fbpx

24 идеи за забавления с децата вкъщи преди Коледа

Спечелихме ли те вече с някоя от нашите лесни идеи за изработване на адвент календар в домашни условия? А ще зарадваш ли и половинката с такъв?

Няма спор обаче, че малчуганите най-много се радват на тези приказни календари! Затова, ако искаш да направиш очакването на Коледа още по-специално и вълнуващо, може да подготвиш такъв и за тях.

Единият вариант е да скриеш дребни изненади за всеки ден до Коледа. Адвент календар с активности обаче е другата, много по-забавна, опция. Напиши на листчета 24 различни предизвикателства или жестове, които учат на обич и доброта, и нека родители и деца ги изпълняват заедно.

А може да ОБЕДИНИш ДВАТА КАЛЕНДАРА ЗА ДВА ПЪТИ ПО-ВЪЛНУВАЩИ ПРЕДПРАЗНИЧНИ ДНИ!

декември адвент календар
Кредит: Freepik

По-долу ще откриеш идеи за предизвикателства-закачки за всеки ден от 1-ви декември до Коледа. Умишлено не съм включила в списъка великия бой със снежни топки, спускането с шейни и майсторенето на снежни човеци. Всички знаем, че те ще случат със или без календар, стига да има сняг.

Може да взаимстваш, разместваш, добавяш или променяш предизвикателствата, според предпочитанията и възрастта на децата. Но има едно основно правило, което препоръчвам родителите да спазват – обичайте се и се смейте заедно с тях. Защото, както е казала американската писателка Пег Бракън:

Подаръци от време и любов, със сигурност са основните съставки на една наистина весела Коледа.”

Стига толкова приказки. Декември вече чука на вратата и е време да започваме, защото Коледа ще е толкова вълшебна и прекрасна, колкото си я направим!

1 декември: Най-сетне дойде денят, в който да напишем писмо до Дядо Коледа.

2 декември: Бързо, бързо, бързо! Да вадим кашоните с играчките, гирляндите и лампичките. Време е да украсим дома и коледната елха!

3 декември: Да научим коледно стихче и да се обадим на дядо и баба, за да им го кажем.

4 декември: Бъди готов! За тази вечер има план за игри. Когато се стъмни, всички си обличаме пижамите и започваме бой с възглавници.

Виж още: 7 лесни идеи за ръчно изработени коледни подаръци

адвент календар бой с възглавници
Кредит: Freepik

5 декември: Запретваме ръкави, за да си направим коледни играчки от шишарки. Необходими са ни още златен или сребърен брокат, с който да ги поръсим и панделки, с които да ги вържем.

6 декември: Да нахраним другия със завързани очи. Трябва ни кисело мляко, лъжица и кърпа, с която да си завържем очите. Нека омазването започне сега!

7 декември: Избери играчките, с които вече не играеш и ги приготви като подарък за друго детенце, което има нужда от тях.

8 декември: Сами ще нарисуваме коледни картички за близките ни и любими хора. Да не забравим и учителката от детската градина или училище.

Виж още: Коледна книжка за оцветяване – Free Printable

адвент календар коледна картичка
Кредит: Freepik

9 декември: Какво ще кажеш днес да си направим смешни прически?

10 декември: Готови за приключение? Нова коледна книжка е скрита някъде в дома. Следвай указанията на мама и татко и открий къде е!

11 декември: Нека всички заедно да седнем на дивана вкъщи и да разкажем красивата история за Рождеството.

12 декември: Няма значение дали навън е студено. Бързо слагаме шапките и шаловете, приготвяме една торбичка с трохички хляб и тичаме навън, за да нахраним врабчетата и гълъбите.

13 декември: Днес ще бъде ден само за обичане. Да раздадем по три целувки и пет прегръдки на всеки член от семейството. Може и повече!

14 декември: Тази вечер ще правим театър и ще изиграем любимата ти детска приказка.

Виж още: Най-хубавите детски коледни книжки

адвент календар театър вкъщи
Кредит: Freepik

15 декември: Ура! Днес е ден, в който да сглобим и украсим вкусна джинджифилова къщичка!

16 декември: Коледно парти у дома! Ще пеем и танцуваме на коледни песни.

17 декември: Качваме се на колата и потегляме на пътешествие по улиците, за да разгледаме коледната украса и красивите коледни светлини на града.

18 декември: Хайде тази вечер да си спретнем пикник на пода в детската стая, а защо не и под елхата!

19 декември: Приготвяме дрянова клонка, пуканки, прежда и сушени плодове, и започваме да майсторим сурвачка!

20 декември: Всички малки готвачи да се подготвят. Ще печем коледни сладки или пък коледен бананов кекс.

адвент календар коледни сладки
Кредит: Freepik

21 декември: Идва ред на още едно добро дело. Да занесем коледни сладки на съседите.

22 декември: Щрак! Да си направим коледно селфи или семейна снимка с коледни пуловери.

23 декември: Шшшшшт, време е за коледен филм и чаша топъл чай.

24 декември: Бъдни вечер е! Нека заедно подредим празничната трапеза.

25 декември:
отваряме подаръцитееееее!

декември отваряне на подаръци
Кредит: Freepik

Диляна Георгиева
Диляна Георгиеваhttps://medium.com/@onegirlfinds
Ако преди няколко години някой ми беше казал, че ще бъда майка на 3 деца, две от които близнаци, щях добре да се посмея. Влизала съм в различни роли през живота си - маркетинг специалист, пътешественик, актриса в импровизационен театър, копирайтър, майка. Да съм майка се оказа най-предизвикателното ми превъплъщение досега. Хубавото е, че момичето в мен не ме напуска, поне не за дълго, независимо на кой етап от развитието ми става свидетел. И аз съм все същото момиче, дето се смее шумно, чете книги и когато има време, мечтае за велики дела и пътешествия. Разликата е, че сега си имам компания.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии