fbpx

Хороскоп за април и важните дати за всяка зодия

Добре дошъл, Април! 

Интересен месец се очертава! Тъй като сме в сектора на Овена – първопроходецът, и сме в началото на пролетта – когато всичко се събужда за нов живот, промяната следва естествено! Време е да се разделим – не само с вещите (пролетното почистване чука на вратата), но най-вече с бъдещите си планове, които вече не са валидни за нас.

Време е за трансформация и вътрешно прочистване. Светът навън се променя с всеки изминал ден и за всички ни е ясно, че нищо никога повече няма да бъде същото. Да се върнем назад вече не е опция, затова нека през април да впрегнем силата и решителността си, за да положим основите на едно по-добро бъдеще – за нас самите и за хората наоколо. 

Днес, на 1 април – Денят на шегата – да не се лъжем, че нещата ще си дойдат на място от само себе си. Ние сме движещата сила и само чрез активни и целенасочени действия можем да сбъднем мечтите си. 

Луната – нашата женска същност и емоционалност, ни посреща през първия ден на април в знак Скорпион, а Скорпионът никак не си пада по шегите. Даже напротив – той е сериозен и задълбочен, защото е преминал през огън и жупел, за да стигне до там, където е. Със Слънцето в Овен и Луната в Скорпион – все  „Марсови” знаци, както и самият Марс в много силна позиция в картата за април, можем твърдо и категорично да заявим себе си и да впрегнем силите си в полза на обществото, в което функционираме.

Ще се насочим навътре, към истинските си желания и стремежи, ще трябва да стигнем до самото дъно, да изринем всички боклуци и ненужности и да се изкачим отново до върха, преродени и готови за бъдещето!

Април е време да се върнем назад към корените си, за да разберем кои сме и какъв е смисълът на живота ни.

Семейството, домът, родът ще са нашата опора и стабилна основа този месец и именно те ще са причината да поискаме да се променим. Защото въпросът „Какво ще оставим за следващите поколения?” ще е твърде силен в главата ни и няма да ни дава покой.

ОВЕН

Честит Рожден Ден, скъпи Овни! Ето че най-накрая дойде и вашият сезон!

Време е да заемете челните позиции, където естествено се чувствате във вихъра си и да покажете силата и устойчивостта си. Ще имате много енергия през април, пролетта ще ви зарежда с обаяние и чар и ще вдъхне увереност дори и на тези от вас, които се намират в труден период. Ще се справяте успешно с изпълнението на всички набелязани цели като действате усърдно и методично. Ще имате както силата да започнете нещо ново, така и устойчивостта да го завършите.

хороскоп за април

През април ще бъдете особено привлекателни в очите на останалите, ще пръскате с огнения си чар и ще заразявате с доброто си настроение. Тези от вас, които са необвързани към момента, ще имат възможности за приятни срещи, затова не пропускайте да излезете винаги, когато изникне повод. 

Вашият планетен управител Марс ще бъде в Близнаци до 23 април. В този период основно ще бъдете насочени към търсене на нови знания, възможности за обучение, допълнителна квалификация. Времето е подходящо и за активно общуване и пътувания. След 23 април Марс преминава в Рак и вниманието ви ще се премести върху семейството и дома

Виж още: 5 идеи за уикенд пътувания из България

През април някои от вас могат да сбъднат мечтата си за дете и това да преобърне живота им. Други ще се вълнуват от света на невидимото и ще потърсят отговори на екзистенциални въпроси. Занимания с езотерични дисциплини може да удовлетворят любопитството ви. Защо да се ограничавате само с познатото? 

Обърнете внимание на сънищата си през този месец може да получите интересни прозрения и отговори на дълго търсени въпроси. 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 1 и 2 април: Транзитната Луна в Стрелец ще направи хармоничен аспект към вашия знак и ще ви донесе нови възможности за самоусъвършенстване, приключения и наслада 

* 9 април: Марс ще направи нехармоничен аспект към Нептун. Съветвам ви да не предприемате пътуване около тази дата и да избягвате големи струпвания на хора. Пазете здравето си, вероятността от вирусна инфекция се повишава. 

* 12 април: Слънцето и Луната ще се слеят за ново начало във вашия знак. Изключително силна Лунация за вас. Ще ви даде огромен тласък и енергия, за да реализирате новите си идеи и проекти.

* 17 април: Марс ще направи хармоничен аспект към Юпитер. Изключително добър период за екскурзия, още повече и че транзитната Луна ще бъде в Близнаци. Времето е подходящо и за обучение, спорт, делово общуване, стартиране на нови мащабни проекти. Късметът е с вас, така че бъдете смели!

* 25 и 26 април: Транзитната Луна във Везни ще направи нехармоничен аспект към вашия знак и ще насочи вниманието ви към партньора. Има ли баланс в отношенията ви? 

ТЕЛЕЦ

Мили дами Телци, дойде и вашият момент да се гмурнете в дълбокото. Месец преди рождения ви ден е време за равносметка и претегляне на везните. Колко от набелязаните цели постигнахте?

Април ви предоставя прекрасната възможност да се оттеглите за малко от забързаното ежедневие и да се отдадете на заслужена почивка. Ще се чувствате добре в уединение, въображението ви ще се развихри и това ще увеличи още повече вашата творческа сила. Така че, ако работата ви е свързана с проява на креативност, именно в моментите на самота ще получите най-брилянтните си идеи. Интуицията ви ще е засилена, обърнете внимание и на сънищата си. Не пропускайте да си водите дневник – подсъзнанието ще ви насочва

хороскоп за април

Друга важна за вас тема през април ще бъде вашият партньор. Очакват ви дълбоко трансформиращи преживявания, ще се чувствате романтично настроени и страстта ще е основна в отношенията.

Виж още: 10 мита за щастливите връзки

През април няма да сте особено пестеливи, ще ви се иска да похарчите повече от обикновено. Но пък ще имате голяма физическа енергия, затова всякакви възможности за спорт са добре дошли. 

Внимавайте как се храните през този месец, възможни са прояви на алергии или киселини

Вашият планетен управител Венера ще бъде в Овен до 14 април, така че този период е подходящ за всякакви дейности, които изискват бързина, смелост, сила, борбеност и откритост. След 14 април Венера ще навлезе във вашия собствен знак, което ще ви дари с чар, мекота, такт и ще повиши творческите ви заложби. Използвайте това време за любов, творчески занимания, сърдечни приятелства. Ще имате и възможности за повишение на доходите. 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 6 април: Венера ще направи хармоничен аспект към Марс. Страхотно време за нови запознанства! Дали някой от вашия приятелски кръг всъщност не ви гледа с по-различни очи? Не пропускайте възможности за нови контакти. 

* 10 април: Венера ще направи хармоничен аспект към Юпитер. Добър период за екскурзия, време, прекарано с любимите хора или групи по интереси. Подходящ момент за обучение и за всякакви дейности, които ще ви донесат удоволствие. 

* 12 април: Венера ще направи нехармоничен аспект към Плутон. Волеви битки на работното място – кой има повече власт и контрол? Може би някой тайно ви саботира? 

* 14 април: Венера преминава във вашия собствен знак, където има огромна сила. Това ще ви направи изключително привлекателни и магнетични в очите на околните. Ще ви направи по-уверени и ще ви донесе късмет. А защо не и материални облаги? В периода до 9 май Малкият Благодетел ще подсилва качествата на вашия знак, а именно – красота, хармония, нежност, естетично чувство, творчество, земна любов. 

* 23 април: Венера ще направи нехармоничен аспект към Уран. В този период може да очаквате най-различни изненади. Чувствата ще са нестабилни и променливи. Ще усещате по-голямо желание за свобода и разнообразие в отношенията. Повече въздух и контакт със земята ще ви помогне да преминете през периода без излишно нервно напрежение.

* 25 април: Венера ще направи нехармоничен аспект към Сатурн. Период, в който чувствата може да са по-хладни, а отношенията по-далечни. Възможно е да усещате самота и нужда да принадлежите. Не се препоръчват изясняване на отношенията – както у дома, така и на работното място

БЛИЗНАЦИ

Скъпи Близнаци, през Април ще имате повече работа и отговорности. За съжаление, не всички ще са приятни.

Може би ще ви се наложи да се грижите за ваши близки или роднини, които преминават през труден психически или здравословен период. Или вие самите ще трябва да си изградите оптимален режим, който да следвате стриктно по отношение на хранене, спорт, почивка, заето време.

Режимът е нещо трудно и несвойствено за вас, тъй като вие сте подвижен Въздух и всичко рано или късно ви омръзва. Само че, за да поддържате тялото и духа си в добра форма, е добре да сте последователни и методични. Плуване, контрастни душове, медитация, а защо не всичко заедно?

Виж още: Как да заздравим мускулатурата на тазовото дъно

През април ще имате прилив на енергия, а с нея и желание да изпълните един куп свои цели. Действайте! Направете си ясен план-график и го следвайте неуморно. Но все пак бъдете внимателни в общуването си с другите, всеки има различно темпо на случване на нещата, а и вие ръководите само и единствено себе си – не заемайте чуждо пространство. 

хороскоп за април

Някои срещи през април могат да ви замислят в дълбочина относно това кои са ценностите ви в момента и зад какво истински стоите и вярвате. Също така как виждате бъдещето си, какви надежди и мечти имате? Включване в курс с психологическа насоченост или място, на което можете свободно да изразите душевните си копнежи… Нещо във ваш стил – психодрама или арт терапия, би било прекрасно за вас. Може да получите прозрения за бъдещето си в най-неочаквани моменти, така че бъдете нащрек през целия месец.

ВАЖНИ ДАТИ:

* 2 април: Меркурий ще направи хармоничен аспект към Плутон. В разговор с партньора или най-добър приятел може да ви хрумне брилянтна идея. Мисленето ви около тази дата е сериозно и задълбочено, затова и времето е много подходящо за проучвания и изследвания.

* 4 април: Меркурий преминава в Овен и ще остане там до 19 април. Този период е подходящ за активни действия от ваша страна, като във времето след 12 април (растяща Луна) до 26 април може да стартирате с новите проекти.

* 10 април: Меркурий ще направи хармоничен аспект към Сатурн. Благоприятно време за общуване с началниците и авторитетните фигури. Мисълта е бърза, ясна и добре структурирана. 

* 17 април: Меркурий ще направи хармоничен аспект към Юпитер и Марс. Време за големи и мащабни проекти. Периодът е благоприятен за обучение, пътуване, положително мислене. 

* 18 април: Меркурий ще направи нехармоничен аспект към Плутон. Повишена чувствителност и период, в който може да нараните в дълбочина с думите си. Бъдете внимателни. 

* 19 април: Меркурий преминава в Телец и мисленето значително се забавя. До края на месеца времето за вас е подходящо за изкуство, почивка, уединение. 

* 24 април: Меркурий се слива с Уран в знак Телец. Изненадващо може да получите идея как да подобрите отношенията си на работното място или как да си създадете режим у дома, с който ще ви е приятно и забавно. 

* 25 април: Меркурий ще направи нехармоничен аспект към Сатурн. Плановете ви могат да бъдат осуетени на работното място. Не бъдете резки и авторитарни в изказа си. 

* 26 април: Меркурий се слива с Венера в знак Телец. Време за отдих и приятни преживявания, далеч от хорските погледи. А защо не и една прекрасна книга, с която да попътувате в душата си?

* 30 април: Меркурий ще направи хармоничен аспект към Нептун. Мечти наяве. Сънищата могат да бъдат пророчески. Вдъхновение и желание за творчество. 

РАК

Уважаеми Раци, време е да промените режима си!

Тялото ще ви напомни, че е важно да се погрижите и за себе си в цялата тази суматоха. Нужно е да се разделите с някои хранителни навици или с неща, които отдавна знаете, че са вредни за вас. Повече сън и почивка, занимания с любимите хобита и да не забравяме – спорт! Няма за кога да отлагате, пречистете организма си – и да, понякога е необходимо да сте крайни. 

Виж още: Кои храни стимулират храносмилането

Април ще насочи вниманието ви към мечтите и бъдещите ви планове, време е да действате смело в избраната от вас посока. Работа в екип или участие в групи по интереси ще ви донесе удовлетворение и чувство за по-голям смисъл.

Възможно е да ви е по-трудно да се активизирате и да ви е необходимо да проверите обстойно всички варианти и възможности. Сигурността е важна за вас. Потърсете нови източници на информация или пък такива, които са ви помогнали в миналото. Много често мъдростта е вече в нас, само трябва да погледнете по-надълбоко. 

хороскоп за април

През април ще бъдете по-чувствителни, а интуицията ви ще работи на извънземно ниво. Ще бъдете търсени заради вашата вътрешна мъдрост, доброта и хуманност, може би именно вие ще сте хората, които ще се отзоват в нужда. Възможно е да сте по-объркани относно целта си в момента или да чувствате, че се разсейвате от истински важните за вас неща. Не се тревожете, и това ще отмине. Приемете това, което животът ви предлага в момента. 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 3, 4 и 5 април: Транзитната Луна в Козирог ще се противопостави на вашия знак и ще насочи вниманието ви към партньорските взаимоотношения. Общуването ще е затруднено, затова подходете с внимание и разбиране. 

* 8 и 9 април: Транзитната Луна в Риби ще направи хармоничен аспект към вашия знак. В тези дни сетивността ви е изострена, особено що се касае до професионалните въпроси. Доверете се на интуицията си.

* 10, 11 и 12 април: Транзитната Луна в Овен ще направи нехармоничен аспект към вашия знак. В този период може да имате напрегнати ситуации с приятели или в групите, в които членувате. Проявете благоразумие и изберете директен подход. 

* 18 и 19 април: Транзитната Луна ще бъде във вашия знак и ще сложи начало на вашето лично Новолуние. Много благоприятно време за вас, в което ще се чувствате привлекателни, уверени и изпълнени с вдъхновение и творческа сила

* 25 и 26 април: Транзитната Луна във Везни ще направи нехармоничен аспект към вашия знак. Възможни са напрегнати ситуации, свързани с децата ви или известно охлаждане на страстите с любимия. Да съхраните или да промените? Не се вкопчвайте в дадена идея или разбиране, всичко се променя постоянно, защо не и вашите възгледи?

* 27 и 28 април: Транзитната Луна в Скорпион ще ви зареди с чар и магнетизъм и ще ви помогне да се освободите от неработещите за вас модели на мислене и поведение. Интуицията ви е много засилена в този период. 

ЛЪВ

Скъпи Лъвици, Април е вашият месец! Именно вие ще сте под светлината на прожекторите, а това е и вашето заслужено място! Ако някой може да се справи с вниманието и известността, то това сте именно вие!

Ще бъдете изпълнени с енергия, вдъхновение, вяра и късметът ще е на ваша страна. Април ви помага да реализирате голяма част от своите цели, ще имате подкрепата на вашия партньор и най-близки приятели. Ще бъдете особено ангажирани с вашето поприще – професионално или лично. Ако в момента търсите работа, със сигурност ще привлечете добри предложения към себе си. Ако пък сте работещи – ще имате успех в начинанията си, затова не се свенете, а действайте смело напред! 

Слънцето – вашата пътеводна светлина, ще бъде в Овен до 19 април и ще ви подкрепя по пътя към постигане на целите ви. След 19 април ще премине в Телец и са възможни някои трудности и непредвидени ситуации в работата. Изненадващо може да решите да промените направлението или пък да срещнете неодобрение от страна на хората, които са важни в живота ви.

хороскоп за април

Голяма част от вашето време и внимание през този месец ще отдадете на децата си или, ако тази тема не е актуална за вас в момента, на вашите хобита, свободно време и забавления. Може да сте настроени за по-голям риск и да гледате по-крайно на случващото ви се в тези области. А по отношение на децата си е възможно да сте по-предпазливи от необходимото. Помислете дали им осигурявате достатъчно пространство и дали е толкова наложително да контролирате всичко?

Виж още: Психолозите съветват как да говорим с децата

През април ще сте настроени на вълна търсене на нови знания и доказване на хипотези. Ако се занимавате с наука, информационни технологии или всякакъв тип работа, изискваща постоянно самоусъвършенстване и учене – ще имате успех!

ВАЖНИ ДАТИ:

* 1 април: Слънцето ще направи хармоничен аспект към Сатурн. Ще имате подкрепата на вашия партньор и ще може да разчитате на неговата любов и преданост във връзка с вашата професия. 

* 14 април: Слънцето ще направи хармоничен аспект към Марс. Ще бъдете изпълнени с енергия и ентусиазъм, ще имате силата и компетентността да докажете правотата си. Бъдете на гребена на вълната. Време за реализация на нови проекти.

* 15 април: Слънцето ще направи хармоничен аспект към Юпитер. Прекрасно време за начало на обучение, за работа в група със съмишленици. Също така, ако работите върху някакво изследване или курсов проект, ще имате голям успех.

* 16 април: Слънцето ще направи нехармоничен аспект към Плутон. В този период не е добре да проявявате прекомерен контрол или манипулация на работното място. Не е добро време за спорове с началниците и за доказване на правота. 

* 19 април: Слънцето преминава в Телец и периодът до 20 май е подходящ за вас за забавяне на темпото, за проява на търпение и упорит труд. Всякакви „земни” занимания – работа с ръцете, занимания с градинарство, селско стопанство ще бъдат успешни.

* 30 април: Слънцето ще се слее с планетата на промените Уран. Изключително силно творчески период за вас! Може да имате гениални идеи и хрумки – отдайте се на съзидание!

ДЕВА

Скъпи Деви, Април ви изправя пред вътрешни трансформации. време е да помислите върху това колко енергия отдавате във връзка с работата и колектива.

Енергията винаги работи двустранно и не е възможно да тече само в една посока. Вие давате от себе си винаги много, но дали оставяте и за себе си? Няма нищо лошо в това да получаваш, даже е задължително, за да има баланс в живота. Април ви подарява възможност да структурирате и планирате по-добре ежедневието си във връзка с времето за вас и времето за другите. 

хороскоп за април

Месецът ви насочва към промяна и възраждане, като може би ще трябва да се разделите с някой друг принцип, който вече не носи стойност в живота ви. Вашата принципност е пословична, както и умението ви да категоризирате нещата в живота – това е добро, това е лошо, това е еди-какво си. Сега е добро време да помислите дали всичко това е актуално и валидно за вас в момента и с какво искате да се разделите, за да продължите напред, обновени и заредени с нова енергия. 

Виж още: Как да планираме цялата година

През април ще ви бъде лесно да се самоанализирате и да усещате мотивите у другите хора. Ако има нещо скрито или такова, което се случва под повърхността – вие със сигурност ще го откриете. Умът ви е изключително аналитичен, а този месец е и особено проницателен и интуитивен, ще разбирате хората дори без думи и обяснения. Използвайте всичко това за добро и бъдете двигатели на промяната в средата около вас.

Месецът е благоприятен за всички Деви, които се занимават с изследване, политика, обществен ред, финанси, застраховане, медицина, както и за тези, които са заети в полицията, защото ще търсите в дълбочина източника на проблема и ще ровите неуморно, докато не го откриете. Април е благоприятен за вас и във финансов аспект. Част от вашата енергия ще бъде насочена и към дома и семейството – възможни са промени.

ВАЖНИ ДАТИ:

* 2 април: Меркурий ще направи хармоничен аспект към Плутон. В този период може да се увлечете по езотерика или да се насочите към нещо, което сте обичали в миналото и сега отново е на дневен ред. 

* 4 април: Меркурий преминава в Овен и ще остане там до 19 април. Време за трансформация на мислите и думите и за активни действия, като след 12 април (растяща Луна) до 26 април може да стартирате с новите проекти.

* 10 април: Меркурий ще направи хармоничен аспект към Сатурн. Благоприятно време за общуване с началници и авторитетни фигури. Думите ви ще оказват голямо влияние и сила върху колегите и работната ви среда, така че ги използвайте мъдро. 

* 17 април: Меркурий ще направи хармоничен аспект към Юпитер и Марс. Време за реализация на планираните цели. Действайте смело и в мащаб. В този ден думите и мислите имат огромна сила и е много вероятно да се претворят в живота ви, затова бъдете позитивни и не се съмнявайте в успеха си. 

* 18 април: Меркурий ще направи нехармоничен аспект към Плутон. Време на повишена чувствителност. Възможно е да сте по-язвителни или мнителни към приятел. Обмислете добре ситуацията преди да реагирате.

* 19 април: Меркурий преминава в Телец и мисленето значително се забавя. До края на месеца времето за вас е подходящо за всякакви дейности, свързани със земята, време сред природата, за философски размисли и за планиране на дългосрочните цели. Ще имате търпението и усърдието да доведете нещата докрай. 

* 24 април: Меркурий се слива с Уран в знак Телец. Изненадващо може да получите прозрение за смисъла на живота си в момента – какво точно искате и търсите, коя работа ще ви донесе вътрешно удовлетворение.

* 25 април: Меркурий ще направи нехармоничен аспект към Сатурн. Възможно е да имате трудни разговори с колеги във връзка с разбирането им за заплащане на труда. Или пък да почувствате изтощение и желание да потърсите нов начин за възстановяване на енергията. 

* 26 април: Меркурий се слива с Венера в знак Телец. Време за удоволствия и наслада на сетивата. Устройте си романтична вечеря с половинката.

* 30 април: Меркурий ще направи хармоничен аспект към Нептун. Време за семейството и най-близките. Чувствителността е изострена, както и емоциите, така че ще ви бъде приятно да прекарате време в дома и с родителите. 

ВЕЗНИ

Мили Везни, Април е вашият месец за любов!

Вашето Слънце ще блести за партньора ви и бъдете сигурни, че ще получавате същото насреща! Очакват ви приятни преживявания с половинката – планирайте си отпуск този месец, защото прогнозата за вас предвещава слънчево време, пътешествия и приключения! Ще се чувствате обичани и определено ще посветите голяма част от времето и вниманието си на вашия избраник. А ако мястото до вас все още е свободно, ви очакват романтични преживявания и възможности за срещи, така че бъдете нащрек. Любовта може да се намира точно до вас или пък да я срещнете по време на път или в курса ви по чужд език. 

хороскоп за април

Освен за любов, април е благоприятен и за срещи с най-добрите ви приятели. Организирайте поход в планината или пък пикник в парка, ще ви бъде изключително приятно да сте заедно.

Виж още: 10 идеи за епична женска вечер

Разбира се, не пропускайте и възможностите за пътуване и обучения. Ще търсите активно нови знания, а който търси – намира! Използвайте времето след 12 април до 26 април (когато Луната расте) за старт на обучение – ще бъде успешно! А по повод пътуванията – бъдете отговорни по пътя и не се разсейвайте зад волана.

През април отново обърнете внимание на здравето си – на вашето тяло и ум, вслушвайте се в интуицията си. 

ВАЖНИ ДАТИ:

* 6 април: Венера ще направи хармоничен аспект към Марс. Особено подходящо време за любов и интимни преживявания с партньора. Също така периодът благоприятства занимания с любимите ви хобита, както и ви зарежда с магнетизъм и вдъхновение.

* 10 април: Венера ще направи хармоничен аспект към Юпитер. Прекрасно време за любов, обучение в група, среща с най-добрите приятели, забавления и всякакви дейности, които ще ви донесат удоволствие. 

* 12 април: Венера ще направи нехармоничен аспект към Плутон. Аспектът между двете планети и Новолунието през април ще акцентира върху взаимоотношенията и по-конкретно върху общите ви притежания. Ако притежавате съвместен имот или общ дълг, това може да породи напрежение между страните. 

* 14 април: Венера преминава Телец, където има огромна сила. Това ще засили вашия чар и магнетизъм, правейки ви неустоими за противоположния пол. Също така ще ви донесе щастливи интимни преживявания. А защо не и материални облаги? 

* 23 април: Венера ще направи нехармоничен аспект към Уран. В този период може да очаквате най-различни изненади. Чувствата ще са нестабилни и променливи. Ще усещате по-голямо желание за свобода и разнообразие в интимните отношения. Освен това се засилва интересът ви към окултни науки. Не правете сериозни капиталовложения в този период. 

* 25 април: Венера ще направи нехармоничен аспект към Сатурн. Период, в който чувствата може да са по-хладни, а отношенията по-трудни. Ще се чувствате несигурни и ще ви е много трудно да покажете чувствата и емоциите си. Не е добро време за изясняване на отношенията.

СКОРПИОН

Уважаеми Скорпиони, Април поставя акцент при вас върху темите за Служенето, Здравето и Работата.

От една страна, ще имате възможности да покажете вашите лидерски заложби и е много вероятно да сте най-любимият колега на работното място. Ще бъдете ценени заради вашата сила, издръжливост и способност за поемане на отговорност. Сега е вашият момент да покажете на какво сте истински способни, не се спирайте – действайте!

Вероятно ще сте подложени на големи натоварвания и може да ви се стори, че някой сякаш тества психиката и физиката ви. Но вие ще се справите. Неслучайно планетата-управител на Скорпион е Плутон, който притежава изключителна сила и мощ, както и невероятното умение да реагира в критични ситуации, когато всички останали дават крачка назад. Може би дори ще ви се налага да работите и от вкъщи или допълнително, но пролетта ви дава слънчев заряд, така че горе главите!

хороскоп за април

Дотук добре. Но нека не забравяме и грижата за себе си, която, да си признаем, не ви е силна страна. Ясно е, че почивката трябва да е активна, затова си подарете екстремно преживяване или нещо, което ще повдигне адреналина ви. Ако ли пък това не е по вашата част – енергийни практики ще ви помогнат да освободите натрупаното напрежение. От едната крайност – в другата – типично по Скорпионски.

Виж още: Божена Иванова споделя защо и как жените създават един нов свят

Месецът благоприятства всички, които се занимават с психотерапия, изследователска дейност, алтернативна медицина и всички детективи, хирурзи, хора на изкуството, както и тези, които работят с чужди инвестиции и крупни суми пари

Интуицията ви ще е по-засилена от всякога и това ще ви кара да предприемате рискове. Всичко е ок, само не ви препоръчвам да се занимавате с хазарт или да взимате бързи кредити. И още – помислете 2,3,4,5 пъти преди да предприемете сериозна крачка по отношение на финанси и инвестиции.

Имайте предвид че вашият планетен управител Плутон ще бъде стационарен от средата на месеца и ще стартира ретроградната си фаза на 27 април. След средата на април за вас ще бъде по-напрегнато във вътрешен план. Идеите и проектите ви могат да се забавят или да не се случват, както сте очаквали. Бъдете търпеливи и намерете подходящ отдушник за излишната енергия.

ВАЖНИ ДАТИ:

* 6 и 7 април: Транзитната Луна във Водолей ще направи нехармоничен аспект към вашия знак и може да ви създаде трудности у дома, като „случайно” се развали някой уред и се наложи ремонт. 

* 8 и 9 април: Транзитната Луна в Риби ще направи хармоничен аспект към вашия знак. Времето е подходящо за почивка, творчество и обяснения в любов!

* 13 и 14 април: Вашето лично Пълнолуние ще отбележи пик в партньорските взаимоотношения. Възможни са напрегнати или изненадващи ситуации с половинката ви

* 18 и 19 април: Транзитната Луна в Рак ще увеличи чувствителността и интуицията ви и може да ви донесе интересни идеи и прозрения. 

* 20, 21 и 22 април (до късния следобед): Транзитната Луна в Лъв ще ви напомни, че е важно да имате баланс между работата и личния живот. Дали не сте твърде ангажирани с професията си?

* 27 и 28 април: На 27 април настъпва Пълнолунието по оста Телец-Скорпион, много важно за вашия знак. Още повече и че в същия ден вашият планетен управител Плутон започва да се движи ретроградно. Това допълнително може да нажежи обстановката и да забави нещата при вас. Партньорските отношения са обтегнати в този период, не е добре да изяснявате отношенията си. Изчакайте няколко дни. 

СТРЕЛЕЦ

Уважаеми Стрелци, Април ще прекарате предимно у дома. Учудващо, нали?

Вашият приключенски дух много трудно се събира между четири стени и дори по време на външни ограничения, вие намирате начин да си вземете глътка въздух. През този месец обаче, ще ви е приятно да прекарвате време у дома, със семейството и най-близките ви роднини.

Умът ви ще е ангажиран с миналото, може би ще си спомните с носталгия за ваши роднини, които вече не са част от земния ви път. Месецът е благоприятен за вас да създадете родословно дърво, ако вече не сте го направили. С вашите изследователски и комуникативни умения със сигурност ще сътворите шедьовър. 

Именно вие ще сте човекът, който да събере семейството през април. Ще ви бъде много приятно и удовлетворяващо да сте заедно. А домът ви ще бъде вашето най-уютно пространство и смело може да се заемете с декорация и обновяване.

Виж още: 7 бързи и бюджетни начина да преобразиш дома си

През април може да сменяте по-често настроенията си и да сте по-чувствителни от обикновено. Също така е възможно да ви е по-трудно да взимате самостоятелни решения и някак да сте по-зависими от външната среда, което обикновено не е характерно за вас. Ролята ви на съпруга, майка и отношенията ви със собствената майка ще са водещи

Голяма част от енергията ви през месеца ще отива в отношенията с вашия партньор. От известно време насам това е много актуална тема за вас – до каква степен се вслушвате в неговия глас и гледна точка и доколко сте гъвкави и променливи във взаимоотношенията. Ако продължавате да упорствате на своето, е много вероятно да имате чести конфликти. Отворете място в ума и сърцето си за нови разбирания

ВАЖНИ ДАТИ:

* 1 и 2 април: Транзитната Луна и Слънцето се съюзяват с вашия знак и ви дават сила, увереност, както и подкрепата на вашето семейство

* 8 и 9 април: Транзитната Луна в Риби може да обърка работите ви у дома, да внесе известна неопределеност и раздразнение. Непреработена ситуация от миналото може да стане причина за спор с половинката ви.

* 10, 11 и 12 април: Транзитната Луна в Овен ще насочи вниманието ви към любимите занимания. Особено благоприятни са всякакви дейности, насочени към семейството, към обучение, общуване и пътувания

* 15, 16 и 17 април: Вашето лично Пълнолуние ще акцентира върху взаимоотношенията с партньора. Възможни са трудности в комуникацията от рода на „Аз какво казах – ти как го разбра”, заблуди или преувеличения. Можете ли да споделите вашата истина по начин, по който да не нарани човека до вас? Вашият пословичен позитивизъм ще ви спаси във всяка напрегната ситуация. 

* 20, 21 и 22 април (до късния следобед): Транзитната луна в Лъв ще ви подкрепи в плановете и целите, които си поставяте за бъдещето. В този период е важно да помислите и дали можете да имате реален резултат от действията си или просто мечтаете на едро и разпръсквате енергията си в излишни думи?

* 23 и 24 април: Транзитната Луна в Дева ще ви насърчи да се вглеждате в детайлите и да търсите реално изражение и ефективност от действията си. Гледайте трезво на нещата в този период и не позволявайте да ви замазват очите със сладки приказки.

* 29 и 30 април: Транзитната Луна отново е във вашия знак. В този период интуицията ви ще се засили, както и желанието ви да се докажете с постижения. 

КОЗИРОГ

Скъпи Козирози, време е да се разбунтувате срещу статуквото.

Вие сте известни със своето стриктно отношение към правилата и дисциплината, както и спазването на установените граници и закони. В това време обаче се изискват промени и те обикновено не са лесни. Особено, когато касаят цялото ни общество, държава, свят. 

Април ви насърчава да използвате своите най-силни качества и умения, за да внесете промяна и да повлияете върху процеса на трансформация на едно по-високо ниво. Сега е моментът да проявите лидерските си качества и да повлечете след себе си хората около вас. Но този път не като ръководител, а като част от колектива – където всички сме равни като личности, без значение титлите, ролите и останалите маски, които си слагаме през деня. Всякакви инициативи, които целят да помогнат и променят в дълбочина, са ваша сила този месец

Виж още: Денина Мартин споделя какво е да си майка предприемач в България

Темата за ученето и усъвършенстването остава актуална за вас и през април. Оставете интуицията да ви води, колкото и трудно да е това за вас, през наситената с информация мрежа – онлайн и офлайн. Вие вътрешно знаете кое е за вас и кое не и едва ли някой ще успее да ви убеди в обратното. Прочетете книга или две, оставете въображението и фантазията ви да се развихрят, това само ще ви даде нови идеи занапред.

Възможности за приятни пътувания ще имате и този месец, ще планирате обаче съобразно вашето здраве. А именно – дестинации, които ще ви заредят с повече енергия, въздух, които ще ви предоставят възможност за движение или пък такива, които включват по-особена грижа за тялото и духа

Не се преуморявайте обаче, вашата издръжливост и работоспособност са пословични, но могат да ви причинят здравословни неразположения. Открийте вашия лек, който да ви помогне да съхраните духа и тялото си в добра форма.

ВАЖНИ ДАТИ:

* 3, 4 и 5 април (до късния следобед): Луната в Козирог ще даде начало на вашето лично Новолуние. Макар че ще ви зареди със сила, увереност и влиятелност, ще затрудни за кратко общуването с вашите близки роднини, братя, сестри или съседи. Може да предизвика и объркване при работа с документи. 

* 10, 11 и 12 април: Транзитната Луна в Овен ще ви застави да изразите искрено и директно мнението си, както и да не губите повече време в планиране. Още повече че в този период вашият планетен управител Сатурн ще се свърже хармонично със Северния лунен възел в Близнаци. Това означава, че идеите вече достигат материализация и може да откриете нови възможности за работа или нови източници на доходи. Особено благоприятни са всички дейности, свързани с комуникация, писане, издателска, журналистическа дейност, маркетинг, търговия, туризъм, работа с чужденци. 

* 13 и 14 април: Транзитната Луна в Телец ще насочи вниманието ви към дома, семейството и вашите притежания. Възможно е да преживеете в този период някакъв дискомфорт във връзка с неочаквана ситуация в дома (ремонт, съседи, повреда).

* 18 и 19 април: С транзитната Луна в Рак настъпва вашето лично Пълнолуние. Време за любов, романтика, за семейството и за най-близките до сърцето ви неща

* 22 (от късния следобед), 23 и 24 април: Транзитната Луна в Дева ще поиска да разчистите около вас – да се разделите с всичко ненужно и не на мястото си – например, прекомерна горделивост или нереален поглед върху ситуацията. Ще ви върне и назад в миналото, когато нещата може би са били по-прости и подредени за вас. Ще имате подкрепата на вашето семейство и любими хора

* 25 и 26 април: Транзитната Луна във Везни ще ви даде храна за размисъл върху смисъла на живота ви в момента, както и за посоката, в която се движите. Как да бъдете едновременно успешни и осигурени финансово и в същото време да имате сплотено и грижовно семейство?

ВОДОЛЕЙ

Мили Водолеи, Април поставя голям фокус върху вашата жизнена енергия, притежания, ценности и таланти.

От една страна, ще имате разнообразни възможности за увеличаване на източниците на доходи и може би нови работни предложения. Всякакъв тип дейност, свързана с психология, медицина, химия, изкуство ще бъде успешна през месеца. Въображението ви ще е живо и ще ви хрумват сякаш от нищото различни идеи как да развивате дейността, с която се занимавате в момента. Ако добавите нещо от сърцето си, със сигурност може да се радвате на положителни резултати

От друга страна, ще имате висок енергиен заряд, ще се чувствате добре здравословно. Използвайте всичкото Слънце през април, за да повишите имунитета си, както и, разбира се, наблегнете на дейностите, които ви носят удоволствие и любов. Всичко това увеличава щастието вътре във вас и следователно поддържа здравето ви в добра форма.

Виж още: Масажистът Станислава Николова говори за важната грижа за нас самите

Разходки край водни басейни ще ви донесат положителни емоции и ще увеличат сензитивността ви. Не забравяйте и спорта! Физическата активност е също толкова важна колкото и умствената. Тенисът е добър спорт, който съчетава едновременно физика с интелект – много подходящо за вас. 

През април имате възможността да разкриете още повече от талантите си – за удоволствие или за допълнителни доходи. Единственото, което е важно, е да ви е приятно.

И накрая, но не по важност, вашата силна и независима женска природа ще бъде една от централните теми на месеца. Ще се проявявате майчински и обгрижващо към света около вас, което определено ще ви направи по-популярни. Вашето човеколюбие и естествена загриженост ще ви помогнат да заемете лидерска роля – в работата или в личния живот, като ще имате любовта и подкрепата на хората.

През април ще предусещате интуитивно кога е правилното време за действие и промяна на обстоятелствата в живота ви.

ВАЖНИ ДАТИ:

* 5 (в късния следобед), 6 и 7 април: Транзитната Луна във Водолей ще се слее с вашия знак и ще повиши желанието ви за промяна и свежи идеи. Може да срещнете известни трудности и да ви се наложи да се заредите с търпение, но всичко, в крайна сметка, ще се нареди във ваша полза. 

* 13 и 14 април: Транзитната Луна в Телец ще ви помогне да материализирате идеите и плановете си, още повече и че Луната вече е растяща, което ще даде енергия на новите дела. 

* 15, 16 и 17 април: Транзитната Луна в Близнаци ще ви донесе приятно общуване със семейството, а защо не и семейна екскурзия? Времето е подходящо за практикуване на любимите хобита, за спорт и обучение.

* 20, 21 и 22 (до късния следобед) април: Транзитната Луна в Лъв бележи вашето лично Пълнолуние и ви носи носи резултати. Може да имате затруднено общуване с партньора, както и други непредвидени обстоятелства. Дали не сте твърде строги и взискателни към себе си и да ви е трудно да се отпуснете и да покажете любовта си?

* 25 и 26 април: Транзитната Луна във Везни ще засили влечението ви към окултни науки и ще насочи вниманието ви навътре. Има ли нещо/някой, с когото бихте искали най-накрая да се разделите, за да започнете начисто? Също така може да срещнете неразбиране от страна на близки роднини, братя или сестри, което да ви накара да се замислите по-дълбоко върху дадени черти от характера ви. 

* 27 и 28 април: Транзитната Луна в Скорпион, както и Пълнолунието, ще разширят съзнанието ви отвъд познатото и може би за вас е дошло време да реализирате някоя от мечтите си във връзка с обучение или пътуване. За да промените нещо е нужно да се разделите с друго.

РИБИ

Скъпи Риби, Вдъхновението ще струи от вас през Април!

Използвайте супер силната си интуиция и чувствителност, за да създадете невероятни шедьоври. Независимо дали се занимавате с изкуство или финанси, ще виждате добре посоката пред вас и ще предчувствате кой е правилният ход. Ще разнежвате с думите си и ще предизвиквате чувства и емоции навсякъде около вас. 

През aприл ще блестите и ще сте изпълнени с хармония и външната красота ще е резултат от вътрешната. Погрижете се за себе си, подарете си разкрасителни процедури или промяна във външния вид. Всичко, което ще ви накара да се чувствате в баланс с тялото си. Също така хубава книга или мечтана екскурзия ще ви донесат радост и добро настроение.

Виж още: 17 места, на които да усетим българския дух

Възможни са някои битови проблеми и ремонти, както и известно напрежение у дома, но с присъщата ви мекота, нежност и разбиране ще се справите с всяко предизвикателство.

Април акцентира и върху необходимостта от разширение на съзнанието и вашия духовен потенциал. Време е да погледнете на живота си от по-широка перспектива и да се опитате да видите как днешните щастливи мигове или трудности се вписват в по-голямата картина.

Може да почувствате необходимост да се обърнете към религия, окултна наука или нещо, което ще подсили вярата и чувството ви на вътрешна сигурност. Интуицията ще ви подскаже кое е добро и подходящо за вас. Пътувания до мистични градове и села, както и четене на езотерична литература, могат да ви поднесат дълго търсено знание

ВАЖНИ ДАТИ:

* 1 и 2 април: Транзитната Луна в Стрелец ще ви размисли за посоката, в която се движите в момента, ще постави акцент върху вашата кариера и поприще и може да ви създаде известно напрежение и объркване във връзка с баланса работа-личен живот.

* 8 и 9 април: Транзитната Луна в Риби ще се слее с вашия знак и ще стартира вашето лично Новолуние. Периодът е подходящ за любов и творчество.

* 15, 16 и 17 април: Транзитната Луна в Близнаци може да разпилее вашия ум на всички посоки и да предизвика трудности в запаметяването на нова информация. Ще имате естествен стремеж към учене и търсене на различни източници на информация. Периодът е благоприятен за кратки екскурзии, спорт, общуване със семейството, самоусъвършенстване.

* 18 и 19 април: Транзитната Луна в Рак ще ви даде прилив на вдъхновение и желание да творите. Също така времето е благоприятно за общуване с децата, за игри и непринудено поведение. Заниманията с любимите хобита ще ви донесат удоволствие и наслада. 

* 22 (в късния следобед), 23 и 24 април: Транзитната Луна в Дева ще насочи вниманието ви към партньора. Очакват ви интересни и нестандартни разговори, както и лекота в общуването. 

* 27 и 28 април: Транзитната Луна в Скорпион може да ви създаде напрежение и да ви застави да се разделите с нещо. Отново – доверете се на интуицията си!

Пожелавам на всички сила, смелост и активна промяна през Април! Бъдете здрави и следвайте смело пътя си!

Маргарита Джипова
Маргарита Джипова
Казвам се Маргарита и съм майка на две прекрасни момчета - на 2 г. и на 7 мес., и преоткривам себе си всеки ден. Преди година и половина със семейството ми се преместихме да живеем в Бургас и се занимавам с астропсихология. Откакто се помня това е моята страст, като постепенно се превърна и в моето Призвание. Обожавам да уча, да чета книги, да танцувам и да общувам. Темите, за които горя, освен Астрологията, са свързани с грижата за жената по време и след бременността, женското приятелство, спорта и кулинарните пътешествия (или екскурзии с цел опитване на нови храни).

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии