fbpx

10 оригинални снимки, които да направим за първия учебен ден

Първият учебен ден е специално събитие във всяко семейство. Ако пък е ПЪРВИЯТ първи учебен ден, то вълненията, съвсем очаквано, са големи. В суматохата от избиране на дрехи, раница, букети за учителките, лисване на вода за късмет, бързане да не изпуснем началото на тържеството, е напълно възможно да забравим да запечатаме подобаващо мига. А не трябва да е така! И ето тук на помощ идвам аз 😉

Разбира се, всичко е въпрос на добро планиране и предварителна подготовка. Затова реших да ти предложа няколко креативни идеи, с които да направиш кадрите от първия учебен ден (било то първи в живота на детето или пореден) забавни и оригинални.

Имай предвид най-важното – не е задължително тези кадри да са заснети точно на 15 септември в най-голямата лудница. Насладете се на момента, изберете си удобен ден и час за всички и просто се забавлявайте заедно.

Не забравяй да споделиш с нас и всички останали мамми своите творения в социалните мрежи с #mammifirstdayofschool 😉

Виж още: 8 съвета за перфектната бременна фотосесия

1. Послание за спомен

Таблата с букви са класика за семейни фотосесии, затова не забравяй да ги включиш и в този специален момент. Може да попиташ малчугана какъв иска да стане като порасне и да го напишеш на дъската или пък да го питаш защо няма търпение да отиде на училище. Или просто избери любима актуална фраза. Нещо, което да остане скъп спомен за цялото семейство.

2. Цветен акцент

На пазара можеш да откриеш страхотни балони, които да направят снимките ви много цветни и пълни с настроение. Може да вземеш и огромна цифра, съответстваща на класа на детето, която да се надуе с хелий. Или пък в различни форми, с любими герои или тематични – във форма на молив, раница или книга.

3. С по-малките

Ако в семейството има по-малко братче или сестриче, което още не ходи на градина или училище, това не значи, че не може да участва в снимките, нали? Направо си е задължително да направите обща снимка. Може да си поиграете и да снимате как по-малкото дете изпраща по-голямото или обратно, как не го пуска да ходи. Разиграйте различни сценарии или най-добре – просто се води по децата и техните емоции.

4. В тяхното царство

Детската стая е мястото, където детето се чувства най-много в свои води. Със започване на учебната година сигурно сте подготвили заедно и кътче, където ще учи, където са подредени книжки, учебници, различни аксесоари. Защо не направите снимките именно там?

Виж още: 5 есенни дестинации за уикенд пътувания с деца в България

5. Забавни декорации

Реквизитите за снимки могат да превърнат всяка фотосесия в супер забавно преживяване. Ако не откриеш по магазините такива, каквито си представяш, винаги можеш да си направиш и свои. Нужно е само да разпечаташ картинките, които си харесаш, да ги залепиш върху твърд картон и да изрежеш. Можеш да използваш и клечки за шишчета като ги залепиш от задната страна, за да имаш още по-реалистични реквизити.

6. Не каква да е тениска

А защо не поръчаш тениска с щампа по твоя идея. Може да е името на училището, випускът на детето или пък някакво забавно послание за първия учебен ден. Така ще остане и един хубав спомен за цялата година и всеки път, когато малчуганът се облича, ще си припомняте емоциите от първия учебен ден. А можеш да поръчаш тениски за цялото семейство за обща снимка…

7. Всички заедно

И като казах тениски за цялото семейство – не забравяй да си направите точно такава снимка – всички заедно. Често в бързината снима единият родител и винаги го няма на снимките. Или пък разполагате с достатъчно количество общи снимки, но всички са селфита. Затова съобрази да си осигуриш поне един кадър, на който сте всички заедно и не е заснет от ръката на единия родител. Ако няма кой да ви снима, то използвай самоснимачката – дори телефоните имат такава функция.

8. С чувство за хумор

Не е нужно всичко да е усмивки и захаросани моменти. Понякога училището е трудно, пълно с предизвикателства като започнем от ранното ставане и стигнем до безумните задачи по математика. Вместо да се опитваш да игнорираш тези моменти, ги постави в центъра на снимките и то с чувство за хумор. Защото всичко е по-добре, когато успеем да се посмеем заедно. А децата, от съвсем малки, са изключителни забавни и съм сигурна, че ще се включат с оригинални идеи.

Виж още: 17 откровени и безумно смешни родителски статуси

9. Детското послание

За тази идея ще трябва и малко помощ, особено ако мама или татко искат да бъдат изненадани. Един от родителите може да помогне на детето да подготви забавно послание към другия по повод емоциите от първия учебен ден. Със сигурност ще има доста смях, но след това не забравяй и да снимаш какво всъщност е решило да ти каже детето на големия си ден.

10. С любимата книга

Както имат любими играчки, така децата имат и своите предпочитания, когато става въпрос за книги. Защо не отдадете заслуженото внимание на любимата детска книжка в периода около първия учебен ден. Така винаги ще си я спомняте заедно и ще се връщате с топли чувства към нея. Може и да си направите традиция и всяка година детето да се снима с любимата си книжка. Защото любовта към книгите се възпитава от ранна възраст и

като уважаваме книжния избор на децата си, ние всъщност им показваме, че уважаваме тях и мнението им.

Виж още: Най-интересните морски книжки за деца това лято

Мария Малчева
Мария Малчева
Професионалният опит на журналист и личният опит на майка на двегодишна дъщеря превърнаха този сайт в мой нов „дом". Обичам да откривам света, различните гледни точки, вълнуващи истории, да търся своята истина и да я споделям. Ще се радвам заедно да изградим една общност, в която всички да се чувстваме в свои води.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии