fbpx

Революцията на менструалното бельо: Опитахме и споделяме с вас

Дами, дръжте си модните шапки, защото ще се потопим в тема, която променя менструалната игра по възможно най-стилния начин. Менструалното бельо, предназначено да замени традиционните превръзки и тампони за еднократна употреба, придоби значителна популярност заради обещаващите си ползи, затова и реших да го изпробвам и споделя с вас опита си. Като потребител, който за пръв път използва менструални бикини, бях любопитна да видя дали те отговарят на очакванията.

Всяка от нас знае колко неприятни могат да бъдат превръзките, колко проблеми могат да доведат тампоните и колко сложни могат да са менструалните чашки. Особено ако решим да бъдем по-активни и спортуващи, менструалните продукти могат да ни създадат такъв дискомфорт, че по-добре да се откажем от спорта за една седмица, отколкото да си го причиним отново. Протичане, ожулване, запарване, болки – все причини, които да ни накарат да забравим за активен живот и цикъл в едно изречение. Това е и една от причините да търся алтернативи на добре познатите продукти и така попаднах и на менструалните бикини BRAGA в сайта на Passion.bg.

менструално бельо
Кредит: Личен архив

Друга причина бе, че нощните превръзки са ми изключително неудобни и ги усещам по-скоро като памперс, който дори не предпазва от протичане.

Менструалното бельо BRAGA има много тънък, еластичен, удобен и дискретен дизайн и е изключително абсорбиращо. Подложих го на тест още в първия ден от цикъла си, скептично настроена, но противно на очакванията ми, успя да ме изненада. А ако не беше в черен цвят, най-вероятно щях и аз безгрижно да си нося белите панталони като от рекламите за превръзки 🙂

Бельото по нищо не се различава от най-обикновени бикини, с малката разлика, че е подплатено с четири слоя по дължината му, за да предоставя максимална защита и за по-силни течения. Памучен, абсорбиращ, водоустойчив и външен слой работят заедно, за да поемат около 30-50 мл, равняващо се на четири тампона едновременно. А меката материя пък те кара да забравиш, че изобщо си в цикъл!

Какъв модел избрах аз: 

Тъй като реших да изпробвам ежедневната серия на марката – BRAGA DAILY+ – не ми беше комфортно да тренирам с бикините, но пък определено са ми новия фаворит за спане. Отнема известно време да свикнеш с усещането за свобода и защита едновременно, но както всички знаем – с хубавото лесно се свиква 🙂 Препоръчвам обаче да си поръчате един размер по-голям от този, който носите, тъй като може BRAGA DAILY+ да ви се сторят една идея прекалено стегнати. Аз веднага реших да се възползвам и да си поръчам и модела DISCREET, който е за по-леки течения и който смятам да нося през деня, а DAILY+ да оставя за през нощта. Освен тези два модела, има и DAILY, абсорбиращи между 10-15 мл, както и SPORT, предназначени за активно движение и подобни на къси панталонки за оптимална защита.

На сайта на нашите приятели от Passion.bg ще откриеш разнообразие от модели и размери на менструално бельо за всички нужди и всеки начин на живот: ВИЖ ТУК.

Кога, как, колко често:

Относно смяната и прането аз лично третирам бикините както останалите менструални продукти – сменям ги на няколко часа, което обаче усложнява носенето им навън, ако излизам за цял ден. Но пък хубавото е, че не ти трябва нищо друго допълнително, само ги обуваш и забравяш за дискомфорта от тампоните и превръзките. Перат се в пералня след изплакване, изсъхват бързо и не променят качеството и издръжливостта си – нещо, което си мислех, че ще е проблем след няколко пранета.

Използването на менструални бикини се оказа значително по-лесно отколкото си представях, свиква се бързо, а ползите както за нас, така и за околната среда не са за пренебрегване. И макар да не съм свикнала напълно да ги използвам, определено са ми вече верен помощник и заместител на превръзките и тампоните. Съветвам и теб с две ръце да им дадеш шанс!


Адриана Дечина
Адриана Дечина
Готвенето е моята страст, която споделям в кулинарния си профил Foodriana и тук с вас. Леля съм и на един малък разбойник, с който обичаме да готвим заедно и да създаваме нови рецепти.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии