fbpx

Най-ценните книги за бременни, които си струва да прочетеш

От избора на бебешки дрехи до декорирането на детската стая, бременността е вълнуващо време. То обаче е съпроводено с много въпроси и неизвестни, особено ако ти е за първи път. Промените в тялото, различните усещания, нещата, които предстоят, тези теми занимават съзнанието на всяка бременна жена. За да се подготвиш за следващите девет месеца, да минеш спокойно и уверено през тях, доверите са най-ценните книги за бременни. Те ще отговорят на повечето ти въпроси, ще ти вдъхнат вяра, че можеш да се справиш, не само с бременността, но и с всичко, което идва след нея. Довери се на книги, подкрепени от проучвания, базирани на доказателства, личен опит, написани от експерти в областта, за да си сигурна, че информацията е точна и актуална. Спокойно можеш да четеш книгите преди или след като забременееш.

Представяме ти книги, посветени на бременността, храненето, раждането, кърменето и грижата за новородено. Вярваме, че всички те ще са ти от полза.

Можеш да откриеш някои заглавия в сайта Малки съкровища. Там други майки продават вече прочетените си книги в отлично състояние, на по-ниска от пазарната цена. Често предлагат и заглавия, които вече са изчерпани от търговската мрежа, така че със сигурност ще откриеш нещо полезно за себе си.

Виж още: Книгите за възпитание на деца, които нашите читатели препоръчват

КНИГИ ЗА БРЕМЕННОСТТА

Какво те чака, когато чакаш дете“, Хайди Мъркоф

 • Библия за бременни
 • Много изчерпателна  информация
 • Включва информация за татковци
 • Има придружаващо приложение
книги за бременни

Не случайно тази книга носи титлата „Библия за бременни“. Информацията в нея е толкова пълна и изчерпателна, че почти няма въпрос, на който да не откриеш отговор в нея. Не се плаши от нейните над 600 страници, защото книгата е по-скоро като справочник – четеш само това, което те интересува в момента. В нея ще откриеш раздели, посветени на симптомите при бременност, начин на живот, бременност с повече от едно бебе, развитие на плода. Има дори полезна информация за татковци. С нейна помощ ще разбереш отговорите на въпроси като: Как да хапна нещо, когато непрекъснато ми се гади?; Мога ли да си боядисвам косата?; Мога ли да правя секс? Тялото ми ще бъде ли някога същото?.

Бременна жена – ръководство за употреба“, Сара Джордан, д-р Дейвид Уфбърг

 • Полезни съвети
 • Графични изображения
 • Грижа за себе си по време на бременност
 • Раздел „Само за татковци:
книги за бременни

Това е една много лесна за възприемане книга, благодарение на многото графични изображения. Те представят информацията за бременността по достъпен начин. Книгата ще ти помогне да пренасочиш енергията си от притесненията към здравословната грижа за теб през тези девет месеца.

Практичните съвети за релаксация, пълноценно хранене, следобедна дрямка, дори пазаруване на бебешки дрешки, ще ти помогнат да се насладиш на целия процес и да минеш по-лесно през него. Хубавото е, че книгата има и раздел „Само за татковци“, който ще помогне на мъжът ти да встъпи в новата роля на родител.

„Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането“, Росица Божкова-Михайлова

 • Съзнателно зачеване и бременност
 • Развитие на бебето
 • Творчески задачи и упражнения
 • Изграждане на духовна връзка с нероденото дете
 • Подготовка за раждането
книги за бременни

Ако искаш да разбереш какво се случва с теб по време на зачеването и бременността, не само от физическа, но и от духовна гледна точка, книгата на Росица Божкова-Михайлова, ще ти помогне за това. Авторката по един красив начин съчетава знанието на Запада и мъдростта на Изтока, за да ти представи чудото на сътворяването на живота. Книгата е като спътник, която можеш да четеш по време на цялата бременност, тъй като проследява различните етапи на развитие на бебето. Тя ще ти помогне да осмислиш и усетиш новата си роля на майка.

Освен че съдържа полезна информация, книгата е като дневник с творчески задачи и упражнения, които да ти помогнат в изграждането на силна сърдечна връзка с твоето бебче. С нейна помощ ще трансформираш вредните си навици, мисли и емоции, и ще изградиш благороден характер на своето дете. Напътствията на авторката ще ти помогнат да се подготвиш и за кулминацията на бременността – раждането.

Можеш да откриеш книгата в сайта Малки съкровища на намалена цена.

КНИГИ ЗА ХРАНЕНЕТО

„Какво да ядеш, когато чакаш дете”,С. Е. Хатауей, Х. Е. Мъркоф, А. Айзенберг

 • 100 рецепти
 • Хранителни режими
 • Храни преди и по време на бременността, и за кърмачки
книги за бременни

Едно от първите неща, които вълнува бременните, е какво могат и не могат да си хапват, кой хранителен режим е най-подходящ за тях? Авторите на книгата предоставят девет основни принципа на здравословния хранителен режим.

Между страниците ще откриеш хранителни режими, подходящи за времето на зачеване, по време на бременност и дори по време на кърмене. Освен това има и 100 специално създадени рецепти, които ще ти дадат конкретни идеи какво точно да похапваш. Сред рецептите има: вегетариански ястия, десерти с натурални подсладители, богати на протеини ястия, дори безалкохолни коктейли. Качествената храна е важна предпоставка бременността да премине лесно и безпроблемно.

„Клетъчно хранене по време на бременност”, Десислава Тодорова

 • Какво е клетъчно хранене и защо е полезно?
 • Суперхрани
 • Шуслерови соли

Клетъчното хранене е балансиран хранителен режим, който съдържа необходимите хранителни вещества (витамини, минерали, микроелементи), без вредни вещества. Той помага за поддържането на здраво и хармонично тяло по време на бременност и не само. От книгата ще научиш кои са природните източници, от които да си набавяш фолиева храна, желязо и целия комплекс от витамини, минерали и антиоксиданти.  

Авторът на книгата разказва за различни суперхрани, билки и Шуслерови соли, които са чудесни в подкрепа на бременната жена. Храненето, особено през първите етапи на бременността, е ключово за развитието мозъка на бебето, така че не пропускай този важен елемент. Открий информацията, която ти резонира и състави своя здравословен и балансиран хранителен режим за следващите девет месеца!

КНИГИ ЗА РАЖДАНЕТО

„Раждане с любов“, Олга Дукат

 • Медицинска информация
 • Личен опит
 • Ползи от естествено раждане
 • Реалистични очаквания за раждането
 • Методи за по-лесно раждане

Ако искаш да подходиш към раждането с любов, вместо със страх, книгата на акушерката и дула Олга Дукат ще ти помогне. Тя дълбоко вярна в силата и ползите от наистина естественото раждане, както за майката, така и за нейното бебе. С помощта на книгата ще можеш да видиш раждането като интимен момент на дълбока физическа и духовна трансформация.

„Раждане с любов“ съдържа медицинска информация и богат личен опит. Тя помага да си изградиш реалистични очаквания за раждането; да откриеш различни ресурси, които да ти помогнат да се справиш; да повярваш в собствените ти способности, че ще се справиш и най-вече да не се страхуваш от раждането, а да го очакваш в любов.

Виж още: Всичко, което трябва да знаеш за избора на дула за раждането и след него

Оргазмено раждане”, Елизабет Дейвис, Дебра Паскали-Бонаро

 • Професионални знания и опит от акушерка и дула
 • Знания как да превърнеш раждането в радостен и удовлетворяващ процес.
 • Лични истории на жени.
книги за бременни

Раждането може да НЕ е болезнено и мъчително преживяване, да НЕ е страшно и опасно за родилката и бебето. Всъщност даването на живот е най-естественото нещо за жената, което носи радост, удоволствие и дори екстаз. Тази книга ще ти докаже точно това.

Авторите на книгата са акушерка (Елизабет Дейвис) и дула (Дебра Паскали-Бонаро), които се позовават на знания от професионалния си път и личен опит. С аргументи и доказателства те подкрепят своята теза, че естественото раждане е трансформиращ процес, с който всяка жена може да се справи. Те проследяват различните етапи на раждането, в които жената да „извика“ своята женска сила.

КНИГИ ЗА НОВОРОДЕНОТО

 „Правилата на бебешкия мозък“, Джон Медина

 • Съвети за грижа и възпитание на детето от зачеването до 5 г.
 • Техники за отглеждане на умно и щастливо дете.
 • Как работи детският мозък?

Това е чудесно четиво, ако в момента си бременна или планираш скоро да имаш дете. В книгата се разказва за силата на пренаталното възпитание, разбиват се доста митове за това как работи детският мозък. Авторът проследява връзката между зачеването, бременността и първите пет години от живота на детето и по-нататъшното му поведение и развитие.

Цялата тази информация е поднесена чрез интересни и забавни истории. В книгата ще откриеш отговор на въпроси като: Какво е хубаво да правиш, докато си бременна; как гледането на телевизия (екрани) влияе на детския мозък, как да овладееш детските емоционални изблици и как да общуваш по-пълноценно с детето си.

Бебето – ръководство за употреба, Д-р Луис Боргенихт и д-р Джо Боргенихт

 • Схематично представяне на информацията.
 • Графично оформление.
 • Решения на проблеми за бременни и майки на новородено.

Ако имаш по-логическо мислене и предпочиташ информацията за бременността и грижите за новородено да е поднесена по-схематично, като ръководство за употреба, тази книга е за теб. Този „наръчник“ е доста изчерпателен, а знанията са поднесени графично, така че са разбереш всичко с един поглед. Тук ще откриеш решения на проблеми, които често занимават ума на една бременна или майка с новородено.

Можеш да откриеш книгата в сайта Малки съкровища на намалена цена.

 „Най-щастливото бебе“, Д-р Харви Карп

 • Грижа за бебета от  0-8 м.
 • Как да се справиш с коликите?
 • Как да успокоиш бебето?

Тази книга е особено ценна през първите месеци след раждането на твоето бебче. Тя дава отговор на въпроса, който мъчи почти всеки родител– как да се справя с коликите на новороденото? Д-р Карп дава ефективно решение с откритието си на успокояващия рефлекс, който успокоява и най-плачливите бебета и удължава съня им с 1-3 часа. За да стигне до това откритие, той използва знанията на съвременната наука и мъдростта на древните народи.

От книгата ще разбереш защо бебета не са съвсем готори за света навън, когато се родят, ще научиш са „липсващия 4-ти триместър“ и какво е важно да направиш за детето си в този период.

Можеш да откриеш книгата в сайта Малки съкровища на намалена цена.

„Монтесори за бебето” Симон Дейвис, Джунифа Узодике

 • Подготовка за родителството.
 • Отглеждане на бебе от 0 до 1 г. с любов, осъзнатост и спокойствие.
 • Практични съвети как да разбираш детето си.
 • Монтесори пространства у дома.
 • Как да стимулираш развитието на детето.

Това е една от най-нашумелите книги сред родителите напоследък, вдъхновена от метода на възпитание на Мария Монтесори. В основата му са залегнали принципите за отглеждане с любов, уважение и разбиране към детето. Книгата ще ти помогне да се подготвиш за новата роля на родител (физически, емоционално, интелектуално и духовно), да разбереш какво се случва с бебето ти от 0 до 1г., да обособиш Монтесори пространства в дома си, където детето може да игра през забрани и ограничения. Ще се научиш какви занимания и активност да предложиш на детето, за да подпомогнеш неговото развитие.

Книгата можеш да откриеш в чудесно състояние и на намалена цена в сайта Малки съкровища.

Виж още: Монтесори и за моето дете, моля!

КНИГИ ЗА КЪРМЕНЕТО

„Всичко за кърменето или почти всичко, но практично“, Христина Янева – Хедра

 • Достъпен език
 • Практични съвети
 • Етапи от процеса на кърмене
 • Захранване и отбиване
 • Съвместимост с храни, лекарства и козметика

Тази книги е помогнала на много майки да си отговорят на някои от вечните въпроси, свързани с кърменето – Как да поставя бебето, за да засуче?; Как да стимулирам производството на кърма?; Дали кърмата е достатъчна, за да се нахрани?.

Книгата е буквално като наръчник, който да те подкрепя през различните етапи от процеса на кърмене. Ще откриеш решения на много проблеми, с които кърмачките се сблъскват и ще се ориентираш по-лесно сред морето от разнородна информация. Ще навлезеш уверено в периода на захранване и отбиване. Ще решиш много от дилемите, свързани с това каква храна, козметика и лекарства можеш или не можеш да използваш, докато кърмиш. Най-хубавото е, че всичко това е обяснено на достъпен език!


Надявам се книгите от този списък да бъдат твой добър съветник и подкрепа по време на зачеването, бременността, раждането и първите грижи за новороденото.

Винаги се консултирай с лекар или друг специалист, преди да вземеш решение, което касае не само теб, но и бебето, растящо в утробата ти!

Лека бременност, мамми!

 

______________________

Ако пък търсиш някоя друга книга за родителство, то разгледай ТУК цялата селекция с налични книги на намалени цени в Малки Съкровища!

Боряна Момчилова
Боряна Момчиловаhttp://patepisanici.com
Обичам думите, затова станах журналист, обичам движението, затова станах пътешественик. От тази любов се роди блогът ми „Пътеписаници", а професионалното ми пътешествие в медиите продължава. За мен е важно думите ми да имат смисъл и да вълнуват. Колкото повече пътувам, толкова по-ясно виждам, че няма нищо по-хубаво от това да бъдеш жена, майка, да създаваш уют и да даваш любов! Затова създахох своя сайт, който е извор на женска сила - "Животворна".

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии