fbpx

“Мама е магична” и “Татко ми е страхотен”, а ние се смеем много заедно

Този август сме на литературно пътешествие в света на нашите деца. Заедно ще откриваме по една нова книжка или поредица книжки всяка седмица. Подготвили сме книжки за най-малките и за порасналите дечица, които вече сами откриват нови светове между редовете. Защото вярваме, че книгите са най-добрия начин да научим, да развием въображението си, да мечтаем и говорим, сгушени преди лягане. 

Днес сме подготвили книжки за най-младите читатели с фокус върху важни послания и красиви илюстрации. Книжките са част от поредицата “Здравей, Щастие” на издателство “Ракета” и за нас бяха любов от пръв поглед. 

Поредицата “Здравей, Щастие” е насочена към дечица от 6 месеца до около 3-4 годинки и показва важни знания и ценности по изключително забавен и симпатичен начин. Книжките са с твърди корици и страници, готови да издържат и на по-гладни малки читатели. В тях ще прочетем забавни и запомнящи се послания, които говорят за любов, щастието в малките неща, грижата един за друг. Страниците на книжките са изрисувани изцяло със смели цветни илюстрации, които приковават детското внимание и разпалват въображението така, че всяко дете ще иска да ги разглежда отново и отново. Поредицата съдържа общо 6 книжки: “Поспри и розите помириши”, “Геройствата на Много Мил”, “Мега Пиш и Супер Ако. Приключения с гърне. “, “Коледа е страхотна”, “Мама е магична” и “Татко ми е страхотен”. Книжките са по текст на Сабрина Мойл и с лудите илюстрации на Юнис Мойл. 

Всички книжка от поредицата “Здравей, Щастие“.

Двете заглавия, за които ще ви разкажем, са смели, гръмки и абсолютно точни: 

“Мама е магична” и “Татко ми е страхотен” – е, не е ли така? 

Започваме с “Мама е магична”: 

Всяка мама е абсолютно, невероятно магична. В това вярваме с две ръце и се радваме всеки път, когато открием повод или книжка, с която да го отпразнуваме. Затова веднага се влюбихме в тази розова красота, която освен всичко друго представя мама като… забавен еднорог! 

Кредит: Личен архив

На всеки разтвор от книжката четем за нова и нова отличителна черта на мама, илюстрирана с много хумор по запомнящ се начин, който ще впечатли децата. Така се смеем как мама е “по-смахната от оркестър банани” или “по-яка от рок звезда” и докато чета смело демонстрирам, че наистина е така. С шантави физиономии, изплезила език или свиреща на въздушна китара. Кое не е така? 

Книжката е прекрасен повод за веселба преди лягане и за гушкане на мама, защото всеки магичен еднорог обича да го гушкат вечер. Едно розово съкровища и извор на усмивки, които обаче носят и важно послание

“Татко ми е страхотен” – спор няма: 

И ако се забавляваме, няма как да пропуснем и царя на купона – татко. “Татко ми е страхотен” е една забавна ода за всички онези лудости и черти, които правят всеки тати уникален, смешен, но и безкрайно грижовен, смел и силен. 

Кредит: Личен архив

Тати е в ролята на смешно чудовище, което скача, премята се, облича се като супер герой и гушка зайчета. Едновременно “по-голям от гигантски октопод” и “ по-сладък от цял куп палачинки”; “по-смел от космонавт”, но и “по-смешен от купчина с гащи”. Това е книжка, която се чете с почивка за усмивки и кикотене, а посланията от нея се повтарят дни наред

Всеки тати е най-страхотен на света и книжката го показва на децата по най-веселия, но и достъпен начин– чрез хумор, запомнящи се рисунки и смели послания, които остават в детското съзнание. 

Сега нямаме търпение и за останалите книжки в поредицата! 

Стефи Стоянов
Стефи Стоянов
Майчинството е едно от най-интересните ми предизвикателства. Главата ми е винаги пълна с хиляди въпроси, а желанието да науча тайните на доброто родителство ме вдъхнови да поставя началото на този сайт. Щастлива съм да споделям с вас наученото от приключението, наречено „Майка на малко момченце".

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии