fbpx

Кратък наръчник по тантра масаж за начинаещи

Когато за първи път чух за тантра масаж, си представях, че това е вид еротичен масаж, свързан задължително със секс. Но той е преди всичко енергийна техника, която задвижва процеси на физическо и ментално ниво. Това не е просто еротичен масаж и не е непременно свързан със секс, макар че сексуалната енергия по време на практиката наистина придобива взривоопасна мощ.

Тъй като е много интимен ритуал, тантра масажът обикновено се практикува от партньорите за постигане на по-върховна сексуална наслада във взаимоотношенията им. И колкото и да си говорим, че сексът не е задължителен, истината е, че той често се случва съвсем естествено по време на процеса. Но след подобна процедура, дори сексът не е този, който познаваш и с който си свикнала. Той е много по-разгорещен, по-сензитивен и разтърсващ. А това е така, защото съзнанието ти и сетивата ти са отворени за другия човек.

Виж още: Как да разпалим сексуалния си апетит?

тантра масаж
Кредит: Pexels
За да те убедя, че този разговор е за много повече от секс, ето няколко факти:

Тантра е духовно учение, идващо от Изтока, чиято цел е достигане до Божествения свят. То е интересно съчетание на древен аюрведичен лечебен масаж, допълнен с концепцията на Тантра за работа с енергията в човешкото тяло. Тантра масажът цели да събуди” седемте чакри, разположени по протежение на гръбначния стълб. По този начин се освобождава митологичната енергия Кундалини, която задейства изцеление на организма във физически, емоционален и духовен аспект.

Тантра работи с докосвания, а докосванията са едни от най-дълбоките начини за свързване между две души.

По време на тантра масажа се установява изключително силна интимна връзка между двамата партньори. Моята лична препоръка, ако с партньора ти сте отворени за тази идея, е да посетите семинар за тантра масаж или поне да изгледате няколко видеа в YouTube. Начинът, по който един сертифициран инструктор може да ви поднесе информацията, да ви обясни процеса и да ви напътства, не може да се сравни с нищо, което ще прочетете.

В случай обаче, че решиш да направиш първи стъпки в тантра масажа от уюта на дома си и да се насладиш на нов тип изживявания с партньора си, може да следваш правилата от следващия кратък наръчник.

Като встъпление

Ако с партньора ти сте спорили за нещо, първо изгладете отношенията си и изчистете проблемите помежду си. Важно е да пристъпите към тантра масажа, когато се чувствате комфортно един с друг.

Отделете си време от поне един час, час и половина, в което никой да не ви притеснява.

Сексът (в това число и орален) не е част от тантра масажа, но сексуалното вълнение и възбудата са естествени проявления на тялото и не трябва да се потискат. Това е изключително интимен процес, в който участва цялото тяло като ерогенните зони могат да бъдат докосвани, но не е задължително.

В тантра масажа има даващ (партньорът, който прави масажа) и получаващ (партньорът, който получава масажа). Даващият масажа не бива да очаква нещо в замяна, а получаващият трябва да се отпусне изцяло, без да се чувства длъжен да връща жеста.

тантра масаж
Кредит: Pexels

Преди тантра масаж

Създайте си тантричен храм

Затоплете добре стаята, в която ще правите масажа. Осигурете си приглушено осветление, запалете ароматни пръчици или ароматна свещ. Имате нужда от тишина или подходяща лека музика, затова изключете телефоните си. Добре е децата да са приспани, а съседите ви да не правят ремонт в този момент.

Пригответе твърда повърхност, върху която ще извършвате масажа, например матрак. Може да постелите и меко одеяло или постелка за йога на пода, но не използвайте леглото. То носи със себе си асоциация за сън и секс, а това може да наруши процеса. Пригответе масажно олио от натурални масла или с любим аромат като предварително го затоплите.

Виж още: Женското сексуално удоволствие отблизо

тантра масаж
Кредит: Pexels
Определете ролите и границите си предварително

Определете ролите си – кой ще бъде получаващ и кой ще бъде даващ.

Преговорете предварително с партньора си дали по време на масажа ще бъдете изцяло или частично голи. Имайте предвид, че голотата не е задължително условие. Сключете споразумение и определете границите си – кои зони от телата ви могат да бъдат докосвани и изследвани, кои ограничения не бива да се преминават, какво искате и какво със сигурност не искате да се случва по време на тантра масажа.

По време на тантра масажа

Винаги започвайте с поздрав към другия и взиране в очите. Важно е да се „видите”. Получаващият ляга по гръб, а даващият сяда до него. В тантра масажа участват всички сетива, но все пак се препоръчва получаващият да не гледа. Отворените очи активират мисленето, а това може да отслаби процеса.

Ако си даващата страна, преди да започнеш с масажа, постави ръката си върху сърцето на получаващия. Задръж я там, за да се свържете със сърцата си. Тантра масажът винаги започва с активиране на сърцето. В основата на тантра масажа е заложено бавното темпо и продължителността.

Няма правило как да проведеш масажа, но в началото можеш да започнеш с много леки докосвания по стъпалата или дланите на получаващия. За целта може да използваш върха на пръстите си, перце или мека материя. Разтриването на стъпалата има силно въздействие.

По човешкото стъпало са съсредоточени най-много ерогенни зони.

С течение на времето натискът на докосванията може да се променя и да изследваш други части на тялото на получаващия. В тантра масажа няма табута и сексуалната енергия е естествено проявление. Всяка част от тялото може да бъде докосвана, стига това да е определено в предварително зададените граници.

Няма правило, според което тантра масажът се извършва само с ръце. Може да се извършва тяло в тяло, гърди в гърди и т.н. Важно е обаче да следваш границите, които с партньора ти сте поставили предварително.

тантра масаж
Кредит: Pexels

Като даващ, не налагай своите желания или очаквания върху тези на получаващия. Не насилвай нищо и не прави нищо, което партньорът ти не желае. Нека вниманието ти е насочено към масажа през цялото време. Можеш да завършиш с хаотични движения, разпръснати по цялото тяло на получаващия, извършени с меката част на пръстите за още по-интензивно изживяване.

Когато си получаващ, си позволи да се отдадеш на процеса и да се насладиш на всичко, което се случва с тялото ти. Предай се на даващия. Условието „без секс” помага на получаващия да се отпусне и да се предаде на усещанията.

След тантра масажа

Времето, което да продължи масажът, не е определено. Като даващ, ще усетиш кога е дошъл моментът да спреш. Постави ръка отново на сърцето на партньора си и я задръж там. Дай му време да се събере”. Завий партньора си с лека завивка. Увери се, че той се чувства добре.

Кредит: Pexels

Ако си получаващ, си остави достатъчно време да преработиш това, което се е случило. След като мине достатъчно време, си вземи душ за освежаване. Най-добре е да не се налага да излизаш или да ходиш на работа след тантра масаж. Остани насаме със себе си или с партньора си.

Когато и двете страни сте готови за това, споделете преживяванията си и кой как се е чувствал по време на процеса. Тантра масажът оставя следи във времето. Вероятно получаващият ще се чувства щастлив и енергичен в продължение на няколко дни. Възможно е обаче да се почувства и малко небалансиран и по-емоционален.

Бъдете готови да приемете всичко, което се случва с благодарност, защото това е изключително полезно и пълноценно лично изживяване.

Тантра масажът може да донесе безценни дарове на връзката с партньора ти, ако решиш да се довериш и отдадеш на процеса. Практикуването на тази източна техника ще научи и двама ви как да приемате и да се наслаждавате на своята сексуалност и как да станете по-добри любовници. Ще освободи творческата ви енергия и ще засили удоволствието ви от живота.

Тантра масажът ще ви сближи до такава степен, че ще се чувствате психически, физически и емоционално свързани, както никога досега.

Виж още: Играчки за пораснали деца – секси наръчник за всеки вкус

Диляна Георгиева
Диляна Георгиеваhttps://medium.com/@onegirlfinds
Ако преди няколко години някой ми беше казал, че ще бъда майка на 3 деца, две от които близнаци, щях добре да се посмея. Влизала съм в различни роли през живота си - маркетинг специалист, пътешественик, актриса в импровизационен театър, копирайтър, майка. Да съм майка се оказа най-предизвикателното ми превъплъщение досега. Хубавото е, че момичето в мен не ме напуска, поне не за дълго, независимо на кой етап от развитието ми става свидетел. И аз съм все същото момиче, дето се смее шумно, чете книги и когато има време, мечтае за велики дела и пътешествия. Разликата е, че сега си имам компания.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии