fbpx

„Моменти за мама” – запознай се със свещта, която заслужаваш

Вълнението на целия ни екип днес е голямо, защото най-накрая можем да споделим с всички мамми в какво вложихме сърцата си през последните месеци. В навечерието на най-женския месец, ТЯ вече е тук! Нашата така мечтана, изпълнена с много смисъл и любов СВЕЩ!

Какво я прави специална и различна най-добре ще разбереш от Стефи Стоянов, основател на Mammi и визионер на концепцията, създала свещта „Моменти за мама”, затова първо даваме думата на нея:

Когато създавахме сайта mammi.bg, още от самото начало го виждах като бранд, който може да говори за майчинството от името на майката. Мечтаех си да имаме продукти, които да отговарят на нуждите на майките и в същото време да са качествени, красиви и да носят със себе си усещане за смисъл. Още тогава си представях за първи продукт именно свещ, защото

„запалената ароматна свещ за мен е олицетворение на онези моменти на тишина и усамотение, за които всяка майка мечтае. Моменти, сами със себе си, в които да презаредим и да се насладим на мига.”

И ето, мечтите се сбъдват! Нашият първи продукт е вече факт и той наистина е свещ. Но, няма да се лъжем, пътят дотук не беше никак лесен. А и сбъдването на никоя мечта не е. За пореден път обаче се уверихме, че усилията си заслужават, когато по пътя срещаш хора-съмишленици, които прегръщат твоята идея като своя и разгръщат нейния потенциал.

Затова искаме да ти представим кои бяха за нас тези хора, които вдъхнаха живот на визията на Стефи. Ще те вземем с нас „зад кулисите” и ще споделим целия процес, който беше колкото вълнуващ, толкова и стресиращ на моменти. Ще разбереш всичко за състава на свещта, за нейния дизайн и цялостната концепция зад същността ѝ. И се надяваме на финала да усетиш енергията и любовта, вложени в нея за всяка една майка, която ще я държи в ръцете си!

моменти за мама свещ items

Повелителките на свещите

„Моменти за мама” е създадена в партньорство с бранда I/TEMS и креативните стихии зад него – Зорница, Сара и Наталия.

Обожавам свещите на I/TEMS и за мен беше мечта да работя именно с тях по създаването на първия ни продукт – споделя Стефи. – Спомням си първата ни среща със Зори и Наталия – малко преди изобщо да стартираме сайта. Синът ми Алекс (тогава на около 9 месеца) беше с мен и правеше покушение след покушение с каквото докопа от масата. Не успяхме обаче да ги уплашим и момичетата прегърнаха идеята ми с две ръце, защото усетиха нуждата именно от свещ, специално създадена за майките. Те много бързо разбраха какво си представям и скоро след първата ни среща вече имах първите мостри, които тествахме месеци наред.

Тази първа среща момичетата от I/TEMS пък определят като „Love at first sniff”. Може би всичко е въпрос на тайминг или на подредба на планетите, не знаем, но се уверихме, че за всяко смислено партньорство, първо ти трябва смислен партньор и се радваме, че ние открихме нашия. Ето какво още казаха те, когато ги попитахме защо са решили да се включат в реализацията на идеята на Стефи: „Идеята за създаване на свещ, посветена на майките, е близка до нас, откакто ние самите влязохме в тази роля. Когато Стефи от Mammi дойде при нас със своето предложението, разбрахме, че е дошъл моментът да го направим. Сходното светоусещане и естетика, които I/TEMS и Mammi споделят, както и съдържателната концепция, бяха решаващи за тази стъпка.” 

Процесът от А до Я

Първата среща на Стефи и дамите от I/TEMS се случва още преди сайтът ни да стартира. А през ноември 2021-а, той навърши една година. Това само може да ти даде представа колко дълъг процес всъщност се крие зад създаването на една свещ. Толкова много решения, които трябва да се вземат, толкова проби и грешки в търсенето на съвършения аромат, точната съдинка, изграждането на визията на опаковката от нула… Един огромен пъзел, с толкова много парченца, които търсят своето място. И ако ние нямахме представа какво ни очаква в началото, то Зорница, Сара и Наталия от I/TEMS бяха напълно наясно:

„Неведнъж сме получавали покана за партньорства, но когато хората разберат колко сложен всъщност е процесът по създаване на една качествена свещ, не са готови да заплатят цената за него. Фактът, че екипът на Mammi е също толкова безкомпромисен откъм качеството и малките детайли, беше ключов за старт на работата ни заедно.”

А когато и двете страни държат на качеството и не са склонни на компромиси, резултатът е показателен. И това си личи още преди дори да отвориш кутията и да поемеш свещта в ръце, благодарение на изключително силния и завладяващ аромат – главното действащо лице!

Свещта „Моменти за мама” е сложна симбиоза от две ухания – лавандула и сандалово дърво, избрани неслучайно. Ароматните им профили се съчетават перфектно и носят със себе си терапевтичния ефект на множеството етерични масла, вложени в състава им. Маслата от българска лавандула, евкалипт и мистичното Пало Санто са подбрани, за да поднесат на майките усещането за спокойствие и вътрешна хармония!

Ароматите са претворени в парфюмни композиции изпод ръцете на опитни парфюмеристи в семейно притежаваната парфюмерийна къща Jean Niel, датираща от 1779 година в Грас, Франция, известен като „люлката на парфюма”. Използваният восък е изцяло растителен и е смесица от кокос, рапица и соя. Фитилът е памучен, избиран специално според състава на восъка, за да гарантира пълното разгръщане на парфюмните нотки.

Разбира се, подобно изящество се нуждае и от подобаващо представяне, което открихме в ръчно произведените в Германия съдчета. Всяко от тях е уникално, има неповторим чар и печели сърца с емблематичния за Mammi и I/TEMS и нежен и много женствен нюанс на розовото. Доставката именно на съдчетата беше едно от големите предизвикателства на процеса, но чакането напълно си заслужаваше! А веднъж дошли в България, дойде най-приятната част. Леенето и опаковането на всяка една свещ се случи на ръка и в нея, освен най-качествени съставки, са вложени любов, търпение и внимание към детайла.

Изрисувани емоции

Преди човек да види и да докосне един продукт, вижда нещо друго – опаковката. Същият е и случаят с нашата свещ. Затова за нас опаковката не беше просто кутия, която да отвориш и забравиш. Искахме тя да бъде прелюдие към специалния момент на първата среща. Искахме тя да бъде наш посланик и чрез нея да изпратим до всяка мама нашите думи на подкрепа, грижа и разбиране.

За целта ни трябваше много специален човек, който буквално да вникне в идеята и да я усети като своя. И имахме огромното щастие да го открием, а сега и да ти го представим. Илюстраторът, който вдъхна живот на концепцията на „Моменти за мама” се казва Здравка Будинова, но е по-известна и може би я познаваш с артистичния ѝ псевдоним Zdravolina. Стилът ѝ не може да бъде сбъркан и се радваме, че успяхме да работим заедно и тя да допринесе със своя специфичен усет за материализирането на една мечта.

Ето и как самата Здравка описа работата по уникалните илюстрации, които виждаш на опаковката: „Вдъхновението дойде буквално от майката. Майката като жена, като създание, даващо обич и грижи. Но също така и майката, която трябва да полага грижи и за себе си, за да бъде щастлива и да дава щастие и на околните. Изобразих собствените си чувства към жената-майка чрез илюстрациите, цветовете и целия дизайн на опаковката. Посланията са много, а за мен лично е най-важно какво оставям у потребителя, какво ще усети, как ще го накарам да се почувства, докато гледа визията на опаковката. Вложих не само знание, старание и труд, но и любов и нямам търпение да видя продукта в ръцете на много майки!“.

А сега си представи радостта ни, когато разбрахме, че Здравка е в очакване на първото си дете. Сякаш работата по нашите „Моменти за мама” я ориса за най-вълнуващото приключение в живота на всяка жена! С нетърпение очакваме скоро да я посрещнем официално в отбора на маммите, а дотогава ѝ благодарим, че ще зарадваме много други мамми с именно с нейните илюстрации! Така успяхме и да затворим творческия кръг на всички, взели участие в процеса на създаване на нашата свещ, за да бъде тя от мамми за мамми – точно както си мечтаехме!

„Моменти за мама”, които заслужаваме

Нашата свещ е тук и ние не можем да сме по-щастливи! Да споделиш една съкровена мечта пред света е толкова вълнуващо… И само си пожелаваме всички мамми да усетят вложената енергия и любов от всички по веригата в създаването на тези така специални и мечтани „Моменти за мама”. Защото имаме истинска нужда от тях! Особено, когато сме майки на малки деца, даваме толкова много от себе си и е важно да намерим моментите, в които да останем насаме със себе си и да подарим на душата си уюта, в който да отдъхне с лекота. Само така можем отново пълноценно да даваме най-доброто от себе си на любимите си хора

Надявам се всяка жена, която се докосне до свещта, да усети любовта и желанието, с които я създадохме. Още повече се надявам, тя да ѝ донесе мигове на удоволствие за сетивата в тишина и спокойствие, които заслужаваме, споделя Стефи.

моменти за мама свещ items
* Свещта „Моменти за мама” може да бъде закупена на shop.mammi.bg.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии