fbpx

Мария Гальова за красотата около нас като форма на терапия

В тазседмичния епизод на подкаста „Нов човек” те очаква истинска наслада за сетивата. А ние, като медиен партньор, имаме възможността да „визуализираме” разговора и да те заредим с вдъхновение и красота. За тях черпим от запаса на Мария Гальова, естет със специфичен вкус, граден в години на пътувания, личностно развитие и, разбира се, майчинство.

Може би познаваш Мария в ролята ѝ на главен редактор на Amica, едно от най-емблематичните модни списания в България през последните години. Но след като пандемията не пощади и печатните издания, то, за съжаление, вече не е на пазара. Но загубата се оказва стимул за Мария да развихри въображението си и да се впусне в едно съвсем неочаквано начинание…

Освен, че споделя какво е то с водещите Олга Василевска и Стефи Стоянов, също така ги омагьосва с една страхотна „розова” изненада, за която ще разбереш повече само, ако чуеш епизода… В него Мария споделя и своята рецепта за вътрешен мир и баланс и за мястото на красотата в нея

Виж още: От бърнаут до грижата за себе си – историята на Калина Петрова

Мария Гальова Amica
Кредит: Ели Цанова

Как се става естет?

Когато слушаш разговора на Олга и Стефи с Мария неминуемо през ума ти минава мисълта: „Искам и аз да стана като нея като порасна”. Тя говори с толкова страст и любов за средата и нейната красота, за смисъла да си заобиколен от хубави неща и как те оформя погледа ти за света.

Може би най-голямото влияние в живота на Мария е това на нейната майка. Естет по душа и професия, жена, която е променяла средата с всяко свое действие. А това не остава незабелязано от дъщеря ѝ. За ролята на майката в оформянето на мирогледа на децата Олга и Стефи не пропускат да разпитат Мария. Самата тя днес е майка на 11-годишния Алекс. И съвсем логично той попива от своята майка нейните научени уроци, както и тези, предадени ѝ пък от нейната майка – кръговратът на живота!

Да бъдеш майка има толкова много измерения. За много от тях често не си даваме дори сметка. Но възпитанието винаги е приоритет на всички ни. Част от него е именно в това да учим децата си да ценят красотата, да я търсят, да я създават. Малките усилия, които правим, не остават незабелязани, бъде сигурна, мамми! Мария и синът ѝ са доказателството – все пак не всяко 11-годишно момче слага масата и то с внимание към най-малкия детайл

Затова, колкото и трудно да ни е понякога да поддържаме ред вкъщи, да се стараем да събираме семейството около масата, да съчетаваме дрехите на детето си, а и нашите собствени, то може би е добре в тези моменти да си припомняме защо го правим. А именно, за да дадем на детето си усет към красивото.

„За мен, чувството за естетика не е нещо, с което се раждащ. Да, има хора, които естествено усещат нещата, но това е един процес на наслагване. Просто ти трябва да си видял много, да си опитал различни неща, за да можеш да намериш себе си и да намериш правилната за теб формула.”

Мария Гальова Amica
Кредит: Ели Цанова

Виж още: Кратък наръчник по подреждане по метода на Мари Кондо

Пътят към красотата вътре в теб

Мария е човек, който не спира да развива себе си и това си личи от всичко, с което се е занимавала през живота си. От интериорния дизайн, през досега ѝ с историята на изкуствата, до визуалните технологии, които ѝ дават свобода и увереност да бъде себе си. В Америка се изгражда нейната личност, там се ражда нейният син, там тя открива своя втори дом.

В епизода на подкаста „Нов човек” ще чуеш повече за научените от Мария уроци. За годините, прекарани в Щатите, за обогатяването, преобразяването и преоткриването, които ѝ се случват там. И за всичко ценно, което успява да вземе със себе си при завръщането си в България.

„Срещнах се със страшно много различни култури, забравих всякакви предразсъдъци. Никога не съм се чувствала отритната там. Ти наистина си един от многото хора, които имат лек акцент. Преживяването ми даде много мечти, много простор, във всеки един аспект.”

Всички научени уроци идват несъмнено от полза в най-голямото предизвикателство за Мария – майчинството. То преобръща представите ѝ за самата нея на 180о, но нима не става така с всички ни? Каква майка е очаквала да бъде Мария, а в каква се е превърнала? С хумор и поука да не съдим другите преди да минем по техния път, разказва за своята трансформация в разговора.

А как съхранява себе си в хаоса на ежедневието? Как съумява да вижда красивото около себе си и до ден днешен? Доста простичко се оказва – с пренареждане. Тайната на Мария е да започнеш отвън навътре… А това може да се окаже най-достъпната терапия, която да помогне на всяка една от нас!

Красотата на новото начало

В разговора с Олга и Стефи, Мария споделя повече как се е родила идеята за новото ѝ начинание в партньорство с много близка нейна приятелка. Ние няма да издаваме повече, но не може да не покажем… Защото става въпрос за невероятно изящни, феерични, женствени… кимона! Всяко със свой характер и послание

С какво още се занимава Мария най-добре да чуеш от самата нея, но ние все пак ще покажем малко от магията, която сътворява, а за още – последвай самата нея, разбира се! Вдъхновението е гарантирано!

Целия разговор с Мария Гальова можеш да чуеш тук:

ПОДКАСТА „НОВ ЧОВЕК” МОЖЕШ ДА СЛУШАШ В SPOTIFY И APPLE PODCASTS. ПОСЛЕДВАЙ ГО И В ИНСТАГРАМ, ЗА ДА ВИДИШ СНИМКИТЕ НА ФОТОГРАФИТЕ, МОМЕНТИ ЗАД КАДЪР И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, СПОДЕЛЕНА ОТ ГОСТИТЕ.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии