fbpx

Топ 10 покупки за детето за преходния пролетен сезон

Обожавам пролетта заради безброй неща, сред които и обновяването на гардероба с по-цветни и леки дрехи. Избирам на децата ярки дрехи с настроение, които да са хем функционални, хем да радват окото. Но пролетта е и сезонът, в който започваме да се движим повече, така че избирам както дрехи за разходка и повече игри на открито, така и подходящи помощни средства за целта.

И тъй като спазвам личния си принцип да подкрепям кръговата икономика и да не генерирам излишен отпадък, избирам някои от нещата от сайта Малки съкровища, където винаги има отлично запазени и дори нови артикули на изключително достъпни цени. 

Предлагам ви моя личен списък с топ 10 покупки, с които се подготвяме за по-дългите дни, прекарани навън с децата, през пролетта:

Елек

Заменяйки дебелите якета, търсим вариант, който хем да предпазва детето от променливото пролетно време, хем да не ограничава движенията му по време на игра. За мен елеците са дреха номер 1 – топлят кръста, гърба и гърдите на детето, ако духа, но същевременно не позволяват изпотяване, ако то се движи активно. 

Обикновено купувам елек само за големия ми син, а малкият наследява неговите омалели елеци, тъй като този тип дрехи се запазват и често за следващия преходен сезон са като нови. 

Чудесно запазени и много весели модели можете да намерите в Малки съкровища: 

Суитчър

Изключително удобна и практична дреха, която позволява на детето самичко да се съблече или облече, когато времето е променливо навън. Суитчърите са моят избор за дрехи и за детските градини на децата, защото им позволяват по-лесно да се справят самостоятелно с тоалета си. 

Качулката от друга страна ни предоставя шапка, ако сме забравили такава, а навън стане студено или ветровито. Така че ви препоръчвам да си вземете задължително няколко броя за сезона от тази практична дреха. 

Много хубав комплект от два броя суитчъри и още ще намерите в Малки съкровища: 

Дъждобран

Лек и удобен за носене в раницата, за да ни е под ръка, ако завали дъжд, докато сме на разходка. Колкото по-ярък и шарен е, толкова по-добре. Като този зелен модел:

Или този симпатичен розов вариант с торбичка за прибиране:

Гумени ботуши

Най-добрият приятел на дъждобрана несъмнено са гумените ботуши. Ако планирате разходки след дъжда или защо пък не в самия дъжд! 

Друго предимство на гумените ботуши е, че се чистят много лесно, само ги измивам под течаща вода от калта и са готови за нови приключения. А за децата е такава радост да скачат в локвите или да газят в калта, че сърце не ми дава да ги лиша от това забавление.

За щастие в Малки съкровища винаги има разнообразие от запазени и дори нови гумени ботуши на страхотни цени: 

Маратонки

За сухите слънчеви дни ни трябват удобни маратонки, с които детето да покорява всяка катерушка в квартала и отвъд него! Когато пътуваме извън дома за няколко дни, задължително слагам в багажа маратонки и гумени ботуши. 

Удобни маратонки с лепенки или ластик за най-малките приключенци можете да намерите в Малки съкровища: 

Лека шапка

Шапката за преходния сезон трябва да бъде по-лека откъм материя, да пази главата при вятър, но да не я запарва и изпотява. Ако има козирка за предпазване от слънчевите лъчи, още по-добре. 

Единственият недостатък на шапките при нас е, че се губят постоянно. Като вторият чорап след пералня. Не знам как се случва, но момчетата ми редовно губят шапките си, затова гледам да имам по няколко броя. За щастие в Малки съкровища има богат избор на удачни цени.

Сгъваема количка 

По-дълги и топли дни означава повече разходки навън, така че ако вашето детенце все още се изморява да върви дълго или тепърва се учи да крачи смело напред, ви трябва хубава сгъваема количка, която да е маневрена, да се побира лесно в автомобил и същевременно да има място за неща от първа необходимост. 

С моите деца носехме количка до към третата им годинка за случаите, в които сме на дълга разходка и по-малкото дете се измори, за да спестим носене на ръце и да не лишаваме по-голямото дете от разходка. 

Вижте различни модели на достъпни цени в Малки съкровища като: 

Седалка за кола

Пътешествията с автомобил се увеличават през пролетта и за да сте спокойни по време на път, ви трябва удобна и безопасна детска седалка. Сега е моментът да проверите седалката за кола дали все още става на детето и дали не е време да преминете към вариант за по-голямо дете.

Освен това пролетта е чудесен момент да направите основно почистване и на самата седалка, да изкарате всички скрити солети или дребни играчки, да проверите целостта и здравината на коланите. Ако има механични повреди по седалката, е желателно тя да се замени с нова, за да избегнете риска от наранявания при евентуално ПТП. 

Ние ви пожелаваме безаварийни и безгрижни пътешествия и ви каним да разгледате всички предложения за детски седалки за кола в Малки съкровища! Ето част от тях:

Колело

Пролетта е сезонът, в който започваме да усвояваме нови двигателни умения според възрастта на детето като каране на баланс колело, каране на колело с педали или колело без помощни колела. Моите деца до третата годинка караха баланс колело, след това минаха на педали, а големият ми син от 5 годишен кара смело колелото си без помощни колелца.  

Всичко изброено е достъпно в Малки съкровища:  

Тротинетка

Обичам тротинетките, защото са по-леки и компактни от колелото и са вариант за разнообразяване на разходките навън. По мое лично мнение всяко дете трябва да има и тротинетка у дома, но няма нужда да купувате чисто нова. Вижте предложенията в Малки съкровища

Виж още: Къде и как да продадем детските вещи, които вече не използваме

_____________________________

Ако успяхме да те заинтригуваме, можеш да направиш още сега своята регистрация на „Малки съкровища” ТУК и да разгледаш вече публикуваните обяви, за да откриеш своето ново съкровище или пък да започнеш да продаваш дрешки и артикули, от които вече нямате нужда вкъщи.

Кристина Орсова
Кристина Орсова
Обожавам да пиша и да готвя. Две от нещата, които ми помагат да се справя с предизвикателствата на майчинството и ме вдъхновиха да създам блога си „В чехлите на мама“. Чрез текстовете каня всеки да влезе в чехлите на една майка, за да разбере нейните емоции, но и да почерпи от нейния опит.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии