fbpx

Мария Илиева за майчинството, което я вдъхновява да мечтае с размах

На всяка от нас като майка понякога ѝ се е искало да се скрие от света, от собственото си тяло, от емоционалните си бури и притеснения. И ако ние можем просто да се затворим вкъщи, гушкайки бебето, нахлузили най-удобния си анцуг, то популярните личности, които непрестанно са под светлините на прожектори, често са лишени от този лукс.

За майчинството в света на музиката, участията с бебе на ръце и пътя на любовта, който винаги следва, разказва изключителната Мария Илиева в новия епизод на подкаста „Нов човек”. Като медиен партньор на проекта имаме възможността да ти представим някои от най-вълнуващите акценти от разговора на певицата с водещите Стефи Стоянов и Олга Василевска.

Виж още: Мария Гальова за красотата около нас като форма на терапия

Мария Илиева майчинството
Кредит: Фелия Барух

За следродилната депресия и участията

Вече 20 година Мария Илиева е в епицентъра на българския шоубизнес, а това изисква дисциплина, професионализъм и изключително добро себепознание. Именно то ѝ помага да се справи със следродилната депресия в момента, в който осъзнава, че тя се появява. „Имах 1 ден следродилна депресия, просто изобщо не ми хареса и реших, че веднага трябва да приключи – казва превицата и въпреки бушуващите хормони, успява да настрои съзнанието си на положителни честоти. – Легнах си и си казах, че нито ми харесва, нито го искам. Лягам си и се събуждам бодра, щастлива и благодарна за това, което ми се случва.

Щастието от появата на сина ѝ Александър и любовта към музиката пък я вдъхновяват да се върне на сцената още на 40-ия ден след раждането. Не го смята за геройство, споделя, че просто музиката ѝ е липсвала. И с двете майчинства (на Александър на 3,5 г. и на София на 5 месеца) се настройва, че ако ѝ се работи, ще работи – без да си поставя условия или да се насилва. Днес синът ѝ често е с нея по участия и концерти, чувства се уютно в бекстейджа, а Мария го насърчава да споделя мнението си дори за външния ѝ вид и избора на сценично облекло.

Певицата говори с голяма любов и за малката си дъщеричка София, която се появява като надграждане и още по-дълбоко осмисляне на щастието и взаимоотношенията. През втората си бременност звездата се чувства много по-щастлива и обичана, а опитът с Александър я е научил да е по-умерена в страховете и тревогите си.

Сега се чувствам много по-осмислена, щастлива, обичана, защото срещнах партньора си, с когото искам да прекарам живота си докрая. И какво по-хубаво от това, когато някой те кара да се чувстваш по този начин, да осмислиш любовта и с едно дете. Надградих усещанията, това щастие, което съпровождаше процеса, ме направи по-спокойна и по-смела, гледайки напред.

Виж още: За депресията и майчинството от първо лице своята история споделя Антоанета Лейдъм

Мария Илиева майчинството
Кредит: Фелия Барух

За любовта като единствен път

„Вие запълвате стаята с любов, любов струи от теб, говориш и в думите ти има любов”, казва водещата Стефи Стоянов по време на разговора с певицата и много точно описва основната движеща сила в живота и творчеството на Мария Илиева. В епизода тя говори именно за нея и проявленията ѝ – за личните ѝ взаимоотношения, за бурната връзка с бащата на сина ѝ и любовта за цял живот с бащата на дъщеря ѝ, за новия ѝ сингъл „Любов” и за емоционалните и психологически измерения на любовта, която дава на децата си.

Като родители ние сме отговорни пред децата си как им показваме света, как им поднасяме любовта и какви основи поставяме, върху които те в бъдеще да градят взаимоотношенията си. И самата Мария успява много точно да облече в думи тази отговорност:

„Мисля, че това се формира в ранните детски години, родителите така отговорно и завинаги настройват усещанията и очакванията за нещата, които не можеш да пипнеш. Аз съм отглеждана с огромна любов от майка ми, живяла съм в едно много уютно обкръжение от хора, които разбираемо ми поднасят любовта си. Когато любовта я има, но ти не можеш да я поднесеш разбираемо, няма никакво значение, че тя е там, защото тя не стига по правилния начин.“

За нормите, които настъпва, и правилата, по които живее

Мария отдавна се е отказала да се подчинява на стереотипите и общественото мнение, а в най-интимния си свят се води единствено от любовта и от личните си избори. А съветът ѝ днес към всички жени е да овладеем емоциите си, да ги познаваме и през това познание да живеем със замах. Без да робуваме на очакванията на другите. Защото очакванията към нас самите са най-важни и когато ги удовлетворим, сме щастливи.

Виж още: Как да помогнем на майката – съвети от един баща

ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР С МАРИЯ ИЛИЕВА МОЖЕШ ДА ЧУЕШ ТУК:

ПОДКАСТА „НОВ ЧОВЕК” МОЖЕШ ДА СЛУШАШ В SPOTIFY И APPLE PODCASTS. ПОСЛЕДВАЙ ГО И В ИНСТАГРАМ, ЗА ДА ВИДИШ СНИМКИТЕ НА ФОТОГРАФИТЕ, МОМЕНТИ ЗАД КАДЪР И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, СПОДЕЛЕНА ОТ ГОСТИТЕ.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии