fbpx

Как “Сексът и градът” промени представата ни за секс играчките

Като жена, израснала, гледайки “Сексът и градът”, тези дни съм изпълнена с вълнение и нетърпение, тъй като култовият сериал се завръща с нов сезон “..And just like that” от 22 юни по HBO!

Размишлявайки върху влиянието на сериала върху моето поколение, е ясно, че “Сексът и градът” изигра трансформираща роля в оформянето на начина ни на мислене по отношение на секса, връзките и приятелството. Следвайки историите на Кари, Саманта, Шарлот и Миранда, сериалът позволи на цяло едно поколение да прегърнем сексуалността си, да разрушим табутата и да изследваме света на удоволствието. Затова и в навечерието на новия сезон решихме с екипа на Passion.bg да разгледаме влиянието на “Сексът и градът” върху представата ни за секса и секс играчките!

Сексуалното освобождение

Всички помним как сериалът се появи във време, когато разговорите за секса все още бяха табу и се пазеха като тайни. Пораствайки със Саманта, Кари, Миранда и Шарлот, обаче, разбрахме, че сексуалната освободеност не е само за границите на телевизионния екран, а начин на мислене, който всяка една от нас може да възприеме в собствения си живот.

“Сексът и Градът” ни научи да гледаме на секс играчките като на инструменти за самоизследване и удоволствие, давайки ни разрешение да се отдадем на желанията си.

Революцията започна още от първия сезон на сериала в епизод 9, когато стандартният женски обяд се превръща в обсъждане на темата за женското удоволствие и трябват ли ни наистина мъжете, за да изпитаме оргазъм. Миранда представя новия си обект на обожание – едно палаво розово зайче, което първоначало шокира Шарлот.

Сладката, невинна Шарлот, която по-рано в шоуто каза, че една машина никога не може да замени секса с истински хора, толкова се влюбва в новата си секс играчка, че решава напълно да се откаже от мъжете. Тя се заключва в апартамента си с дни, докато Миранда и Кари не идват да отведат “зайчето”. И началото е поставено, зайчето става част от поп културата, а самият артикул се изкупува мигновено в магазините из Америка.

Себепознание и удоволствие

“Сексът и градът” ни научи още, че сексуалното удоволствие не е нещо, с което трябва да се правят компромиси, а е основен аспект на нашето благополучие. Момичетата активно търсеха собственото си удоволствие както в рамките на връзките си, така и извън тях, а приемайки секс играчките като средство за себепознание, сериалът ни насърчи да изследваме телата, предпочитанията и желанията си, без да се страхуваме от осъждане. Защото нашето удовлетворение е важно, независимо от обществените очаквания или общоприетите норми.

„Знам откъде идва следващият ми оргазъм, кой друг тук може да каже същото“,

казва Миранда . А ние подбрахме няколко съвременни зайчета, които гарантирано ще внесът въодушевление и в твоя … обяд:

Да си поговорим кой какво харесва

И ето че отново в сезон три, епизод 13 си говорим за предпочитанията в секса. Поводът? Кратко пътуване до Лос Анджелис запознава любимите ни дами с мъж, чията работа е ..модел на дилдо. Разговорът между тях се превръща в един от първите откровенни разговори между приятелки на големия екран, в който Миранда и Саманта обсъждат размери, предпочитания и обратна връзка за дилдото.

"Сексът и градът" секс играчките
Кредит: Sex and The City

Именно един от най-въздействащите аспекти на сериала е способността му да разруши табутата, свързани със секс играчките и предпочитанията ни в леглото. Сериалът нормализира разговорите за играчките за възрастни, разбивайки представата, че тези предмети са нещо, от което трябва да се срамуваме или да ги крием, като вместо това ги показа като основни компоненти на здравословния и пълноценен сексуален живот. Това освобождение от обществените ограничения позволи на мен и на безброй други жени да подходим към секс играчките с доза любопитство и откритост, и подпали много забавни разговори на маса за опита ни, предпочитанията и последните открития.

"Сексът и градът" секс играчките
Сигурни сме, че Лео ще бъде много добър конкурент на модела на дилдо от сериала.
Тласкащ вибратор със засмукваща функция, 22,5см. – Leo The Handler

Може би един от любимите ми аспекти на сериала беше, че героините представяха различни аспекти на женствеността, всяка от тях със собствена уникална връзка със секса и удоволствието. Саманта олицетворяваше увереността, като приемаше желанията си с неподправен ентусиазъм. Миранда оспорваше схващането, че успелите жени не могат да бъдат сексуално освободени. Шарлот, въпреки първоначалните си резерви, демонстрира потенциала за личностно израстване и приемане. А Кари ни напомняше, че изследването на сексуалността ни е непрекъснат и развиващ се процес. Заедно те бяха пример за разнообразието от преживявания и ни дадоха възможност да определим собствените си разкази, откривайки части от себе си във всяка една от тях.

Секс играчки

Влиянието на “Сексът и градът” върху индустрията за играчки за възрастни не може да бъде преувеличено. Сериалът извади секс играчките от сянката и ги превърна в масова тенденция, помогна да се заличат стигмата и срамът, свързани с тези продукти, като насърчи хората да приемат желанията си открито и без осъждане.

Преди 20 години беше революционно да гледаш как жена на 30 се влюбва в секс играчка, говори открито за това с приятелките си, а след това води тези приятелки в магазин за секс играчки и ги убеждава, че самозадоволяването им си струва. Дори и сега, неуморното преследване на сексуалното щастие на Шарлот и Кари от страна на Миранда е приятелство, от което всички се нуждаем. Затова и заедно с Passion.bg влизаме в ролята на Миранда, за да ти препоръчаме и на теб няколко “зайчета” според твоя любим герой от сериала:

За разкрепостената “Саманта”:

За опитната “Миранда”:

За начинаещата “Шарлот” – новата версия на “зайчето” :

За стилната и винаги модерна “Кари”:

Гарантираме, че също като Шарлот и ти ще искаш да разкажеш после на всичките си приятелки и да им изпратиш линк към онлайн магазина на Passion.bg! А благодарение на сериала, знаем, че разговорът за секс играчките далеч не е приключил. Той ни насърчава да продължим да изследваме желанията си, да участваме в смислени дискусии и да предизвикваме все още съществуващите обществени норми!

Адриана Дечина
Адриана Дечина
Готвенето е моята страст, която споделям в кулинарния си профил Foodriana и тук с вас. Леля съм и на един малък разбойник, с който обичаме да готвим заедно и да създаваме нови рецепти.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии