fbpx

Новата книжка „Когато порасна…“ разказва за професиите заедно с един клас кученца

В началото на февруари нашето семейство се увеличи с една кафява, палава топка от радост, която нарекохме Арчи. Мога дълго да разказвам колко любов внесе в живота ни този мъничък кокер и как от първия миг преобрази нашия син на 3 годинки. Кученцата са най-любимото му нещо и по време на всяка разходка се запознава с всяко едно, което мине покрай нас.

Ето защо се зарадвах много, когато от издателство “Дъбови листа” ни изпратиха книжката “Когато порасна” на автора Кантен Гребан – един от най-добрите съвременни автори на пленяващи илюстрации и вълнуващи истории за деца. В нея той разказва очарователна история за живота на един необичаен клас от кученца, в който учителката пита всеки ученик какъв иска да стане, когато порасне, а красивите илюстрации показват кученца като мънички ученици и след това, когато вече практикуват своята мечтана професия.

Книжката беше любов от пръв поглед за моя син, не само защото разказва за кученца, но и защото кученцето на корицата…ами то е Арчи. Така че бързо нарекохме книжката “Книжката на Арчи”.

 „Когато порасна…“
Арчи и неговата книжка. Снимка: личен архив

От момента на получаването до сега сме прочели книжката около 10 пъти и тя бързо се превърна в любимата ни, която четем преди лягане всеки ден. Героите в книжката веднага ти стават симпатични. Синът ми вече е запомнил имената на кученцата и за каква професия си мечтае всяко едно от тях.

Много ми допада стила на книжката – кратки и динамични диалози, които са лесни за разбиране и близки до малките деца. Моят син е на 3 и половина и бих казала, че книгата е идеална за тази възраст. Тя е с твърди корици и в голям формат, който позволява на малките читатели да разгърнат още повече въображението си и да се докоснат до усещането за свобода и перспектива, което Гребан вплита във всяка от чудесните илюстрации.

 „Когато порасна…“

„Когато порасна…“ е книга, която ще помогне на родителите да започнат диалога за професиите и за това, че можеш да бъдеш всяка професия, която си избереш – дори супергерой. Тя е страхотен повод да изслушаме децата си и да разберем техните желания, какво им е интересно в момента, коя професия им звучи най-добре, както и да им обясним за професиите, които не познават. Така например на Алекс най-странна му беше професията пощальон и дълго време си говорехме какво правят пощальоните.

Поздравления за целия екип, спомогнал тази книжка да стигне и до нашия дом. Издава я издателство “Дъбови листа”, преводът от английски е на Габриела Кожухарова, а редактор на книгата е Бела Чолакова.

Можете да откриете „Когато порасна…“ във всички книжарници.

Стефи Стоянов
Стефи Стоянов
Майчинството е едно от най-интересните ми предизвикателства. Главата ми е винаги пълна с хиляди въпроси, а желанието да науча тайните на доброто родителство ме вдъхнови да поставя началото на този сайт. Щастлива съм да споделям с вас наученото от приключението, наречено „Майка на малко момченце".

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии