fbpx

12 начина да се сближим с партньора

Вечерта на 1 януари беше време за нов сериал. Реших да експериментирам и да дам шанс на шведска продукция на Netflix (!). Съпругът ми Иван реши да се довери на странния ми избор и след осем епизода и двамата бяхме повече от доволни. Заглавието е „Любов и Анархия” („Love&Anarchy”)

Това обаче не е материал за филмова критика. Сериалът по-скоро ни вдъхнови за едно интересно предизвикателство, с което да се опитаме заедно да се справим.

Няма да ти издавам цялата сюжетна линия, защото си заслужава да изгледаш сериала и да бъдеш изненадана. Но основната идея е, че служител във фирма изнудва шефката си с компрометиращо видео. Той обаче не иска пари, а ѝ отправя предизвикателство, с което да я провокира да излезе извън зоната си на комфорт. След това тя „му връща жеста” и така те започват да си „прехвърлят топката”.

И тук ми хрумна една идея. Защо да не опитаме и ние? Без частта с изнудването, разбира се. Заедно сме от 16 години и понякога е трудно да не попаднеш в капана на ежедневните задачи. Когато към уравнението прибавим работа, създаване на първия ни общ дом и едно прекрасно дете, времето, посветено само на нас двамата, рязко намалява.

Затова предложих на Иван веднъж месечно да си отправяме по едно предизвикателство, което да извади другия извън неговата зона на комфорт, да се забавляваме заедно, да отделим съзнателно време един за друг.

С твоята половинка сблъсквали ли сте се с еднообразието и липсата на време? Понякога имаме нужда просто от малко идеи и вдъхновение, за да излезем от коловоза, в който неусетно сме се озовали. Затова, надявам се, да откриеш своите в следващите редове.

Предлагам ти 12 опции за всеки месец от годината. А на мен ще се наложи да измисля други 12, за да успея все пак да изненадам мъжа ми, в случай, че реши да прочете този мой текст.

Виж още: 11 идеи как да разнообразиш дните и нощите с партньора си

1. Сляпа баба

Бях гледала един научен експеримент, в който завързаха очите на участниците и им запушиха носовете. След това им дадоха различни храни, които да опитат и да познаят. Оказа се, че дори неща като яйца и пържола са трудно разпознаваеми, ако си лишен от основни сетива. Може да подбереш няколко любими храни на половинката си и да видиш как ще се справи.

да се сближим с партньора
Кредит: Freepik

2. Грабвай микрофона

Кой каза, че ни трябват отворени барове, за да се забавляваме?! Време е за караоке вечер. Има специални системи, но можеш да отвориш YouTube, да потърсиш някоя любима песен и да се разпеете. Това предизвикателство е подходящо и за двама ви, освен ако не си в настроение за серенада.

3. Кажи „Да”

Имаше такъв филм с Джим Кери, сещаш ли се? Трябваше да приема всяко предизвикателство, което му беше отправено. Опитайте и вие. Тук имаш пълна свобода. Развихри въображението си. Важното е, че половинката ти, не може да ти откаже.

4. Интимно

Не може да не включим и поне едно, а защо не и повече секс предизвикателства. Предложи му нова поза, която да опитате или пък напазарувайте заедно от някой секс шоп и смело експериментирайте. Дори играчките да не са вашето нещо, преживяването ще ви сближи със сигурност, ще е нещо ново, което споделяте заедно.

Виж още: Как да разпалим сексуалния си апетит?

5. Натисни бутона „Пауза”

Първото, което трябва да направите, е да изберете срок на предизвикателството – 1, 2, 3 или 24 часа, зависи изцяло от смелостта ви. Идеята е, че един от вас има право във всеки един момент от избраното време да каже „Пауза”, а другият трябва да спре да прави това, което прави – моментално. Също е добре да се уточните и колко точно ще трае паузата. Може да стопираш партньора си, докато вдига тежести, за да видиш колко дълго ще издържи или докато се къпе. Помисли добре, имаш само един шанс.

6. Здрав дух в здраво тяло

От години със съпруга ми се каним да спортуваме заедно. Или не можем да се спрем на спорт, който да вълнува и двама ни или си намираме някакво извинение. Но идеята за спортно занимание, което да практикувате заедно си е чудесна. Хубавото в случая е, че може да предизвикаш партньора ти да се включи еднократно, пък току виж му харесало. Йога за двойки, федербал, тенис… Може и да го предизвикваш да опита спорт, който мислиш, че е перфектен за него, но винаги до сега ти е отказвал…

да се сближим с партньора
Кредит: Уanalya / Freepik

7. Въпроси и отговори

Колкото и добре да познаваш партньора си, винаги може още. Потърси в интернет въпроси за двойки, може да съставиш списъка си от няколко различни източника. Може и двамата да отговаряте на едни и същи въпроси или всеки да подготви за другия. След това се настанете удобно на дивана и си припомнете трепета на първите срещи.

Виж още: 36 въпроса, с които истински да опознаеш важен за теб човек

8. Пазаруване с препятствия

Определете си бюджет и нека всеки напазарува с него достатъчно продукти, за да приготви вечеря за другия. Кой ще успее да постигне максимум качество с минимум средства? Бонусът е вкусна вечеря (да се надяваме!).

да се сближим с партньора
Кредит: Freepik

9. Какво каза?

Бях чела някъде, че прекарваме голяма част от брака си, повтаряйки думата „Какво?”. След това си припомням този цитат всеки път, когато с мъжа ми не чуем какво е казал другия и единият се провикне от съседната стая – „Каквооо?”. Ако това се случва и у вас, защо не направите от лимоните лимонада?

Нека единият да сложи слушалки и да си пусне музика, а другият да се опита да му каже нещо. Може да са смешни изречения, например. Този, който е със слушалки, трябва да се опита да познае. Малко по-интимна опция е да пишете думи по гърба на другия с пръст.

10. Flip The Switch

Не може да не си попадала на това предизвикателство в социалните мрежи. Всеки път се заливам от смях. Двойките, които се включват, си разменят дрехите под звуците на парчето на Drake – Flip The Switch. Ако не ви се снима видеото, все пак може да смените ролите си и да се позабавлявате добре.

11. Любовта е сляпа

Дали познаваш достатъчно добре тялото на партньора си? А той твоето? Лесно можете да разберете отговора. Нека единият сложи превръзка на очите си. Другият трябва да вземе показалеца му и да го сложи върху част от тялото си. Дали ще може да бъде отгатната със затворени очи, само с лек допир? Може да си спретнете и състезание – който познае повече части печели.

Виж още: 10 мита за щастливите връзки

12. Добре дошъл в гардероба ми

Единият партньор получава зелена светлина да избере тоалет на другия за следващото излизане до магазина, работен ден в офиса или семеен празник. Дали „стилистът” ще се опита да зарадва своя „клиент” или да го провокира – зависи от настроението, предполагам.

Друг вариант тук би бил също да си определите бюджет и направо да обновите гардероба на другия с тоалет по ваш вкус.

да се сближим с партньора
Кредит: Freepik

С кое предизвикателство мислиш да започнеш? Половинката ти прегърна ли идеята? Сподели в коментар, ако сте измислили и ваши – може да вдъхновиш някоя друга мамма, нали?

Мария Малчева
Мария Малчева
Професионалният опит на журналист и личният опит на майка на двегодишна дъщеря превърнаха този сайт в мой нов „дом". Обичам да откривам света, различните гледни точки, вълнуващи истории, да търся своята истина и да я споделям. Ще се радвам заедно да изградим една общност, в която всички да се чувстваме в свои води.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии