fbpx

Хороскоп за март и важните дати за всяка зодия

Здравей, Март! 

И този месец Луната – нашата женска същност, нашето подсъзнание и инстинктивни реакции, е в много силна позиция! И това съвсем не е случайно. В света, в който живеем и функционираме в момента, става от все по-голямо значение слушането на нашата вътрешна интуиция и все повече обръщане навътре, за сметка на външните постижения.

При жените често това се случва някак по-лесно и интуитивно, макар че в днешно време има и много жени, при които тази функция е закърняла. Но никога не е късно да послушаме вътрешния си глас и да се завърнем към себе си. И този месец, за да се справим с изискванията на нашето ежедневие и предизвикателствата, които ни отправя, ще е необходимо да наблегнем именно на нашата женска, нежна и хармонична същност. 

Луната през март ни посреща в знак Везни, който се управлява от Венера – планетата на Любовта. И самата Венера е в много силна за нея позиция – в знак Риби. Женските планети са много хармонично поставени, за сметка на мъжките. Затова моят съвет е във всяка своя дума, мисъл или действие да бъдеш умерена, в баланс и хармония, както и винаги да търсиш справедливостта. 

Месецът е изключително благоприятен за водене на делови преговори, за постигане на съгласие, когато такова се търси, за работа в екип и партньорства като цяло.

Ще имаме енергията и капацитета да свършим много работа (независимо дали в момента работиш или си у дома). Ще имаме вдъхновение и творчески идеи, така че независимо дали професията или ежедневието ти в този момент са свързани с творчество, опитай да включиш нещо ново – нестандартен подход или идея – резултатите ще са забележителни!

Също така месецът е прекрасен за партньорство! Някои могат да чуят заветното: „Ще се омъжиш ли за мен?”, а други да получат предложение за съвместно съжителство. Ще бъдем настроени романтично и въобще месецът е много благоприятен за любов! Ще се чувстваме красиви и нежни в очите на света около нас и чувствата ще са водещи

И нека посветим март на нашата красота – и вътрешна, и външна. Да погледнем дълбоко в себе си в моментите, в които оставаме в уединение и да разпознаем онези качества, които ни правят уникални и достойни за нашата собствена любов! Защото всички знаем, че красотата наистина идва отвътре и ако се обичаме точно такива каквито сме, е много вероятно и околните да ни възприемат така. Всяка жена е красива, независимо на колко години е, дали има мъж до себе си в момента, дали и колко деца е родила, дали е с грим, прическа, нови дрехи и т.н.. Ние от Mammi те харесваме и ценим точно такава, каквато си!

Месецът е подходящ и за всякакъв вид творчество, ще имаме вдъхновение, интересни и нестандартни идеи, както и поле за действие. И да не забравяме за Любовта! Любовта под знака на Рибите е съвършена, безусловна и идеална!

А ето и какво очаква представителите на всяка една зодия през месец март: 

ОВЕН

В месеца преди рождения ви ден, Слънцето ще ви потопи в дълбините на вашето подсъзнание и ще изиска от вас да направите преоценка на всичко, което ви се е случило през последната година. Това, обикновено, за вас не е лек процес, защото сте свикнали да бъдете активни, но пък от време на време и за вас не е лошо да натиснете ПАУЗА бутона или да забавите малко темпото.

Кредит: Unsplash

Времето, прекарано в уединение, ще ви донесе удоволствие и наслада. Починете си активно – вие избирате начина! Спа процедури? Уикенд в някоя сгушена вила в планината или някъде далеч от хорските очи и градски шум? Занимания с йога и медитация също ще се отразят добре на нервната система. Обърнете внимание на сънищата и интуицията си, оставате за малко разума настрана. 

Месецът ще бъде успешен за всички Овни, които се занимават с творческа дейност – прекрасно време за писане, рисуване, фотография и всичко, което ще ви помогне да изразите мислите и чувствата си. 

Виж още: Как да отключиш творческата си сила с мандала

Вашият планетен управител Марс стартира месеца в последните градуси на знак Телец – вече е изморен и всичко сякаш се случва трудно и много бавно. Вашите активни действия и желания да промените нещата в определена посока ще срещат затруднения, така че това е още един знак да забавите темпото

Друга централна за вас тема през месец Март отново ще бъде Партньорството.

Ще се наслаждавате на хармония и баланс както в деловите, така и в интимните отношения. Също така ще имате стабилната подкрепа от страна на вашите приятели или по-възрастни роднини. Всички дейности в екип през март ще ви донесат успех. Ще има чуваемост и разбиране за чуждата гледна точка, така че ако в момента нямате човек до себе си – месецът ви дава нови възможности за срещи

По отношение на здравето, уязвимо е гърлото. Препоръчват се отново активни занимания със спорт и движение, за да поддържате добро здраве.

ВАЖНИ ДАТИ:

* 4 март: Планетният ви управител Марс преминава в знак Близнаци и ще бъде там през целия месец. Използвайте това време за обучение, интелектуална и изследователска дейност, преподаване, активно общуване

* 20 март: Слънцето преминава във вашия знак и е време да заблестите! Започва вашата лична година и вече може да стартирате с реализацията на набелязаните цели.

* 21 март: Венера преминава във вашия знак, което ще ви направи още по-привлекателни в очите на околните, ще усили чара ви и ще ви донесе нови възможности за срещи и сърдечни преживявания. 

* 22 март: Марс ще направи хармоничен аспект към Сатурн (планетата на отговорностите, кариерата, дисциплината) и това време за вас е много благоприятно за общуване с началниците, родителите и въобще за изграждане на нещо ново. Ако обмисляте начало на нов бизнес проект, обучение и всичко, което изисква дисциплина, упоритост, структура – това е денят! И тъй като в този ден Луната ще е в Рак – успех ще имат дейностите, свързани с темите на Рак – семейство, деца, хранене, грижа, корени, традиции, дом, минало

* 26 март: Марс ще направи съвпад със Северния Лунен възел в знак Близнаци. В дните около тази дата ще откриете подходящата, правилната за вас информация, за да организирате по-добре ежедневието си, текущата ви работа, както и да започнете подходящ режим на хранене, спорт и почивка. 

ТЕЛЕЦ

Скъпи, дами Телци, март ви дава фокус върху приятелствата, групите по интереси, духовното развитие и самоусъвършенстване. Мислите ви ще бъдат основно ангажирани с бъдещи планове и мечти, както и нови възможности за вътрешна промяна. Месецът е добър за вас за начало на обществен проект, за участие във важна за вас кауза или за включване в група за обучение по астрология, таро, нумерология или друга езотерична наука. Също така имате възможност за много творчески и креативни прояви.

Вдъхновението ще е с вас през целия месец, така че не пропускайте да се занимаете с любимото си хоби и всичко, което ви носи наслада. 

До 21 март вашият планетен управител – Венера, ще бъде в Риби и именно този период ще бъде изключително плодотворен за вас. Както по отношение на любовните връзки, така и във връзка с проявление на Твореца във вас. Ще бъдете романтично настроени и ще цените партньора си заради неговите различия, оригиналност и интелект. Тези от вас, които не са обвързани в момента, ще получат възможности за нови запознанства като е възможно дори и да припознаете любовта в човек от приятелския ви кръг. До 21 Март времето е благоприятно за всички дами-Телци, които се занимават с изкуство, психология, йога, фотография, кино, химия, медицина, религия. 

Кредит: Unsplash

На 21 Март Венера ще премине в огнения и динамичен Овен, така че това е знак за вас да действате смело напред в избраната от вас посока! До настъпването на Пълнолунието на 28 март е прекрасно време за реализация на нови планове и идеи като ще имате енергията, силата, ентусиазма и борбеността, за да се справите успешно. Това е и прекрасен период за започване на спортен режим, още повече че през март отново централна за вас тема ще бъде грижата за здравето ви. Всякакъв вид козметични и разкрасителни процедури – грижа за косата, кожата, ноктите, са полезни и необходими за вас. 

Марс, който през последния месец пребиваваше във вашия знак, още в първите дни на Март ще ви освободи от присъствието си. Това ще ви даде известно спокойствие и ще намали оборотите при вас. Макар че Уран още дълго време ще ви носи изненади и неочаквани обрати

ВАЖНИ ДАТИ:

* 3 март: Венера ще направи хармоничен аспект с Уран. В дните около тази дата ще бъдете заредени с магнетизъм и е много вероятно да привличате погледите, а и не само… Възможно е в този период да срещнете много вълнуващ, интересен и нестандартен партньор. Този аспект отново потвърждава и възможността изненадващо приятелска връзка да прерасне в интимна. Също така са възможни прозрения за бъдещето, така че настройте сетивата си и бъдете нащрек!

* 14 март: Венера ще се слее с Нептун в Риби. Изключително романтичен период. Време за задушевни разговори, за топли и сърдечни отношения. Прекрасно време за творчество, за медитация, за достигане до духовни прозрения и важни истини за живота ви

* 18 март: Венера ще направи хармоничен аспект с Плутон. Той отговаря за кризите, вътрешните трансформации, властта, контрола и чуждите енергии. В този период е възможно да проявите повече желание да контролирате партньора си, може да бъдете по-ревниви и да подхождате със съмнение и недоверие. Също така това е период, който е силно сексуално зареден, така че моят съвет е да вложите енергията си в дълбоко интимно преживяване с партньора, вместо в конфликти. Тантрическият масаж ще ви се отрази прекрасно. Повече за него може да прочетете тук

* 30 март: Венера ще направи хармоничен аспект със Сатурн, който изстудява чувствата ѝ, заземява я. Което не е никак лошо. Около тази дата е възможно, ако има възникнали до момента любовни отношения, те да прераснат в по-сериозни. Отношенията, възникващи на този аспект, могат да бъдат по-предизвикателни, но с усилия от двете страни имат потенциал да бъдат стабилни и трайни

БЛИЗНАЦИ

Мили дами Близнаци, ще бъдете много заети през този месец! От известно време насам ви се въртят мисли, свързани с професионалното ви поприще или с житейското ви призвание като цяло. По кой път да поемете? След като вашият планетен управител Меркурий беше ретрограден почти през целия февруари, все не успявахте да започнете нещо ново. Затова именно сега, през март, очаквайте нови възможности. Творчески проект, доброволчество или занимание с любимото хоби – всичко е възможно, а и защо да се ограничавате само с едно? Вие сте известни с възможността да съчетавате повече от една различни дейности, така че не мислете твърде дълго. 

Март ще ви предостави възможности за щастливо време с най-близките ви приятели, както и участие в групи по интереси. 

И този месец една от основните ви грижи ще бъдат децата – ще ви вълнуват въпроси, свързани с тяхното развитие, таланти и реализация. Вие сте един прекрасен пример и вдъхновение за тях в това отношение, така че с демонстриране на вашата собствена ангажираност и въвлеченост в света на изкуството, със сигурност ще окажете влияние. А защо не ги подкрепите за курс по пиано или пеене, например? 

хороскоп за март
Кредит: Unsplash

Вашият планетен управител – Меркурий ще бъде във Водолей до 15 март, което време може да използвате за активно учене, усъвършенстване, духовно развитие, творчество, научно-изследователска дейност. След тази дата се премества в Риби и до края на месеца ще ви държи влага. Или по-конкретно – ще изведе на дневен ред за вас необходимостта от уединение, повече време насаме и ще засили емоционалността и чувствата ви. Използвайте втората половина на месеца за психологическа работа, за изкуство, за активна почивка. Йогата и медитацията ще ви се отразят прекрасно!

ВАЖНИ ДАТИ:

* 4 март: Марс навлиза във вашия знак, което може да ви създава известно напрежение и трудности до края на месеца. Бъдете търпеливи и се опитайте да запазите самообладание в сюблимни моменти. Бъдете внимателни докато шофирате и не бързайте излишно в пространството, защото съществува възможност от травма. Докато Марс транзитира във вашия знак е много вероятно да се чувствате силно енергични и затова е подходящо да се занимавате активно със спорт и физическа дейност. 

* 5 март: Вашият планетен управител Меркурий се съединява с Юпитер – планетата на Разширението, Вярата и Позитивизма. В същия ден и Луната ще бъде в Стрелец (знак, който се управлява от Юпитер) и денят е просто съвършен за обучение, преподавателска дейност, говорене пред публика, медийна изява, рекламиране, научно-изследователска дейност, пътуване.

* 16 март: Меркурий преминава в знак Риби и ще остане там до 4 април. Умът ви ще се прехвърли от света на идеите и възможностите, към света на чувствата. А там не му е особено комфортно. В този период е възможно да се свързвате с хора и групи, които се занимават с духовни науки и да търсите смисъла на нещата отвъд всичко, което може да се назове с думи. Или нещо като малко пътешествие на душата

* 22 март: Меркурий прави хармоничен аспект с Уран – планетата на промените, изненадите, духовното развитие. И тъй като в същия ден Меркурий вече се намира в Риби, а Луната е Рак, в този ден може да получите внезапно прозрение или гениална идея. Настройте антените си и не пропускайте време в уединение, защото в забързаното ежедневие вероятно няма да успеете да чуете истинските копнежи на душата си. 

* 24 март: Меркурий прави нехармоничен аспект с Марс. В този ден е възможно да сте по-чувствителни от обикновено и да се обиждате лесно. Може да се почувствате нападнати или да наранят егото или достойнството ви. Внимавайте да не се преуморите и се постарайте да осигурите на мозъка си необходимата почивка в този ден. Не взимайте прибързани или необмислени решения, основани на чувства и моментни емоции. 

* 30 март: Меркурий се съединява с Нептун – планетата на Висшата Любов и Илюзиите. В същия ден Луната ще бъде в Скорпион и това доста ще усили интензитета на чувствата. Толкова много вода определено може да ви подейства задушаващо, тъй като вие сте Въздушен знак и не обичате да се задълбочавате твърде много в нещата, докато Риби и Скорпион са истински дълбоки води. Интуицията ви ще е изключително засилена в този ден, вслушайте се в нея, забравете за малко рационалния подход. Може да разкриете тайна или да достигнете до дълго търсена истина. Много подходящо време за посещение при психолог, група за споделяне, занимание с йога или друга енергийна практика.

РАК

Мили Раци, март ще бъде много успешен за вас! Ще се чувствате добре реализирани и на прав път.

Месецът ви предоставя възможности за кариерно развитие, както и фокус върху вашето призвание в живота. За някои от вас това може да значи признание от страна на вашите ръководители и предложение за по-висока позиция в работата, а за други – успешна реализация в ролята на съпруга и/или майка.

Възможно е да сбъднете мечтата си за дете или да получите предложение за брак от половинката си.

При всички положения за света навън вие ще сте Героят със своята мекота и нежност, със своето голямо сърце и ще радвате околните с творческите си заложби. Месецът ще бъде успешен за всички, които се занимават с изкуство във всичките му форми. Също така ще бъдете ценени заради вашето чувство за такт, изискан вкус, безусловна любов, както и заради разбирането и топлотата, която излъчвате. 

И този месец във вас е възможно да бушуват по-силни страсти, на които не давате израз, а изживявате във вътрешен план. Това не се препоръчва за вас, защото непреработените емоции могат да ви разболеят. Март е добър за посещение при психолог или всякакъв вид практика, която ще ви помогне да достигнете до по-големи дълбочини в подсъзнанието си – енергийни упражнения, йога и медитация, регресия. 

хороскоп за март
Кредит: Unsplash

Също така през март основна част от енергията ви ще бъде насочена към вашите хобита, както и всички дейности, в които горите и влагате страстта си. Отделете си много време само за вас и вашите любими неща, защото ще имате вдъхновение и творчески подем. Обичате да рисувате – хващайте четките, пишете поезия – намерете си вдъхновяващо място (по възможност в близост до воден басейн), правите снимки – природата е невероятна на границата между два сезона! 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 3 и 4 март: Транзитната Луна ще бъде в Скорпион и ще прави хармонични аспекти към вашия знак. Още повече и че Слънцето е в Риби, така че използвайте тази водна хармония за интимни преживявания, за по-добро усещане и разбиране на собствените чувства, за дълбочина и проникновения. 

* 7 и 8 март: Транзитната Луна ще бъде в Козирог и ще се противопоставя на вашия знак в този период. Възможно е да се чувствате по-напрегнати, да ви се налага да се справяте с баланса между работа и семейство или пък да се чувствате притиснати от външните обстоятелства. 

* 12 и 13 март: Транзитната Луна ще бъде в Риби и отново това значи хармонични дни за вас, Още повече и че на 13 март е Новолунието в Риби, което попада във вашия сектор, свързан с кариерата и призванието в живота, така че в този период ви предстоят добри възможности

* 14, 15 и 16 март (до обяд): Транзитната Луна ще бъде в Овен и в тези дни е възможно да срещнете съпротивление от външната среда или да ви се наложи да влезете в конфликт. 

* 21 (след обяд), 22 и 23 март: Транзитната Луна ще бъде във вашия собствен знак. Като отчетем и влиянието на Слънцето, което вече се е преместило в Овен, в това време ще се засилят увереността и вярата в собствените ви възможности

* 28 и 29 март: Транзитната Луна ще бъде във Везни и пълнолунието на 28 март ще акцентира върху отношенията с партньора ви. Може да имате противоположни мнения във връзка с отглеждането на децата или трудности в баланса работа-личен живот.

* 30 и 31 март: Отново хармонични дни за вас, в които може да се посветите на изследването на процесите в дълбочина, търсене на истината, самолечение. 

ЛЪВ

Скъпи Лъвици, месецът продължава да ви предоставя възможности за учене и самоусъвършенстване! Подходящи са всякакви курсове, свързани с творчество, както и такива, насочени към търсене на по-висш смисъл в живота. Танци за усилване на женската енергия, медитация, участие в женски групи – всичко това ще подобри настроението ви и ще внесе хармония и баланс в живота ви.

Месецът е благоприятен за вътрешна промяна и трансформация като е много вероятно да настъпи в резултат на позитивни преживявания с интимния ви партньор.

Ще имате възможност да погледнете в себе си в дълбочина и да направите преоценка на всичко онова, което за вас е истински скъпо. Ще ви вълнуват въпроси, свързани със свободата, която имате на работното място, както и какво е във вашата власт и какво не. 

Мили Лъвици, вие сте ярки и блестящи и Слънцето е вашата пътеводна светлина, но през март сцената, на която ще се развива вашият спектакъл, ще е скрита от хорските погледи. Използвайте време в уединение, за да достигнете до вашия творчески център и помнете – нямате нужда от чуждата оценка и одобрение! Слънцето се намира в знак Риби до 20 март и в този период вашите идеи, чувства, мироглед, както и вашите взаимоотношения, са подложени на трансформация

хороскоп за март
Кредит: Unsplash

Този месец са възможни конфликти или трудности в общуването с вашите приятели или в работния колектив. Не се втурвайте да доказвате правотата си на всяка цена и не забравяйте, че това, че някой има различно от вашето мнение съвсем не означава, че е грешно

ВАЖНИ ДАТИ:

* 11 март: Слънцето ще се слее с Нептун в знак Риби. В рамките на няколко дни чувствителността ви ще бъде повишена,интуицията ви ще се засили. В този период е възможно да получите прозрение или да усетите какво е правилно да направите в конкретната ситуация. Активността ви ще е ниска, за сметка на въображението, мечтите и вътрешния ви живот. Подходящо време за любов, романтика, задушевни преживявания, творчество, почивка, мечти и блянове, занимания с психология. Не ви съветвам да предприемате активни действия на 11 март, да взимате важни решения, да започвате нова дейност или да подписвате договори

* 13 март (Новолуние в Риби): За вас всяка Лунация оказва влияние, а конкретно тази ще попадне във вашия сектор, който отговаря за далечните пътувания, висшето образование, вярата, мирогледа, философските търсения, късмета. Очакват ви нови възможности в тези области. Не забравяйте да си напишете желанията!

* 16 март: Слънцето ще направи хармоничен аспект с Плутон и в рамките на няколко дни ще имате възможност да докажете лидерските си качества в работата. Може да получите повече власт или да осъзнаете, че имате много по-голямо влияние сред хората, отколкото сте си мислили. Добър момент да дадете позитивен пример – използвайте силата си за добро!

* 20 март: Слънцето преминава в Овен, който също е огнен знак. До 19 април периодът за вас ще е благоприятен, не пропускайте да използвате времето на Растяща Луна (до 28 март) за начало на нови дейности. Действайте смело!

* 26 март: Слънцето ще се слее с планетата на Любовта – Венера. Времето е подходящо за приятни изживявания с партньора, за задушевни разговори и време с най-близките приятели, а защо не и за едно носещо наслада на душата пътуване/приключение?

ДЕВА

Уважаеми дами, посветете месеца на Любовта! Очакват ви сърдечни преживявания с партньора, а ако в момента сте сами – нови възможности за срещи. Ще имате подкрепа, разбиране, топлота и сърдечност в най-близките взаимоотношения, ще чувствате любовта на партньора си и сякаш неговото слънце блести за вас! Отпуснете се и дайте воля на емоциите си, при вас е много трудно да изпаднете в самозаблуда, така че оставете за малко настрана разума и се предайте на усещанията си. 

Също така месецът е благоприятен за срещи и преживявания с най-близките ви приятелки, устройте си поредица от вкусни дни и вечери, осигурете наслада на сетивата си. 

Разбира се – кой би си помислил, че ще зарежете просто ей така служебните си задължения и отговорности? Не се притеснявайте – и от тях ще има. Освен в любов, енергията ви ще отива и в работата, както и в грижи за здравето, които при вас са се превърнали в нещо като мантра. До 16 март вашият планетен управител ще бъде във Водолей, което значи изобилие от иновативни идеи, творчество и нестандартност при справянето с ежедневните работни задачи. Периодът до 16 март е подходящ за всякаква работа с хора, с информационни технологии, наука. 

хороскоп за март
Кредит: Unsplash

Друга актуална за вас тема през март ще бъдат вашите финанси, притежания, енергия. Отново са възможни увеличения на финансовите постъпления при вас. 

Ще можете да се похвалите с добро здраве и с висока енергия – женствеността просто ще блика от вас! 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 5 март: Вашият планетен управител Меркурий се съединява с Юпитер – планетата на разширението, вярата и позитивизма! Времето е подходящо за обучение на работа, например, или за презентация пред колегите. Може да използвате идея от миналото или нещо, което сте взаимствали от семейството си във връзка с вашата работа. 

* 16 март: Меркурий преминава в Риби, който е противоположен на вашия знак и ще остане там до 4 април. Мисленето се оцветява от емоциите и е възможно да ви е трудно да вземете категорично решение. Също така може да сте разсеяни и объркани в този период, да имате нужда от повече време в уединение, за да съберете мислите си. 

* 22 март: Меркурий прави хармоничен аспект с Уран – планетата на промените, изненадите, духовното развитие. Времето е подходящо за включване в курс или група с психологическа насоченост, семейни констелации, езотерика. Ако ли пък не – поне приятен разговор с приятел на любими теми ще ви въодушеви.

* 24 март: Меркурий прави нехармоничен аспект с Марс. В този ден е възможно да имате конфликт в партньорските взаимоотношения (брачни/делови) във връзка с работата. Възможно е да излезе наяве информация, която е била пазена в тайна или е била скрита до този момент. Периодът не е добър за спорове с началниците или с авторитетните фигури. Доверете се на интуицията си и не прибързвайте с действията.

* 30 март: Меркурий се съединява с Нептун – планетата на Висшата Любов и Илюзиите. В същия ден Луната ще бъде в Скорпион и това доста ще усили интензитета на чувствата. Времето е подходящо за задушевни разговори с половинката, за обяснение в любов или разкриване на чувствата. От друга страна, в подобни дни са възможни измами и заблуди. Времето не е добро за големи покупко-продажби, за подписване на важни договори или начало на важни за вас проекти. Внимавайте на кого и за какво се доверявате. Ако усещате, че някой се опитва да ви подведе, независимо, че противоречи на здравия разум – това вероятно е така – послушайте интуицията си

ВЕЗНИ

Месец март е истински специален за вас, защото започва именно с Луната във вашия знак! Цялата тази красота, женственост, нежност и хармония в един месец! Това ще бъдат и начините за постигане на набелязаните цели, но вие вече знаете това. Чувството ви за справедливост ще бъде извънредно повишено през целия женски месец и със сигурност ще имате възможности да докажете, че пътища могат да се прокарват и с финост и мекота. 

хороскоп за март
Кредит: Unsplash

И този месец може да посветите на себе си – заслужавате го. Грижата за другите започва от грижата за самите нас, така че не пропускайте случай да поглезите тялото и душата си

Вашата персона отново ще бъде център на внимание и ще омайвате обкръжението си с вкус, красота, женска мекота, стил и интелект.

Месецът като цяло е силно творчески, а това е и една от вашите най-силни страни. С управителя на вашия знак – Венера в Риби до 21 март – творческият ви усет е силно повишен, така че тези от вас, които се занимават с изкуство във всичките му форми – музика, кино, фотография, театър, писане, ръчна изработка – ще имат успех. В този период ще чувствате и повече необходимост от уединение, тишина, за да „чуете” собствените си чувства и емоции. Периодът е добър и за психологическа работа и всичко, което ще ви донесе вътрешна утеха и спокойствие. Също така ще се усещате изпълнени с любов и вдъхновение, така че това е едно прекрасно време за романтика и задушевни срещи с най-близките ви хора.

Друг основен фокус за вас през март е вашето здраве и дневен режим. Месецът е подходящ за активности, които ще укрепят имунната ви система, също така занимания с плуване или водна гимнастика за повдигане на тонуса. 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 3 март: Венера ще направи хармоничен аспект с Уран. Може да получите внезапно интересни и нестандартни идеи по отношение на работата или колектива, с който работите. Възможно е да разкриете тайна на работното място или да откриете дълго търсено решение на проблем. Определено няма да останете незабелязани в този период!

* 14 март: Венера ще се слее с Нептун в Риби. Прекрасно време за топли взаимоотношения на работното място и изключително благоприятен аспект за всички, които се занимават с творчество, психология, медицина. Не пропускайте да изненадате партньора си с романтична вечеря.

Виж още: 11 идеи как разнообразите дните и нощите с партньора

* 18 март: Венера ще направи хармоничен аспект с Плутон. Плутон отговаря за кризите, вътрешните трансформации, властта, контрола и чуждите енергии. Това е добра възможност за вас да поемете лидерски отговорности в работата си и да докажете, че можете да се справите с големи и трудни проекти. Също така времето е подходящо за дълбоки интимни преживявания

* 21 март: Венера ще премине в огнения знак Овен и ще насочи вниманието ви към партньорствата. Добро време за избор на делови партньор – доверете се на инстинктите си. Работата в група на работното място също ще ви донесе успех. 

* 30 март: Венера ще направи хармоничен аспект със Сатурн. Сатурн изстудява чувствата на Венера, заземява я. И около тази дата е възможно, ако има възникнали до момента любовни отношения, те да прераснат в по-сериозни. А с Луната в Скорпион същия ден ще можете да достигнете до дълбочина и интензитет във връзката. Добро време за финансови операции и работа с недвижимо имущество.

СКОРПИОН

Уважаеми дами Скорпиони, през март ще се потопите в дебрите на вашето подсъзнание! Определено не е нещо, което ви е чуждо. Само вие знаете, че под маската на спокойствието и хладнокръвието ви се крие бурно море от емоции и чувства. Всякакви занимания с медитация или връщане назад в миналото, за да откриете корена на ваши проблеми или страдания – ще ви помогне да се издигнете от пепелта. Също както символа на Скорпиона – птицата Феникс – да се преродите отново, след като сте трансформирали всичко онова в себе си, което вече не ви служи добре.

хороскоп за март
Кредит: Unsplash

Лунната енергия ще ви помогне да разберете себе си и мотивите си по-добре, да се вгледате и в най-дълбоките кътчета на подсъзнанието си и да намерите причините за тревогите си. Изучаване на рода, семейни констелации, арт терапия или психодрама ще са ви все от полза. Повече време в уединение и тишина, както и самонаблюдение, също ще спомогнат за доброто ви психично здраве. 

През Март се очакват срещи и събирания с вашето семейство, които ще ви донесат радост и удовлетворение. 

Също така са възможни промени в дома ви – преместване в нова квартира или придобиване на собствен дом. А ако тези теми не са актуални при вас – занимания с декорация или обикновено разместване ще направи семейното ви гнездо още по-уютно и приятно.

Друга основна за вас тема през месеца ще бъдат вашите деца, хобита и свободно време. Ще бъдете изпълнени с вдъхновение, слънчев заряд и магнетизъм и ще бъдете прекрасна компания за децата си – с интересни и вълнуващи игри. Същото е валидно и за вашето собствено време – ще имате идеи и желания как да го прекарате по весел и забавен начин. А и съвсем не на последно място – Новолунието в Риби може да ви открие възможност за нова любов или ако вече сте обвързани – за сърдечни преживявания с партньора. 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 3 и 4 март: Луната ще бъде във вашия знак и ще даде старт на вашето лично Новолуние. В този период ще се чувствате уверени и изпълнени с енергия!

* 4 март: Вашият младши планетен управител Марс ще премине във въздушния знак Близнаци и до края на месеца ще остане там. В този период може да усетите засилено влечение към езотерика, тайни учения, енергийни практики. Курс по таро – защо не? Също така времето е подходящо за дълбоки интимни преживявания с вашия партньор. Може да получите интересни и важни прозрения за живота си в този период. 

* 9, 10 и 11 (до късния следобед) март: Транзитната Луна във Водолей ще направи нехармоничен аспект към вашия знак. Като на 9 март ще се слее и с планетния ви управител – Плутон. Възможни са трудности в общуването с вашето семейство и най-близки роднини, братя, сестри, съседи. Опитайте се да погледнете на ситуациите дистанцирано, без емоции и потърсете решение, което ще бъде от полза за всички. 

* 11 (в късния следобед), 12 и 13 март: Транзитната Луна в Риби ще направи хармоничен аспект към вашия знак. Посветете дните на семейството и роднините си, на децата, както и на вас самите. Времето е много подходящо за любов!

* 16, 17 и 18 март: Транзитната Луна в Телец ще направи нехармоничен аспект към вашия знак. Възможни са напрегнати ситуации, трудности в общуването и промени в партньорствата. Не проявявайте излишен инат и манипулативност в отношенията. Чувствителността е засилена в този период, както и интуицията – доверете ѝ се

* 21 (след обяд), 22 и 23 март: Транзитната Луна в Рак ще направи хармоничен аспект към вашия знак. Времето е подходящо за учене, работа с деца, пътуване с цел почивка и удоволствие.

* 24 и 25 март: Транзитната Луна в Лъв може да предизвика трудности в общуването с началниците или авторитетните фигури в живота ви. Не бъдете твърде директни или резки в комуникацията и не прибързвайте с изводите.

* 30 и 31 март: Транзитната Луна отново е във вашия знак и дните не са особено леки. Не предприемайте рискови инвестиции и подписване на важни договори. Има опасност от измами или скриване на истината.

СТРЕЛЕЦ

Скъпи дами, фокусът върху кариерата и житейското ви призвание е актуален и този месец. Март е много силен за вас по отношение на работата. Ще бъдете изпълнени с енергия, хъс и ентусиазъм за осъществяване на мащабни проекти и цели. Вие сте родени лидери и винаги успявате да привлечете останалите след себе си с вашата харизма, позитивно отношение и вяра в живота! Действайте смело в избраната от вас посока!

хороскоп за март
Кредит: Unsplash

Тези от вас, които в момента са ангажирани с отглеждане и възпитание на деца и основен фокус – дом и семейство, също ще бъдат във вихъра си!

Ще имате чувството, че можете да повдигнете планини в името на децата си, както и да съчетаете успешно грижата за тях с тези за дома и всичко останало. 

Месецът ви обещава щастливо време, прекарано с близките роднини, братя и сестри

А освен това този месец е много, ама много подходящ за обучение! Сега е моментът да започнете онзи курс по чужд език, който толкова много искате! Или да се замислите за още едно висше образование? Възможностите са толкова много и налични онлайн, че няма защо да чакате повече. Използвайте времето на растяща Луна (14-27 март), за да поставите едно ново образователно начало. 

И още щастливи възможности за вас, Стрелци – пътувания – едно от вашите любими занимания! Е, на близки разстояния, но какво от това. Нищо не е способно да помрачи вашето слънчево настроение този месец. Пътувайте!

Новолунието в Риби на 13 март ще направи нехармоничен аспект с вашия знак като ще окаже влияние най-вече върху родените между 8 и 18 декември. Акцентът ще е върху вашия дом, корени, семейство. 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 4 март: Марс преминава в срещуположния на вашия знак – Близнаци, където ще остане до 23 април и ще се настани във вашия партньорски сектор. Може да срещате трудности, напрежение и конфликтни ситуации в партньорствата – делови или брачни. Както и трудности в общуването с най-близките ви приятели. 

* 5 и 6 март: Транзитната Луна ще бъде в Стрелец и ще даде старт на вашето лично Новолуние. Време за повишена вярата в собствените възможности и активни действия

* 11 (в късния следобед), 12 и 13 март: Транзитната Луна в Риби ще направи нехармоничен аспект към вашия знак. В този период се пазете от илюзии, измами или прекомерен оптимизъм и мечтателство

* 14, 15 и 16 март (до обяд): Транзитната Луна в Овен ще направи хармоничен аспект към вашия знак. Като вземем предвид и факта, че това са дните след Новолунието – времето е изключително подходящо за стартиране на нови проекти и реализация на цели. А защо не и за Любов? Не пропускайте възможностите. Също така дните са подходящи за практикуване на любима спортна активност или за екстремно преживяване – вие решавате!

* 19, 20 и 21 март (до обяд): Транзитната Луна в Близнаци ще направи нехармоничен аспект към вашия знак. Възможни са напрегнати ситуации или затруднено общуване с партньора. Бъдете по-отворени за чуждата гледна точка и особено внимателни с мислите и думите, които изричате на 19 март

* 20 март: Слънцето преминава в Овен и до 19 април ще прави хармоничен аспект към вашия знак. Ще имате повишена енергия, жизненост, позитивизъм и увереност.

* 21 март: Венера преминава в Овен и до 14 април ще прави хармоничен аспект към вашия знак. Очакват ви любовни преживявания, както и възможности за творчески дейности, носещи наслада на душата. 

* 24 и 25 март: Транзитната Луна в Лъв ще направи хармоничен аспект към вашия знак. Времето е подходящо за учене, пътуване за удоволствие, занимания с правни въпроси, общуване с авторитети

* 26 и 27 март: Транзитната Луна в Дева ще направи нехармоничен аспект към вашия знак. Бъдете внимателни и изрядни по отношение на детайлите в работата, проявете дисциплина и усърдие.

КОЗИРОГ

Уважаеми дами Козирози, март отново ви предоставя възможности за пътешествия! Ако нямате възможност да пътувате сега, поне отделете време и планирайте следващата си ваканция. Но колко трудно всъщност е изкачването на връх, например? Нищо работа за вас! Или пък скално катерене, а може би и нещо още по-екстремно? Планирането и добрата организация са ви в кръвта, а и напоследък чувствате, че имате нужда да направите нещо нестандартно, което да повдигне тялото и духа ви

Март ви подкрепя в осъществяването и уреждането на правни въпроси, сделки и други, свързани с буквата на закона, така че смело напред

Този месец за вас актуална ще е темата за здравето и жизнената ви енергия. Ще се чувствате много заредени и в добро здраве – направо ще се чудите коя планина да повдигнете. И в този ред на мисли – прекарвайте колкото се може повече време навън, по възможност нависоко, за да прочиствате главата си и да отпочивате качествено. Друга възможност са спа ваканциите и водните процедури. Не се тревожете много-много за финансовата част – доходите ви ще са добри през този месец.

хороскоп за март
Кредит: Unsplash

Ще бъдете много активни през март и може би ще прекарвате цялото си свободно време в движение, а какво по-хубаво от това! Месецът ви предоставя и възможности за започване на спорт – тенис, например. Физическото натоварване ще ви донесе удоволствие и потенциални нови контакти. Ако сте необвързани – нищо чудно да имате приятни срещи с противоположния пол по време на тренировка. Ако пък в момента децата са вашата страст – ще бъдете изпълнени с енергия и истински отдадени в отглеждането им. Но не се тревожете – ще имате енергия и за семейството си, и за вас, и за вашите хобита. 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 1 и 2 март: Транзитната Луна във Везни ще направи нехармоничен аспект към вашия знак и за това време може да почувствате, че целите ви са сякаш недостижими. Във вас се вихрят мечти и високи идеали, но сякаш не вярвате, че може да ги реализирате. Позволете си да мечтаете и да си поставяте дългосрочни цели, колкото и нереалистични да ви изглеждат в този момент. Възможности ще се появят – вие само вярвайте

* 7 и 8 март: Транзитната Луна в Козирог ще даде начало на вашето лично Новолуние и в този период ще се чувствате уверени и с високо самочувствие. Използвайте времето за лична изява и дейности, в които вие сте в центъра на вниманието. 

* 14, 15 и 16 март (до обяд): Транзитната Луна в Овен ще направи нехармоничен аспект към вашия знак. Отдавна искате да учите нещо ново или да промените курса на обучение? Или пък гледната ви точка е твърде закостеняла и е добре да разгледате и други перспективи? Промяната не винаги е комфортна и лесна, но е жизнено необходима. Овенът ще ви напомни, че трябва да се действа, за да не изпуснете момента. Още повече и че Луната нараства – какво по-добро време за нови начинания?

* 16 (след обяд), 17 и 18 март: Транзитната Луна в Телец ще направи хармоничен аспект към вашия знак. Ще ви вълнуват въпроси, свързани с дома, сигурността, вашето защитено лично пространство. Възможни са внезапни промени в семейството или в жилището, което обитавате

* 21 (след обяд), 22 и 23 март: Транзитната Луна в Рак ще постави фокус върху партньорските взаимоотношения. Кой колко власт има в двойката? Кой е по-активен в отглеждането на децата? Кой с колко допринася към семейния бюджет? 

* 26 и 27 март: Транзитната Луна в Дева ще направи хармоничен аспект към вашия знак и ще ви насочи към здравето ви. Спортувате ли достатъчно? Имате ли подходящ за вас хранителен режим? Почивате ли си достатъчно или сте изцяло въвлечени в работните и други отговорности?

* 28 и 29 март: Транзитната Луна във Везни ще направи нехармоничен аспект към вашия знак. На 28 март настъпва и Пълнолунието по оста Овен-Везни и ще насочи вниманието ви към мечтите и идеалите, които имате във връзка с личните си взаимоотношения и партньорствата. Всъщност има ли перфектни хора? Накъде вървите с партньора си – гледате ли в една посока за бъдещето си? Каква е вашата философия за връзките?

ВОДОЛЕЙ

Скъпи Водолеи, небето се е фокусирало върху вашия знак! Сякаш всичко се случва много интензивно в момента за вас и пътят ви изглежда пълен с нови предизвикателства. Вътрешната трансформация е ключова дума за вас за през този месец. Интуицията ви ще бъде изключително засилена и противно на разума ви може да ви води в други посоки.

хороскоп за март
Кредит: Unsplash

Ще влизате лесно в обувките на другите, ще разбирате истинските им чувства и болки. Също така с лекота ще разкривате тайни и ще разбулвате мистерии. От друга страна е възможно да бъдете по-подозрителни или изпълнени със съмнение към партньора си, което изначално въобще не е характерно за вас. Доверете се на вътрешната си интуиция и си позволете да рискувате в любовта.

Колко близо до вас допускате партньора си, къде започва и свършва вашето интимно пространство? Какво за вас е Любовта?

Умът ви ще бъде изключително активен през март, особено до средата на месеца, когато Меркурий ще бъде във вашия знак. Ще чувствате силен стремеж за изследване, анализ, учене и самоусъвършенстване, както и за привличане на съмишленици и информация, която ще ви помогне да осъществите намеренията си. 

Март е добър месец за вас, ще привличате с лекота хора около себе си, ще бъдете център на внимание и желана компания, така че бъдете отворени за много покани. 

Не всичко обаче е съвсем розово – възможни са ремонти в дома ви или счупване/разваляне на някое от вашите притежания

ВАЖНИ ДАТИ:

* 1 и 2 март: Транзитната Луна във Везни ще направи хармоничен аспект към вашия знак и ще насочи вниманието ви към чуждите ресурси и финанси. Имате ли нужда от кредит, за да се справите с бъдещите нужди? 

* 3 и 4 март: Транзитната Луна в Скорпион ще ви замисли сериозно върху житейската ви философия, както и върху осъществяването на дългосрочните ви цели и амбиции. Имате ли нужда от промяна и ако да – в каква посока да тръгнете? Занимания с езотерични учения могат да ви донесат ново разбиране

* 5 март: Меркурий ще се съедини с Юпитер във вашия знак, което ще ви даде огромен потенциал за развитие на идеите. Мечтайте смело и планирайте бъдещето! Ще бъдете изпълнени с вдъхновение, вяра и позитивизъм в собствените възможности. Успех ще имат всички, които се занимават с научна или изследователска дейност, изобретения, авиация, астрология, преподаване и въобще всичко, което изисква гениален и нестандартен подход

* 9, 10 и 11 (до късния следобед) март: Транзитната Луна във Водолей ще даде начало на вашето лично Новолуние. Ще чувствате едновременно силна вяра в себе си и в бъдещите възможности, но и ограничения от външната среда

* 16 (след обяд), 17 и 18 март: Транзитната Луна в Телец може да ви създаде трудности и неочаквани изненади по време на път или пък съвсем да обърка нещата в комуникацията с братя, сестри или близки роднини. 

* 19, 20 и 21 март (до обяд): Транзитната Луна в Близнаци ще ви зареди с настроение и желание за общуване със семейството и децата

* 24 и 25 март: Транзитната Луна в Лъв ще насочи вниманието ви към партньорствата и по-конкретно – колко от времето и вниманието си отдавате на партньора и колко за вашите лични интереси и дейности? Дните не са подходящи за подписване на договори, делови преговори, както и за работа в група. 

* 28 и 29 март: Транзитната Луна във Везни, както и Пълнолунието във Везни ще акцентират при вас въпросите за личните и споделените финансови средства, както и темата за това колко енергия давате и получавате във връзката си

* 30 и 31 март: Транзитната Луна в Скорпион ще ви застави да се освободите от възгледи и идеологии, които вече не са актуални за вас

РИБИ

Уважаеми дами, представители на зодия Риби, честит рожден ден! Месецът след рождения ви ден е изключително силно енергийно зареден, убедена съм вече усещате прилива на нова творческа енергия! Това е вашето време да блеснете с талантите си, да започнете с реализацията на целите за новата ви лична година. Още повече и че Венера, планетата на любовта, ценностната система, финансите и творчеството, е във вашия знак до 21 март, което е уникална възможност за вас да блеснете във всички тези сфери.

Венера е наричана още „Малкият Бенефактор” и предоставя доза лично щастие, късмет и успех в управляваните от нея области. С Венера във вашия знак ще чувствате, че сякаш привличате всички около себе си и като добавим енергията на Слънцето, което също се намира във вашия знак до 20 март, се получава един прекрасен тандем

Кредит: Unsplash

Заниманията с изкуство във всичките му форми са много успешни за вас през месеца. Ще бъдете подкрепени и от енергията на Уран, който ще ви даде нестандартни и креативни идеи. Носете си тефтер и химикал навсякъде с вас, защото внезапно може да получите вдъхновение. Да – тефтер! Знам, че използвате технологиите много добре, но

за вашия знак е важно преживяването във всичките му форми и дори самото писане на ръка е способно да ви свърже още по-силно с генератора на идеи във вас. 

Възможно е да имате трудности със споделянето и да се чувствате по-добре, ако просто го напишете, нарисувате, изсвирите, изиграете. Използвайте целия арсенал, с който разполагате. Може би ще сте по-пестеливи на думи в очите на околните, но вътре във вас ще разбирате процесите много добре и ще достигате до дълго търсени прозрения. Разбира се, постарайте се да си осигурите вашето така необходимо време в уединение и покой, за да „чуете” мислите си

Грижите ви през март отново ще бъдат насочени към партньора, ще го виждате в неговата най-идеална и чиста страна. Но все пак внимавайте да не изпадате в илюзии и самозаблуда – понякога черното си е просто черно, независимо в каква светлина го гледате. 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 11 март: Слънцето и Нептун ще се срещнат във вашия знак. В този ден и Луната се намира в Риби, няколко дни преди самото Новолуние. Интуицията ви ще е изключително засилена, денят е пасивен и обещава прозрения и качествено време с вас самите. Прекрасно време за творчество!

* 13 март: Новолуние във вашия знак. То се случва веднъж всяка година и има много висок заряд и смисъл за вас! Не забравяйте да напишете своите желания

* 14 март: Венера и Нептун ще се срещнат във вашия знак. Прекрасно време за творчество – музика, кино, писане, театър, както и за любов и сърдечни преживявания с най-близките приятели. Времето не е добро за уреждане на финансови въпроси, подписване на важни договори, вземане на важни решения

* 16 март: Меркурий преминава във вашия знак и ще остане там до 4 април. Това още повече ще усили интуицията и творческите ви възможности. Подходящ период за занимания с психология, медитация, изкуство.

* 26 и 27 март: Транзитната Луна в Дева ще се противопостави на вашия знак и ще ви насочи към въпроси, свързани с вашия партньор. Да се погрижите за себе си и собствената си реализация или да се смирите пред нуждите на партньора? Възможно е в тези дни той да има по-голяма нужда от вас и да е по-изискващ и критичен от обикновено

Мили дами, Пожелавам ви един разкошен месец, посветен на вашите собствени нужди и желания! Защото само когато заредим собствения си резервоар с любов, можем да отдадем и на останалите около нас! 

*Тълкуванията са общи за всеки знак. В индивидуалната натална карта на всеки човек може да се прогнозира какви конкретни събития се очакват през месеца за него.

Маргарита Джипова
Маргарита Джипова
Казвам се Маргарита и съм майка на две прекрасни момчета - на 2 г. и на 7 мес., и преоткривам себе си всеки ден. Преди година и половина със семейството ми се преместихме да живеем в Бургас и се занимавам с астропсихология. Откакто се помня това е моята страст, като постепенно се превърна и в моето Призвание. Обожавам да уча, да чета книги, да танцувам и да общувам. Темите, за които горя, освен Астрологията, са свързани с грижата за жената по време и след бременността, женското приятелство, спорта и кулинарните пътешествия (или екскурзии с цел опитване на нови храни).

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии