fbpx

Новолуние във Водолей: идеално време за желания

Новолунието във Водолей тази година настъпва на
11 февруари (четвъртък), точно в 21:06 ч.

Това е време, в което Слънцето и Луната се сливат за едно ново начало. Както мъжът и жената създават детето – плод на любовта помежду им, така и двете Светила се събират, за да родят едно ново начало през лунния месец.

Водолей е 11-тия знак в Зодиака и отговаря за нашите духовни преживявания, групите по интереси, в които членуваме, обществените проекти, в които участваме, нашите приятели и сродни души. Водолей въплъщава нашите мечти и планове за бъдещето, както и идеи, свързани с новаторство, творчество и креативност.

Във Водолей Слънцето е най-слабо, предвид това, че то управлява знак Лъв, а знаем, че Лъв и Водолей са противоположни знаци. Слънцето представлява нашето Его, съзнание и мъжка енергия, докато Луната управлява нашето подсъзнание и женска енергия. Слънцето във Водолей работи за другите, за обществото. Водолей е винаги част от колектив, макар че запазва своята индивидуалност и яркост. Но за разлика от Лъв той има нужда от другите, за да разкрие своя потенциал

новолуние
Кредит: Pexels

Символика

Конкретно за тази Лунация ми прави много силно впечатление градусът, в който двете Светила се сливат – 24-тият. Миналият месец Новолунието в Козирог също се случи в 24-тия градус. Това със сигурност не е случайно – първите две Нови Луни за годината! 

В астрологията 24 е число, което се свързва с цикъла на Юпитер – 2х12, а в картата на Новолунието Юпитер също се намира в изключителна близост до Светилата във Водолей. Това ми говори за мощно разширение на съзнанието, духовно израстване, обединение на едно по-високо ниво. Тъй като става въпрос за Водолей, който е въздушен знак – се отварят много нови възможности за учене и самоусъвършенстване

Според Петър Дънов и книгата му „Числата” – 24 е Законът на човешкия живот, дава добро щастие, духовни сили и протекции – всичко това отговаря на значението на Юпитер във Водолей. Също така според Дънов 24 или 2+4=6 отговаря на Сърцето, а Сърцето е нашето Слънце, органът, който поддържа живота в тялото. Ето още едно потвърждение според мен, за това, че мъдростта се крие вътре в нас! Колкото и книги да прочетем и курсове да посетим, няма да открием нищо повече от това, което вече се съдържа в нас.

Водолей е знак на прозренията и ако енергията ни работи на по-високо Ураново ниво (Уран е планетата-управител на Водолей) ще можем да достигнем до блестящи мисли и идеи, които да променят живота ни из основи. 

Друго интересно тълкувание е на Сабианския символ, който отговаря на 24-ти градус във Водолей. Този градус се управлява от Слънце в Риби и се тълкува като Загубен в своите страсти, сега той постига дълбока мъдрост на база опита си.

„Изгубването” е много характерно за Риби, както и дълбоката мъдрост. Водолей е 11-тия знак, където вече родените идеи се задвижват в полза на обществото. За да достигнат мъдростта на опита, те трябва да преминат през сектора на Рибите (12-тия последен знак), където обикновено първо се губят и сливат с всички останали.

Риби трудно осъзнават къде свършват те и къде започват другите. И им трябва време, за да изплуват на повърхността. Първо ще стигнат до дъното и когато вече нямат повече за губене, ще започнат да се издигат. За мен това се свързва и символично със смъртта, както и с Промяната, която е единственото сигурно нещо в живота ни.

новолуние
Кредит: Pexels

Темите на Новолуние във Водолей

Но да обърнем внимание и на самото Новолуние в по-общ план. То се случва в нашия Слънчев сектор, там, където се намират нашите творчески заложби и всичко, което създаваме (в това число и книги, продукти, картини, музикални произведения – въобще всичко, което идва от нашия творчески център и внася новост и различие в света).

Освен тези теми, Новолунието активира и въпросите, свързани с нашето свободно време – как го прекарваме, наслаждаваме ли му се? Също така и нашите хобита – може би е време за нещо ново, нещо което е дремело достатъчно дълго в нас и сега е време да намери проявление?

Друга много важна и централна тема за това Новолуние е Любовта. Но не задължително към партньора ни или към срещуположния пол.

Изпитваме ли любов и наслада от това, с което се занимаваме в момента? Даваме ли необходимата любов на себе си? Кой и по какъв начин допускаме в нашето интимно пространство?

Можем ли да се отпуснем и да рискуваме сърцето си – в любовна връзка, в професията, за децата си, за нещо по-голямо от самите нас? Готови ли сме за промяна? Колко свобода даваме в отношенията с любимия, с децата?

новолуние
Кредит: Pexels

Новолунието получава нехармоничен аспект от Марс, така че в известна степен е възможно промените, които ни предстоят, да станат по-бързо, рязко или по-агресивно отколкото можем да понесем. Водолей все пак е знак на промените. Но не можем да контролираме всички събития в живота си и понякога просто трябва да се оставим на съдбата. Както обича да казва Водолеят:

Ако е моето – няма да ми избяга. Ако пък не стане – значи просто не му е било писано.”

Наблюдавай внимателно събитията, които ти се случват в идните няколко седмици след Новолунието. Очакват се нови възможности, които, по един или по друг начин, идват, за да променят мирогледа ни. Бъди отворена и непредубедена, не бързай да изключваш възможности. 

Желания по Новолуние

И завършвам с един изключително приятен ритуал, който се прави на всяко Новолуние. Като, разбира се, няма нищо задължително. Идеята е да се прави при нужда. Това са т.нар. Желания по Новолуние.

Най-силно енергийно заредени са първите осем часа след Новолуние, но можеш да използваш и първите 24 часа, ако не си успяла в началото. Формулирай най-много десет желания, свързани с темите на Водолея и ги запиши на лист хартия. Имай предвид, че желанията трябва да се отнасят само и единствено до теб самата. Нямаме право да се бъркаме в чужда съдба.

Докато пишеш желанията, визуализирай как си се представяш в конкретната ситуацията, това ще увеличи енергията и ще те доближи до сбъдването им. Колкото по-конкретни са желанията, толкова по-голям шанс имат да се сбъднат. Някои желания се изпълняват още в рамките на лунния месец, но за други трябва повече време, така че бъди търпелива. Важното е, че вече сме посели семенцата на промяната!

Кредит: Pexels
Примерни формулировки на желанията, предложени от астроложката Жан Спилър в книгата ѝ Астрология на Новата Луна”
Новаторство:

* Искам с лекота да видя нов и успешен начин за постигане/справяне със…
* Искам да съм отворена да придобия нови и нестандартни гледни точки.

Бъдещи планове/Мечти:

* Искам смело и успешно да следвам мечтата си да…
* Искам с лекота да видя дългосрочните цели, които ще осмислят живота ми.

Човечност/Мащабно мислене/Интереси на другите:

* Искам да участвам и подпомагам кауза, свързана със … по … часа на седмица.
* Искам да подкрепям решения, които са от полза както за мен, така и за останалите около мен.

Свобода/Разкрития/Изненади:

* Искам с лекота да посрещам щастливи изненади всеки ден/месец.
* Искам да постигна по-голяма свобода в отношенията си със …

Търсене на познание, обективност, хумор, реализиране на мечти

* Искам с лекота да придобия познания, които да ми помогнат да реализирам мечтата си да…
* Искам с лекота да се науча да не приемам нещата лично и твърде сериозно.

Приятели, групи по интереси, даване и получаване на платонична любов

* Искам да възстановя подкрепата и приятелството със…
* Искам с лекота да се чувствам на мястото си в групови ситуации и да се отнасям към другите с любов и подкрепа.

Страх от обвързване, закостенялост, липса на гъвкавост

* Искам тотално да се освободя от самоналожените страхове и блокажи за обвързване и интимност.
* Искам с лекота да се отворя към нови, алтернативни гледни точки.

Здраве в областите, управлявани от Водолей – глезени, подбедрици, спазми, разширени вени

* Искам тотално излекуване в областта на…
* Искам с лекота да привлека, разпозная и да започна да работя с правилните лечители, които да възстановят перфектно здравето ми в областта на…

Кредит: Pexels

Можеш да си пожелаеш всичко свързано с духовно усъвършенстване, привличане на приятели и съмишленици, участие в обществени проекти и каузи, имащи смисъл за хората като цяло. Също така с повишаване на интелектуалните възможности, повече креативност и творчески идеи, по-обективна преценка и умение да се дистанцираш от конкретната ситуация, следване на мечтите и желанията на душата. Имай предвид и че Водолей управлява и професиите, свързани с информационни технологии, иновации, авиация, инженерство, астрология, наука, изобретения. 

Пожелавам ти щастливо Новолуние! Дай воля на желанията и мечтите си!

A ако все още не си прочела хороскопа си за Февруари, то не пропускай да разбереш какво те очаква в нашата астро прогноза!

Маргарита Джипова
Маргарита Джипова
Казвам се Маргарита и съм майка на две прекрасни момчета - на 2 г. и на 7 мес., и преоткривам себе си всеки ден. Преди година и половина със семейството ми се преместихме да живеем в Бургас и се занимавам с астропсихология. Откакто се помня това е моята страст, като постепенно се превърна и в моето Призвание. Обожавам да уча, да чета книги, да танцувам и да общувам. Темите, за които горя, освен Астрологията, са свързани с грижата за жената по време и след бременността, женското приятелство, спорта и кулинарните пътешествия (или екскурзии с цел опитване на нови храни).

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии