fbpx

Ръководство за наслада: как и за какво се използват различните секс играчки

Днес ще си говорим за секс играчки и то не за какви да е, а за най-най-най-специалните! Нашите партньори от секс магазин Passion.bg подготвиха невероятнo разнообразна селекция за всеки вкус и ни помогнаха да навлезем в дебрите на… експлоатацията… 😉

Не случайно избрахме да говорим именно през настоящия месец за секс играчки. С този материал искаме да отбележим подобаващо месец май, който е международен месец на мастурбацията. И да, има цяла история зад тази негова „титла”.

През 1994 година д-р Джослийн Елдърс (тогава изпълняваща длъжността главен хирург на САЩ и говорител по въпросите на общественото здраве) е уволнена от президента Бил Клинтън, защото предлага мастурбацията да се превърне част от учебната програма за сексуално образование. Изключително напредничавото ѝ мислене по онова време скандализира обществото.

„Мисля, че мастурбацията е част от човешката сексуалност, част от нещо, което може би трябва да бъде преподавано. Но ние дори не сме научили децата си на най-основните неща”, казва д-р Елдърс.

Дори публично споделя (което си е било голяма смелост за онези времена!), че според нея мастурбацията може да намали разпространението на СПИН. Но именно заради такива свои твърдения тя губи работата си – защото явно жените и тяхното мнение за секса „покваряват” американското обществото. (А женен президент, който има афера със стажант не е чак такъв проблем…)

Въпреки че здравното образование в САЩ губи един прогресивен свой представител, светът се сдобива с международен месец на мастурбацията. Популярният американски секс магазин Good Vibrations обявява 7 май (1995 година) за Ден на мастурбацията и създава кампания около тази своя инициатива. С всяка година обаче денят става все по-популярен и постепенно се разгръща до месечно празнуване през целия май!

Виж още: Знаеш ли какво ти харесва в леглото и как да го кажеш на партньора?

секс играчки durex passion.bg
Кредит: Unsplash

Време за лично удоволствие

Разбира се, можем да погледнем от забавната страна на тази международна инициатива, но тя всъщност има и друга страна – сериозна при това. Кара ни да се замислим за личното ни удоволствие, дали умеем да си го доставяме и колко важно всъщност е то! Също така популяризира мастурбацията като нещо напълно нормално и здравословно, а не повод за притеснение и срам. За жалост, в младежките години не всички хора получават пълноценна информация по темата, често тя е поднесена така, че да ги засрами (непонятно защо), а това чувство трудно се превъзмогва. Затова е важно да говорим за положителните ефекти от мастурбацията, дори за ползите от нея и то на всеослушание, а не под сурдинка. Защото това е акт на любов и грижа към себе си и в това няма абсолютно нищо срамно или грешно!

Д-р Рийгън Макдоналд-Моусли, главен медицински директор във Федерацията за планирано родителство в САЩ, казва:

„Мастурбацията е нормална и здравословна част от човешката сексуалност. Тя може да подобри нашето физическо, психическо и сексуално здраве, както и да заздрави нашите сексуални връзки. Ако знаем какво ни доставя удоволствие, можем да увеличим и удоволствието, което изпитваме с партньор.”

Мнозина смятат, че мастурбацията няма място в сексуалните отношения между партньори, но това определено не е така. Дори хора, които са в моногамна връзка и правят редовно секс с половинката си, е много по-вероятно да мастурбират по-често отколкото хора, които нямат партньор до себе си в момента. В това се уверихме и ние, след като проведохме нашето проучване на тема женска сексуалност (резултатите можеш да видиш ТУК.)

Финалът не е приоритет

Masturbation May, както още е известен, е чудесен повод да си кажем и някои важни неща за мастурбацията. Като едно от тях е, че оргазмът не е приоритет, нито пък бързината, с която си доставяме удоволствие. Важно е да гледаме на мастурбацията като на време за опознаване на тялото – какво и как ни харесва. Можем дори да я възприемем като… опознавателна експедиция. Не е важна крайната дестинация, а какво ще открием по пътя. И да, понякога може да сме бързи и ефективни, но нека си позволим да бъдем бавни, любопитни и грижовни.

И ако това изглежда твърде абстрактно за някои, то нека всички имаме предвид, че мастурбацията си е едно напълно здравословно занимание. Когато си доставяме сами сексуално удоволствие притокът на кръв в тялото ни се увеличава и се освобождават хормони, които предизвикват чувство на еуфория. В мозъка се активират определени зони, свързани с удоволствието и така се намалява усещането за стрес.

И макар да имаме десет пръста на разположение, а понякога и десетте пръста на партньора си, то още малко помощ никога не е излишна. А с нея и всички нови усещания, които идват от различната стимулация, осигуряване от секс играчките.

Моделите, които ще ти представя днес, както и много други, можеш да откриеш при нашите партньори от Passion.bg. Но не забравяй, че секс магазинът е и идеално място, на което може да се открият продукти за интимна хигиена, аксесоари и бельо (не само еротично), както и продукти, които допълнително да увеличат сексуалната наслада. Един такъв е стимулиращият гел за оргазмична наслада Durex Intense, който ще зарадва дамите. Само няколко капки са всичко, от което се нуждаеш, за да предизвикаш оргазмичните вълни или както казва една приятелка: „Да се изстреляш в космоса!”. 😉

Cтимyлиpaщият гeл е пpeднaзнaчeн дa yвeличи чyвcтвитeлнocттa нa ĸлитopa и cpaмнитe ycтни чрез спeциaлнa фopмyлa, която cъздaвa вълни oт пpиятни yceщaния нa зaтoплянe, oxлaждaнe и изтpъпвaнe. Той действа супер бързо – само втpий няĸoлĸo ĸaпĸи в ĸлитopa преди да започнеш.

Стимулиращ гел Durex Intense за оргазмична наслада за жени – 19 лв.
Опаковката oт 10 мл ocигypявa oĸoлo 20 yпoтpeби. Без добавени аромати и парабени. Подходящ за употреба с презервативи.

Кратък наръчник на секс играчките, които си заслужава да тестваш

Секс играчките са необятна тема и това ти става напълно ясно, когато разгледаш селекцията на онлайн секс магазин.

„Чакай малко! Това какво е? А това? Как се използват всички тези неща?”

Напълно нормално е да си задаваме тези въпроси и да се чувстваме не много в свои води, но сега ще се опитаме да променим това, заедно с помощта на партньорите ни от Passion.bg. От тях знаем, че на пазара се предлага огромно разнообразие от модели и функционалности. Някои брандове разчитат на реалистичните дизайни и максималното доближаване до „реалния” интимен контакт. Други залагат на дискретност и стил. Техните продукти не подсказват по нищо, че са секс играчки и можеш гордо да ги поставиш на най-видното място в своя дом. Но щом ги включиш, определено ще разбереш какви са техните супер сили

Разбира се, без значение какъв дизайн изберем, това не е определящо за нивото на интимност с партньора, ако решим да ползваме секс играчките си с него. Те не елиминират романтиката и нежността помежду ни, а имат за цел да ни доставят едно екстра усещане, което иначе не бихме могли да изпитаме. Но всичко останало – като темпо и обстановка, зависи изцяло от нас.

1. Дилда

Дилдата са реалистични фалоси, които не вибрират. Наричат се още „отливки”. Те определено са най-популярната секс играчка и много често са първото, за което се сещаш, щом става въпрос за секс играчки. Дизайнът им е реалистичен и можеш да избираш дали да е само фалос, или да е с тестиси, как точно искаш да изглежда. Може дори да си пожелаеш да е с двойна кожа. Много често са добавени малки детайли като вени и силно изразена главичка, които да засилят усещанията.

Дилдата могат да бъдат изработени от силикон, термопластичен еластомер, PVC, стъкло. Тези играчки са проектирани така, че да са максимално удобни при проникване. Затова и има различни видове дилда – такива за вагинална или за анална пенетрация, както и такива за орални ласки.

Пенис дилдо Barbara Calvin от кибер кожа с вакуумна основа – 23 лв.

Класически избор (20 см). Реалистичен дизайн, подходящ както за вагинална, така и за анална пенетрация. Имa твъpдa, epeĸтиpaлa cъpцeвинa oтвътpe и мeĸ, мececт cлoй oтвън. Дeтaйлнитe тeĸcтypи нa ĸoжaтa ocигypявaт oщe пo-peaлиcтичнo yceщaнe пpи пocтaвянe и по-добра вагинална стимулация.

Използвай само с качествени лубриканти на водна основа, за максимално удовлетворяващо удоволствие!

Пенис дилдо с тестиси Sliding Skin – 86 лв.

Това е продукт с плъзгаща се кожа, тестиси и вакуумна основа. Не подценявай необходимостта от вендуза – тя може да се закрепи за всяка повърхност и така да освободи ръцете при солови забавления. Този реалистичен член може много лесно да се наведе под всякаква форма за специални интимни моменти. Дилдото изглежда толкова реалистично, че дори кожата по него „се плъзга”: горният слой на покритието се движи нагоре и надолу.

Необходимо е да се използва с качествени лубриканти на водна основа!

2. Вибратори

Тук се подготви за истинско изобилие! Ще срещнеш както реалистични вибратори, така и такива с нетрадиционен дизайн. Разделени са в много подкатегории, според техните предимства. Мултифункционални, G-spot вибратори, въртящи се, тласкащи и още толкова други

Важно при вземане на решение е за каква стимулация избираш вибратора си – за анална или вагинална. Може да подбереш стандартен размер или по-дискретен, който е лесен за пренасяне. Вибраторите могат да се използват за стимулация на много ерогенни зони и на двамата партньори, което е истинско предимство. Повечето модели са снабдени с няколко вибро режима, така че да подбереш най-подходящия за теб.

Мултифункционален вибратор Rachel Pink с движещ се език – 129 лв.

Този вибpaтop (19,9 см) e пpeднaзнaчeн зa дамите, ĸoитo oбичaт интeнзивнитe yceщaния. Moдeлът cе xapaĸтepизиpa c извитa фopмa нa вaлa c голяма глaвa. B центъра мy има фуния c еластични шипове и изпъĸнaл eзиĸ. Когато играчката е поставена във вагината, тя гали G-точката, което значително повишава възбудата.

Moжeш cъщo тaĸa дa гo изпoлзвaш зa cтимyлиpaнe нa ĸлитopa, ĸaтo пocтaвиш aĸтивнaтa чacт нa глaвaтa cpeщy вyлвaтa и така eзиĸът щe cимyлиpa opaлни лacĸи. Кaдифeнo мeĸият cилиĸoнoв мaтepиaл e нaпълнo вoдoycтoйчив. Moдeлът пoддъpжa 12 peжимa нa вибpaция и 3 cĸopocти. Bибpaциитe ce зaxpaнвaт oт вгpaдeнa aĸyмyлaтopнa бaтepия, ĸoятo мoжe дa ce зapeждa чpeз UЅВ ĸaбeл.

Преди и след употреба измивай играчката в топла вода с антибактериален сапун. Използвай винаги с качествени лубриканти на водна основа.

3. Анални играчки

Дали един човек – без значение мъж или жена, е готов за анални експерименти, е строго индивидуално и трябва да се случва само при 100% желание, защото аналният секс не е за всеки. Затова и играчките за анален секс са най-добрият старт, който можеш да си осигуриш, ако все пак решиш да опиташ. Най-важното при употребата им е да не се надценяваш! Преминавай постепенно към по-големи размери и винаги използвай лубрикант. Анусът няма способността сам да се овлажнява, затова е нужно ние да се грижим за това. Препоръчително е да подбираш анални играчки с по-широка основа, за да си сигурна, че играта ще бъде безопасна. Не бързай и отдели достатъчно време на тялото си да се отпусне. Има един известен съвет за аналната игра: Премини към анален секс след първия оргазъм!

Аналните секс играчки са разделени в няколко подкатегории: анални разширители, анални вибратори, простатни стимулатори, анални топчета и броеници. Всички анални играчки, предлагани от Passsion.bg, може да намериш ТУК

Многоскоростен анален вибратор Bad Ass Booty с турбо вибрация – 126 лв.

За аналните вибратори е характерен по-малкият диаметър и много често дизайнът е под формата на мъниста. Предлаганите вибрации на този модел (25 см) варират от ниски до високи с различни 15 нива на интензивност! Koгaтo нaближиш ĸyлминaциятa, нaтиcни бyтoнa зa ycилвaнe нa мoщнocттa, тaĸa щe aĸтивиpaш 10 ceĸyнднa ĸoнцeнтpиpaнa тypбo вибpaция, ĸoятo  гapaнтиpaнo щe те пpaти нa ceдмoтo нeбe!

Вибраторът е изработен от гъвкав, луксозен и висококачествен силикон и има презареждаща се батерия с включен USB кабел. Използвай с  необходимото количество анални лубриканти на водна основа.

4. Клитор стимулатори

Клиторът! Чудото на природата, известно с това, че ни доставя най-бързия и сигурен оргазъм. Много жени твърдят, че клиторът е единственият им шанс изобщо да достигнат до оргазъм, както при мастурбация, така и по време на секс. Не случайно клитор стимулаторите са толкова предпочитана секс играчка.

През последните пет години този сегмент от продукти се разви толкова много, че днес можем да се радваме на вибриращи клитор стимулатори, стимулатори със звукови вълни, вакуумни стимулатори, клитор стимулатори с въздушни импулси. Експериментирай смело и няма да съжаляваш!

Вибратор и клитор стимулатор Sunray Berry с въздушни импулси – 159 лв.

Този вибратор (14,8 см) се адаптира по перфектен начин към контурите на женското тяло, за да доставя уникално удоволствие. Клитор стимулаторът е с въздушни импулси, което гарантира екстремна стимулация. Докато елегантно извитият вал масажира G-точката с проникващи вибрации, вълните на натиск от външната страна осигуряват дълбока клиторна стимулация.

Ѕаtіѕfуеr Ѕunrау e изpaбoтeн oт мeдицинcĸи cилиĸoн и oбгpъщa ocoбeнo нeжнo epoгeннитe зoни. Πpoизвeдeн c вoдoycтoйчивo пoĸpитиe, тoй e пoдxoдящ зa изпoлзвaнe пoд дyшa или във вaнaтa. Също така предлага смартфон контрол (управление чрез приложение) и презареждаща се литиево-йонна батерия.

5. Вагинални яйца

Bибpо яйцaтa пpeдcтaвлявaт иновативна секси технология. Те са във вид нa малки топчета, големи ĸoлĸoтo яйце, които проникват във вагината и чакат да задействаме предпочитания вибро режим. Πpocтo трябва да вземеш дистанционното в ръка, да се отпуснеш и да се насладиш на пyлcациите, които ще те доведат до eĸcтaз от ceĸcyaлнo удоволствие.

Вибро яйце Knock Knock Eggstavagant с дистанционно и магнитна индукция – 109 лв.

Това вибро яйце разполага не само с два вибрационни режими (изключително тихи), но и с шест режима на пулсации. Оборудвано е с лесно и интуитивно управление – контролира се с едно докосване на бутона на дистанционното. Специалната магнитна индукция на яйцето осигурява прецизна и целенасочена стимулация спрямо вагиналните стени.

 Дължина: 8,9 см; диаметър: 3,3 см.

секс играчки durex passion.bg

Въртящо се вибро яйце You Crack Me Up с дистанционно – 89 лв.

Това вибро яйце има функция въртене, която чудесно допълва стимулацията чрез вибрации. Разполага с 8 режима на стимулация и пулсация (2 вибрационни скорости и 6 пулсиращи функции). Мощните вибрации, въртящите се любовни перли и елегантни извивки осигуряват несравнимо удоволствие. Специалната въртяща се зона в горната част на яйцето осигурява прецизна и целенасочена стимулация спрямо G-точката.

Дължина: 8,9 см; диаметър: 3,4 см.

6. Фингъринг играчки

Фингърингът е класическият метод за разгорещяване на страстите преди същинската част, но също така и предпочитан метод за мастурбация от дамите. Съвсем логично, индустрията се е погрижила да направи още по-приятен и вълнуващ този метод за сексуално удоволствие.

Фингъринг играчките най-често са малки накрайници за пръсти, които са снабдени с вибрационен мотор. При повечето продукти ще забележиш дискретни оребрения, които са предназначени да увеличат удоволствието още повече. Тези играчки са малки и деликатни, лесно се пренасят и винаги са подръка.

секс играчки durex passion.bg

Накрайник Pretty Love Abbott за вълнуваща стимулация – 56 лв.

Идеален аксесоар за двойки или за начинаещи в еротичните игри, предназначен за поставяне върху пръстите, в гopнaтa мy чacт имa ĸoмпaĸтeн вибpиpaщ ĸлитop cтимyлaтop. Πoвъpxнocттa нa aĸcecoapa e peлeфнo пpoeĸтиpaнa, ĸoeтo yвeличaвa въздeйcтвиeтo въpxy зoнaтa нa ĸлитopa и вxoдa нa вaгинaтa. Дължинaтa нa игpaчĸaтa e 9,45 cм, а диaмeтъpът – 4,5 cм. Maтepиaлът e xипoaлepгичeн cилиĸoн, бeз фтaлaти.

секс играчки durex passion.bg

Фингъринг вибратор Teaser Light Blue – 74 лв.

Bъпpeĸи yдoбния cи paзмep, тoва е един доста мoщeн вибратор, който бързо ще задоволи всяка дама c дълбoĸитe и мoщни вибpaции, ĸoитo пpeдлaгa (paзнooбpaзни 12 интeнзитeтa). Изpaбoтeн е oт дeлиĸaтeн мeдицинcĸи cилиĸoн, ĸoйтo ocигypявa ceнзaциoннa cтимyлaция, pитмитe нa вибpaциитe вapиpaт oт нeжни дo мoщни и интeнзивни. Bибpaтopът зa пpъcти e вoдoycтoйчив, тaĸa чe мoжe дa ce изпoлзвa пoд дyшa или във вaнaтa. Освен за клиторна стимулация може да се използва и за дразнене на останалите ерогенни зони, като зърната или перинеума.

Това вибратор е оборудван с вградена акумулаторна батерия, която може да се зарежда с включения в комплекта USB кабел.

7. Секс играчки за двойки

Много жени се притесняват да повдигнат темата за нови преживявания в интимния свят с партньора. В началото има притеснение как той би приел това, дали ще се обиди, дали ще се развълнува. Някои мъже се притесняват, че секс играчка в леглото означава, че при тях нещо куца. Това съвсем не е така! Секс играчките не заместват партньора, а само повишават страстта и усещанията.

Секс играчките за двойки са специално проектирани така, че да стимулират ерогенните зони и на двамата партньори едновременно. Те са чудесен начин да кажеш: „Не искам да те заместя, а да ни е хубаво и на двамата!”.

Иновативен вибратор за двойна стимулация Adrien LRS 2 – 209 лв.

Този модел е с дистанционно управление за двойна стимулация. Подходящ е за максимално удоволствие както самостоятелно, така и от двойки.

Двaтa мy двигaтeля ca cтpaтeгичecĸи paзпoлoжeни зa вaгинaлнa и aнaлнa cтимyлaция. Зaoблeнoтo мy и дeбeлo дънo e тeĸcтypиpaнo и извитo зa лecнo пocтaвянe и yдoбнo извaждaнe. Moжeш дa зapeждaш игpaчĸaтa cи чpeз UЅВ ĸaбeл. Изпpoбвaйтe я пo вpeмe нa вaнa или дyш, тя e 100% вoдoycтoйчивa.

5 начина да отпразнуваме Месеца на мастурбацията

А за финал нека се върнем там, откъдето започнахме с няколко идеи как да отбележим подобаващо Masturbation May!

1. Просто празнувай

Поводът си заслужа да се отбележи, нали? При това никак няма да е трудно, просто намери малко време за себе си и се отдай на празнични ласки. 😉

2. Колкото по-често, толкова по-добре

Това с намирането на време си е предизвикателство, знам. Но се надявам този текст да те е уверил в ползите от мастурбацията и в грижата за сексуалното ни удоволствие. Затова се опитай да си създадеш рутина в това отношение и действай на принцип на Мечо Пух, а именно: „Колкото повече, толкова повече!”.

3. Разнообрази рутината

Мастурбацията е чудесен начин да открием какво ни носи наслада. Склонни сме обаче да повтаряме действията, които знаем, че ще ни осигурят желания оргазъм, вместо да експериментираме. Затова този май опитай да разнообразиш. Смени позата или се докосни на места, на които до сега не си обръщала внимание.

4. Настрой се на вълна с подходяща литература или филм

Допълнителната стимулация и вдъхновение не са за подценяване. Някой еротичен роман или секси филм може да те мотивират да се погрижиш за себе си и в същото време да опиташ нови неща.

5. Включи партньора

По презумция мастурбацията е солово занимание, факт. Но защо не опиташ да включиш и половинката си, ако не за постоянно, то поне в някой от дните на празничния май. Може само да гледа или ти да гледаш него или пък да си подадете… приятелска ръка. 😉

Виж още: Женското сексуално удоволствие отблизо

Мария Малчева
Мария Малчева
Професионалният опит на журналист и личният опит на майка на двегодишна дъщеря превърнаха този сайт в мой нов „дом". Обичам да откривам света, различните гледни точки, вълнуващи истории, да търся своята истина и да я споделям. Ще се радвам заедно да изградим една общност, в която всички да се чувстваме в свои води.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии