fbpx

Mam Toys – история за страстта на едно семейство да създава по-добри дървени играчки

Родителството е велико приключение, което отваря очите за нови възможности, изважда стари страсти и хобита на дневна светлина, припомня ни какво обичаме да правим и защо. Именно тази страст и трансформираща енергия ни вдъхновява да разказваме истории за майки предприемачи, за семейни бизнеси, родени заедно с детенцето и вдъхновени от любовта към него

Днешната история е именно такава – започва своя път, когато страстта на двама човека открива своя логичен триумф в нуждите на едно детенце. Евгени е татко предприемач, който заедно с нежната си половинка – Гая, създава бранда за дървени играчки Mam Toys. Тя е майстор на думите и маркетинга, той е изключително сръчен мъж с инженерна мисъл и любопитство, което води със себе си страстта за перфекционизъм. Двамата се оказват страхотна комбина и поемат по пътя на едно голямо приключение – създаването на нещо свое. 

Когато две става едно: 

Идеята за Mam Toys идва неочаквано, както всички хубави идеи и се ражда от нуждите на техния син. Току що проходил, той вдъхновява родителите си да потърсят варианти за изразходване на цялата детска енергия по един безопасен начин, насърчаващ креативността и изобретателността. 

“Нашата история започна с едно буйно и растящо дете, което току що бе проходило. Дете, което жадуваше за възможност да изразходва детската си енергия в сигурните граници на нашия дом.”

Като много родители и те започват усилено четене и търсене на подходящи дървени играчки, които обаче да могат да се поберат в мъничкия им дом. Представят си нещо красиво, безопасно, но и практично, и лесно за прибиране и съхранение. 

“В основата на нашето вдъхновение бе крещящата нужда от сгъваема, компактна катерушка, която да се побере в малкия ни дом. Не успявахме да намерим нищо подходящо на пазара, затова си го създадохме” 

Инженерната мисъл и сръчните ръце на тати Евгени се заемат с нелеката задача да създаде първия пиклер по модел на д-р Еми Пиклер от брезов шперплат най-стабилният и безопасен вид дървен шперплат за подобен вид играчки. Изработва го в гаража, както повечето иновативни идеи, с много старание и внимание към всеки детайл. Пр иродното му любопитство му помага да измисли нови начини за сглобяване, така че пиклерът да бъде компактен, практичен за малки домакинства и полезен за детето. Изпипва всеки детайл, тества и подобрява, така че завършеният продукт да бъде съвършен, роден от бащината любов и отдаденост. 

И докато един баща открива, че е наистина добър в създаването на дървени играчки, една майка създава бранд и вижда бъдещето на семейството именно в производството на продукти за деца от дърво. Така се ражда и общия бизнес Mam Toys, воден от любовта, страстта, личния опит и силата на думите. 

През ноември 2021 година пускат официално своя първи продукт – дървен, сгъваем пиклер и започват първите поръчки, както и първите позитивни обратни връзки за високото качество на продукцията и вниманието към всеки детайл. Насърчени от тях, семейството започва да твори, до подобрява и да развива своя семеен бизнес с нови иновативни продукти. 

От Пиклер през сгъваема арка до Монтесори кула

След Пиклера идва следващият иновативен продукт – първата в България сгъваема арка,  за която Евгени измисля специален допълнителен елемент, за да се сгъва по-лесно и отново да не заема много място в дома.

“За мен движещият принцип винаги е бил да разбера кое как работи и как да го направя да работи още по-добре” споделя Евгени.

Арката може да се трансформира в много предмети – от мост до тунел, водена от въображението на детето и насърчавайки развитието на баланса му (Можете да я разгледате ТУК).

Креативният дует на Гая и Евгени не се спира до тук, а продължава да създава уникални продукти, изпипвайки до съвършенство всеки детайл. Личната им нужда от място за книжките на сина им ги вдъхновява да създадът уникално тънка магнитна библиотека, която отново да може да заживее и в малки пространства. А вдъхновени от детенцето на известния инфлуенсър Ивана Александрова създават проекта за мини вариант на Пиклера, който да е подходящ за по-малки дечица и смело го наричат “Бейби пиклер”. Катерушката се превръща в моментален хит и залива с поръчки семейството.

Бейби Пиклер по системата Монтесори.

Най-новата иновация, която представят от Mam Toys е Монтесори кула, за която отново подхождат изключително иновативно и практично. Кулата цели да даде възможност на децата да придобият независимост и самостоятелност, в съответствие с принципите на философията на Монтесори. За семейството е важно да намерят кула, която да можеш да прибереш и сгънеш лесно, за да не заема място в малкия им дом и я създават – първо за своя син и тестват с него всеки детайл, всяка сглобка и елемент. Чак когато Евгени е доволен с всеки детайл, започват да предлагат кулата и клиентите си (Можеш да я разгледаш ТУК) .

Тя се отличава бързо на пазара като различна и иновативна, но много издръжлива и практична за по-малки домакинства. Кулата е предназначена за 18+ месеца/ 2 годишни деца, като улеснява достъпа им до по-високи повърхности като мивка или кухненски плот и с това насърчава тяхната самостоятелност и проактивно участие в семейните задължения. 

Както всеки продукт на Mam Toys, и Монтесори кулата е създадена от висококачествен брезов шперплат, 100% еко материал, който е обработен до съвършенство, така че да няма остри ръбове или грапави повърхности. Тя е с много лека конструкция (само 7кг) и с двойни предпазни дръжки, гарантиращи максимална безопасност за детето. 

Да отидеш на следващото ниво: 

И докато креативната мисъл на Гая и Евгени не спира, скоро те се изправят пред въпроса на всеки предприемач – как се скалира? Как да развием бизнеса си на следващото ниво, да оптимизираме процесите и да надградим. Да създаваш продукти носи голямо удоволетворение на двойката, но часовете заложени в ръчен труд, усилията по изпипването на всеки детайл и желанието за подобрение ги принуждават да помислят за следващата стъпка – свой собствен цех и машини. 

Гая и Евгени взимат едно много смело решение – да направят пауза от 9 месеца, за да подобрят процесите си, да намерят нова база и да наберат финансиране, за да изведат компанията си на следващото ниво. Изключително важна стъпка, която днес описват като най-добро решение. За тези месеци намират нужното финансиране, откриват и страхотна сграда извън Пловдив и купуват нужните им машини, за да създават продукцията си по-бързо и оптимизирано, но със същото ниво на качество в изработката. 

Гая се заема с визуалната идентичност на бранда и използва “почивката”, за да създаде нов сайт, да направи план за новите продукти и да подготви компанията за голямото завръщане. Впечатляващ е пламът, с който говори за семейния бизнес и за трудностите, а вярата в бъдещето й е заразяваща. И има защо – във всяко нещо, което правят – от сайта до разговора ни с Гая, се усеща вдъхновението, отдадеността и любовта, с която творят и искрено вярвам, че всеки клиент, докоснал се до техните изделия усеща същата отдаденост и желание за създаване на смислени и практични продукти. 

На финала попитах Гая с какво би искала да ги свързват клиентите на Mam Toys: 

“Бих искала да разказват на първо място за изключителното качество на продуктите ни, за тяхната практичност, смисъл и компактност. Надявам се, да усещат любовта, с която създаваме всяка играчка и желанието ни да сме полезни на всяко семейство.”

Убедена съм, че всеки техен клиент го усетил и ще потвърди думите на Гая. А вие можете да разгледате сайта им https://mamtoys.bg , както и да ги последвате в социалните мрежи (@mamtoys.bg), където споделят много промоции и интересна информация.

15% отстъпка, 100% любов

От 14.02 до 19.02.2024 включително от Mam toys провеждат и страхотна кампания с 15% отстъпка на целия им асортимент, така че е прекрасен момент да поръчате така отлаганите детски играчки и зарадвате своите малчугани. Разгледайте и се вдъхновете ТУК.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии