fbpx

Включи се в първото проучване на женската сексуалност

Изминалата година ни даде възможност да стартираме един много важен и напълно открит разговортози за женската сексуалност, за личното удоволствие и това, споделено с половинката. Осъзнахме, че все още има много теми, които са табу, за които не се говори достатъчно и затова се чувстваме още по-мотивирани да продължим. Сблъскахме се с изненадани и притеснени погледи, но получихме и много поздравления, както и въпроси и това ни убеди, че сме поели по правилния път. Защото, докато продължава да има стигма върху женското тяло и женското удоволствие, докато дори социалните мрежи забраняват публикации, съдържащи думи като „вагина” и „вибратор”, значи още има какво да се каже по темата.

И за да бъде разговорът максимално полезен за всички ни, за да си отдъхнем, че не сме единствени в „странните” си желания или фантазии решихме, че е време за една смела крачка напред. Днес имаме удоволствието да ти представим първото по рода си проучване на женската сексуалност, правено в България (кликни, за да попълниш).

Тук ще откриеш повече информация за идеята ни, за това какво и как се стремим да постигнем. Ще разбереш малко повече за отделните секции на проучването и за въпросите в него. В края на материала те очаква и самата анкетна карта. Надяваме се с това подробно въведение да те мотивираме да вземеш участие, защото само с общи усилия можем да променим начина, по който се възприема и говори за женско удоволствие в обществото ни!

Отговорите ти ще бъдат напълно анонимни, няма да събираме лични данни и информацията ще бъде използвана само със статистическа цел.

проучване на женската сексуалност
Кредит: Chelsi Peter / Pexels

Как се роди идеята?

Гуинет Полтроу е нашата пътеводна звезда в света на секси разговорите. В нейния сайт Goop няма забранени теми и женската сексуалност е издигната на пиедестал. Именно там попаднахме на интересно проучване за удовлетвореността на жените в различни аспекти от живота им – като майки, като професионалисти, като домакини, като партньори. Казахме си – ето това е добра идея, някой най-накрая да се поинтересува от чувствата на жените, от това какви ги мотивира, какво ги разочарова. А след това се запитахме – можем ли да пренесем този интерес и към женското удоволствие?

Отговорът, разбира се, беше „ДА!!!”. Та ние точно това се опитвахме да направим през цялата изминала година с всички материали, които създадохме и споделихме. Разработването им ни помогна да разберем кои са темите, за които ви е интересно да говорим, кои са въпросите, които си задавате и на които трудно успявате да откриете отговор. Защото сексуалността на жената не е константна величина. Тя се променя. Има своите пикове, своите спадове.

Преминава с нас през всички физически промени, които тялото ни преживява – забременяване, хормонални терапии при репродуктивни проблеми, раждане (естествено или секцио), секс след това, ранна менопауза, навременна менопауза…

Говорим ли обаче за всичко, което ни се случва или го преживяваме в тишина и самота, защото не сме научени на нещо различно? Не случайно родителите трудно намират имена за женските органи на малките си дъщери. Но на какво ги учат с това свое притеснение? Макар този срам да се трансформира с годините при израстването на всяко момиче, той никога не ги напуска напълно.

Убедени сме обаче, че заедно можем да преборим срама. Как? Като проведем един открит разговор за женската сексуалност!

За това какво и как ни доставя удоволствие, за интимните отношения с партньора, за експериментите, които правим или които се страхуваме да направим. Чувството е освобождаващо! И се надяваме да го споделиш с нас, вземайки участие в нашето проучване.

Кой е нашият партньор?

За разговор са нужни поне двама. Затова бяхме щастливи да открием партньор в лицето на онлайн секс магазин Passion.bg. Те подкрепиха всички наши идеи за материали през изминалата година, съдействаха ни с ценна професионална информация и обратна връзка за всичко, което искахме да създадем като съдържание.

Затова, когато се роди идеята за нашето проучване за женската сексуалност, се надявахме те отново да застанат зад нас. И им благодарим, че го направиха. Защото те много добре разбират каква е стигмата около нея. У нас все още посещението на секс шоп е съпроводено с не малка доза притеснение – както в жените, така и в мъжете. Не случайно предпочитани са именно онлайн магазините. Но истината е, че всеки клиент има нужда от съдействие, без значение какво пазарува.

Екипът на Passion.bg се състои от страхотни професионалисти, които са готови да предоставят с ценна информация и да превърнат пазаруването в истинско удоволствие от клиентска гледна точка. Защото, когато отидеш в магазин за техника, например, и нямаш представа от пиксели и резолюция, разчиташ именно консултантът да ти обясни и препоръча най-подходящия телевизор, нали? Същото качествено обслужване заслужаваме и когато искаме да се сдобием с нова секс играчка.

Ако още не си разгледала магазина им, то сега сме ти подготовили страхотен стимул. Попълни проучването ни и открий на финала му специална изненада, подготвена от Passion.bg за всички участвали… 😉

Какви въпроси сме подготвили?

С помощта на нашите партньори от Passion.bg създадохме и анкетната карта, която ще откриеш по-долу. Тя състои от четири секции с различни на брой въпроси (на някои трябва да отговориш в свободен текст, други предлагат възможност за избор между няколко отговора)

Опознавателни въпроси

Тук те очакват шест въпроса, чиито отговори трябва да попълниш. Те имат за цел да ни дадат малко повече информация за профила на жените, които ще вземат участие в проучването ни – възраст, семейно положение, имат ли деца, кога са родили. В тази секция са единствените задължителни за отговаряне въпроси, но те не са от свързани с лични данни. С риск да се повторим, ще кажем отново, че няма да събираме никакви има, телефони, е-мейл адреси и др. Информацията, която избереш да ни споделиш, ще бъде използвана само със статистически цели!

Въпроси за споделеното удоволствие

С въпросите в тази секция искаме да разберем малко повече за сексуалните отношения между партньорите. Колко сте откровени в комуникацията, удовлетворени ли са нуждите ви, какви желания имате. Понякога именно с най-близкия човек, срещаме най-големи трудности в споделянето. А тъй като темата е възможно най-интимна, не винаги разкриваме всичко и пред приятелки. Няма нужда обаче да се чувстваме сами в преживяванията си и се надяваме всички да се убедим в това, с помощта на резултатите от това проучване.

Въпроси за личното удоволствие

Трудно можем да очакваме партньорът ни да знае какво харесваме, ако ние самите не знаем. Затова е важно да познаваме тялото си, нуждите му и как да ги задоволим. Важно е да разпознаваме сигналите му и да не ги пренебрегваме. Как обаче изглежда удоволствието е строго индивидуално за всяка жена. И никое желание не е повод за притеснение или срам. Всичко е плод на нашата сексуалност. Как обаче изглежда тя за всяка от вас – това целят да установят нашите въпроси.

Въпроси за секса след появата на децата

Бременността и раждането преобразяват телата ни. Започваме да изпитваме съвсем нови усещания, възможно е неща, които преди са ни доставяли удоволствие, вече да не го правят. Възможно е да имаме нужда от повече от очакваното време, за да възобновим сексуалните си отношения с партньора. През каквито и промени да преминаваш – те са нормални! Не го забравяй. Не си сама! И отговорите на всички дами, взели участие е нашето проучваме, се надяваме да те убедят точно в това, както и твоите да помогнат на някой, който се нуждае именно от подобно уверение.

Резултати

Анкетата ни ще бъде активна в продължение на един месец (до средата на февруари). След като сложим официален край, ще анализираме отговорите и ще представим синтезираните резултатите в проценти, за да се подредят парченцата от пъзела, наречен женска сексуалност.

Включи се сега

Долу те очакват и самите въпроси, изготвени от екипа и нашите партньори от Passion.bg.

Благодарим ти предварително за участието!

Надяваме се сме те мотивирали не само да се включиш, но и да споделиш проучването ни със своите близки, за да достигне до колкото се може повече жени. Само така ще можем да получим реална картина на сексуалност на жените в България, за техните нужди и желания.

___________________

* Проучването и този материал са реализирани в партньорство със сайта Passion.bg, чийто екип споделя нашата мисия за повече открити разговори, повече информираност и споделяне на темата за женска сексуалност.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии