fbpx

Новата книжка “Чин Чин” ни учи какво е интуиция и как да слушаме вътрешния си глас 

Детските книги са наша страст и вдъхновение, затова подхождаме с много отговорност и любопитство към всяко ново издание, което стига до нас. Стараем се да развиваме рубриката ни за детски книжки и да представяме всяко актуално заглавие, което ни впечатли, замисли и вдъхнови. А днес сме подготвили нещо много интересно и различно – новата книжка “Чин Чин” на издателство “Дъбови листа”. 

“Чин Чин” е книжка за деца на възраст между шест и десет години, които са любопитни за света около себе си. Книжката е с авторски илюстрации и текст от българската писателка и художничка – Нуша Роянова, която използва графика и живопис, за да разкаже необикновената история за интуицията, приятелството и вярата в необозримото. Нуша е позната вече на четящите деца и родители като автор и илюстратор на поредицата за кученцето Джак, котката Ема и тяхната господарка – деветгодишната Вики, на „Жабчето Жо”, както и на „А, защо не?”.

За какво се разказва в книжката: 

Книжката разказва историята на две причудливи същества – армазилът Гонзалес, който е голям, тромав и сив и живее в далечни и студени планини, и чинталчето Чин Чин, което живее в слънчевата долина, с цветя и пеперуди. 

Двамата приятели Чин Чин и Гонзалес.

Чин Чин усеща силно чувство вътре в себе си и нужда да тръгне към високите студени планини. Едно пламъче започва да гори в него и да му дава увереност, че там някъде има друго същество, което чака него, за да споделят дните и мислите си. Малкото същество тръгва по нелекия път нагоре в непознатите тъмни планини, далеч от светлината и топлината на познатата му долина. Колко и да е трудно приключението Чин чин не се отказва, защото слуша своя вътрешен глас и интуиция, които му дават сили да продължи, да не се страхува и да вярва, че е на правилния път.

Така Чин Чин открива Гонзалес – приятеля, който винаги е търсил, и му помага да се сбогува с тъгата, със самотата и сивотата. Помага му да напусне студения и мрачен, но познат свят на планината, като го убеждава,  че заслужава светлина и топлина. 


„Книгата „Чин Чин“ е за деца, които са на възраст между шест и десет години, но вярвам, че ще бъде интересна и на по-големите, както и на възрастните, защото може да се каже, че посланията в нея имат както философско тълкувание, така и хумористично звучене. В историята ще откриете отговори на въпросите: Какво е интуиция и трябва ли да се вслушвате в нея? Ако сте късметлии и сте родени в „слънчевата долина”, като от малки се радвате на любов и топлина, не дължите ли това чувство на обич и на останалите, израснали без нея?“, споделя Нуша Роянова.

Разтвор от книгата “Чин Чин”.

Посланието на книгата:

Чин Чине прекрасна възможност да започнем с децата разговор за интуицията, за вътрешния ни глас и убеждения и как те могат да ни водят по нови, неотъпкани пътеки. Всеки родител може да сподели своята история с детето, кога и как е последвал своя вътрешен порив и къде го е отвел той. Защо е важно да се вслушваме в себе си и в своите желания и нужди. Понякога те са най-верният компас, който можем да имаме.

Малкото чинталче Чин Чин вярва силно, че нещо важно го чака горе в планината, че неговата мисия е да стигне там и намери това друго същество. Когато Чин Чин и Гонзалес се срещат, между тях се заражда истинско приятелство, което променя всеки от тях по красив и неочакван начин.

Откъс от „Чин Чин“:

„Когато послушаш огънчето в себе си, когато тръгнеш на път, за да намериш някого, когото непременно трябва да срещнеш, когато му помагаш, когато събуждаш обич, когато изграждаш приятелство, то цялата Вселена ти изпраща подаръци. И то най-различни – праща ти сила, смелост, мъдрост, радост, и то толкова много, че направо можеш да полетиш. Можеш да сбъдваш мечтите си, можеш да споделяш радостите си, можеш да сътворяваш песни, стихове, музика, да рисуваш, да танцуваш и да помагаш на свой ред на някого, който се нуждае от теб!“


Книгата „Чин Чин“ ме впечатли с дълбочината на посланията си и лесният и достъпен начин, по който силата на интуицията е онагледена в разказа за Чин Чин и Гонзалес. Историята на двете приказни създания – тяхната среща и промяна, показват по много достъпен начин значението на понятия, невидими за окото и го правят разбираеми за децата. Именно с това книжката се превръща в ценна част от семейната библиотека и задължително четиво за всеки малък герой.

Можете да я намерите вече в търговската мрежа, големите книжарници и онлайн магазини. 

Стефи Стоянов
Стефи Стоянов
Майчинството е едно от най-интересните ми предизвикателства. Главата ми е винаги пълна с хиляди въпроси, а желанието да науча тайните на доброто родителство ме вдъхнови да поставя началото на този сайт. Щастлива съм да споделям с вас наученото от приключението, наречено „Майка на малко момченце".

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии