fbpx

Мами, поздравленията на първата годинка на бебето са за теб!

Първият рожден ден на твоето бебе е вълнуващ момент за цялото семейство. Казват, че детето не помни първата си година, но родителите не я забравят! Особено майките

В навечерието на първия рожден ден на моя син се замислих за изминалата година и трансформацията, през която минах –  от жена с много свободно време към майка, грижеща се за малко съкровище. 

на първата годинка,
наздравицата е и за мен!

Наздраве за една година, в която осъзнах колко невероятно е женското тяло. Тяло, което в продължение на девет месеца беше дом на моя растящ син, а след това ме научи, че с времето всичко се оправя. Година, в която се научих да обичам същото това тяло – с всичките белези и несъвършенства и да съм внимателна с него. 

Наздраве за кърменето – за болката, отчаянието, маститите (цели 3 или 4), за кърменето в 2-3-4-5 сутринта, за безсънните нощи, но най-вече за гърдите, които отгледаха моя син! 

Виж още: Уроците за кърмене, които научих през първата година на сина ми

Най-сладката за мен ръчичка – тази на моя син

Наздраве за грижите, за сменените памперси, за следобедните дрямки, за дните, в които забравих да си измия зъбите. За въпроса „Диша ли бебето?”, който си задавахме непрестанно с мъжа ми. За това, че къпането се превърна в най-любимото ми хоби и за 5-те минути спокойствие под душа. За тежките дни, в които светът не ме разбираше и всеки беше враг. За безпокойството и несигурността, за притеснението, че не се справям добре като майка. 

За това, че се научих да мултитасквам, както никога не съм знаела, че е възможно. За правенето на всичко с една ръка, защото с другата държах плачещия си син. За Baby shark и Арам Зам Зам, които магически успокояват всяко бебе! 

Независимо как си решила да празнуваш първия рожден ден на детето си, не забравяй да поздравиш и себе си! 

Ние майките сме невероятни! Успяваме да забравим себе си и нуждите си, за да може едно малко същество да расте и да бъде щастливо. Заслужаваме си поздравленията

Днес е и наш празник, защото преди една година на този ден, оставихме предишния си живот зад нас и се отправихме на едно ново приключение с много неизвестни. Преди една година научихме какво наистина е любов – огромна и изпълваща, но и какво е страх за друг човек – повече от страха за собствения ни живот.  

Мама и Алекс

В последните 365 дни минахме през моменти на върховно щастие, трудности и сълзи. Научихме се да се грижим за малките човечета и да поискаме помощ.

Научихме толкова много

Виж още: 5 неща, които ме обогатиха като човек по време на майчинството.. и ме спасиха от депресията

По-силни заедно

Първата годинка е важна за всяка майка и всяка една от нас изживява този празник като свой! Колко хубаво би било да покажем подкрепата и разбирането си една към друга, към най-близките ни приятелки, които минават по нашия път. Аз самата имам нова любима традиция – започнах да правя подаръци и на майките, когато съм канена на детски рожден ден. Те заслужават жестове на внимание също толкова, колкото и малчуганът-рожденик. Опитай и ти. Подари нещо, с което майката да се поглези – изискана кутия бонбони, козметика, ароматна свещ или красив шал. Знаеш, че тя наистина ще оцени! Защото няма нищо по-хубаво от подкрепата на жените в живота ни, за да се почувстваме силни и оценени.

Виж още: „Моменти за мама” – запознай се със свещта, която заслужаваш

И накрая, най-сладкото признание е това, което получаваме от самите нас. Така че:

Наздраве, мамита, заслужаваме го!

Наздраве от мен!

Стефи Стоянов
Стефи Стоянов
Майчинството е едно от най-интересните ми предизвикателства. Главата ми е винаги пълна с хиляди въпроси, а желанието да науча тайните на доброто родителство ме вдъхнови да поставя началото на този сайт. Щастлива съм да споделям с вас наученото от приключението, наречено „Майка на малко момченце".

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии