fbpx

10 бързи и лесни прически за горещите летни дни

Колкото по-горещо става, толкова по-къса искам да е косата ми! Обикновено прекарвам лятото с коса на опашка или импровизирано подобие на кок и благородно завиждам на всички мацки, които имат сръчни ръце и творят прически за чудо и приказ в домашни условия. И понеже това лято така и не успях да стигна до фризьора си, за да скъся дължината, реших, че гривата ми заслужава повече внимание.

Instagram се оказа чудесен източник не само на вдъхновение, но и на качествени уроци, които ме накараха да повярвам, че има шанс да разнообразя моята лятна визия. Ако и ти като мен искаш да замениш конската опашка с нещо различно, предлагам ти няколко лесни прически, които почти сигурно ще успееш да направиш и то преди някое дете да те призове да му се притечеш на помощ.

Постарах се да подбера опции, за които не са нужни маши, преси, специални козметични продукти… Само гребен, някой друг ластик, тук-там фиба или шал за разкош. Ако откриеш своя летен фаворит, не забравяй да го споделиш и с останалите мамми в социалните мрежи с #mammisummerhair. 😉

Виж още: 7 спиращи дъха прически

1. Сплетени заедно

Ефектът в случая е изцяло отзад, но въпреки това е толкова лесно, че как да не опиташ?! Хубавата новина е, че макар демонстрацията да е направена на доста дълга коса, мисля, че тази прическа ще бъде подходяща и за по-късите.

2. Една различна опашка

Само две плитки могат да променят стандартната ниска конска опашка, която така удобно ни служи в ежедневието. Не забравяй да се запасиш с няколко ластика преди началото. Също можеш да видиш и второто видео към този пост с различна прическа, отново с плитка в главната роля.

3. Високо, високо

Супер закачлив кок! За който определено ще трябва повечко коса. Но пък това видео ми даде добра идея. Имам няколко копринени шалчета, които стоят в дъното на гардероба и май е време да видят отново бял свят. Дори да увия с тях някоя опашка в основата, пак са чудесна опция за разнообразяване на стандартната визия.

4. Ах, тези къдрици

Имам няколко приятелки с къдрави коси, които знам че ще оценят тази прическа. Ако пък твоята коса е права, можеш също да я пробваш, след като се заиграеш с машата. Дано реализацията да е толкова лесна, колкото във видеото, защото резултатът изглежда абсолютно професионален!

Виж още: 7 домашни маски за коса, с които да я подхраним през лятото

5. Скрито оръжие

Не случайно мацката от видеото е кръстила тази прическа „най-лесният кок”. Изглежда като детска игра. Само че ще имаш нужда от шнола за изпълнението. Добрата новина е, че този кок е подходящ за различни дължини, просто е необходимо да коригираш размера на шнолата според размера на опашката.

6. С рогата напред

Още една лесна прическа, но този път за рогчета. Много закачлива лятна визия, която носи настроение. В момента рогчетата у дома са хит с малката госпожица, но може би е време и аз да им обърна по-сериозно внимание

7. Мини удоволствие

Кой каза, че само от дългите коси стават уау прически? Тази мацка има не особено дълга коса, при това доста етажирана отпред и ето че сътворява една много лесна и романтична прическа.

Виж още: Косопад след раждането – причини и решения

8. Кок за чудо и приказ

Не мога да се нарадвам на това колко лесна и в същото време ефектна е тази прическа. Започвам да мисля, че дори аз ще се справя с нея! Но единствено може да коригирам височината на опашката, а оттам и на самия кок. На мен лично обемът ми идва в повече, за да е толкова отгоре върху главата. Но пък в крайна сметка всичко е въпрос на вкус! 😉

9. Дължината няма значение

Ето една супер къса коса, която с минимални усилия вече изглежда променена. Накрая мацката включва в действие маша, но ефектът ще е добър и без помощни средства.

10. За всеки повод

Това е прическа, с която спокойно можеш да излезеш на разходка в парка, но и да разходиш на някое по-официално лятно събитие като сватба или кръщене. Подозирам обаче, че тук важи правилото на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече!”. Маммите с дълги коси определено по-лесно биха могли да реализират тази визия.

Виж още: 5 трика за повече време, от които всяка майка се нуждае

Мария Малчева
Мария Малчева
Професионалният опит на журналист и личният опит на майка на двегодишна дъщеря превърнаха този сайт в мой нов „дом". Обичам да откривам света, различните гледни точки, вълнуващи истории, да търся своята истина и да я споделям. Ще се радвам заедно да изградим една общност, в която всички да се чувстваме в свои води.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии