fbpx

Списък за новороденото: Kакво да закупиш втора употреба, за да спестиш пари

Докато тръпнеш от нетърпение да поемеш твоето бебе в ръце и да го приветстваш у дома, сигурно милион пъти си си задавала въпроса: От какво наистина се нуждае едно новородено? Ако очакваш първо дете, отговорът на този въпроса се усложнява още повече. Медиите, приятелките и книгите за родителите ти споделят за най-различни предмети и вместо да ти помогнат да структурираш своя списък за новородено, май само усложняват задачата.

Истината е, че бебето няма нужда от повечето неща, които мислиш, че трябва да купиш на всяка цена и от нови. Ако ще търсиш помощ в избора, говори с педиатър, педагог, семейства с няколко деца, но не разчитай на консултанта в магазина. Причината? Ще си тръгнеш от бебешкия магазин с безброй неща, които няма да влязат в употреба или ще ги използваш толкова малко, че инвестицията по никакъв начин не се оправдава.

Виж кои продукти можеш да закупиш от други майки, които са ги използвали. Това е нашият полезен списък за новороденото втора употреба. А всички артикули можеш да намериш в сайта Малки съкровища и то в отлично състояние.

Бебешките принадлежности са скъпи, така че купуването на употребявани винаги е бюджетна стратегия, особено в тези бързо променящи се времена. Освен това удвърдените и доказали се във времето марки създават качествени продукти, които са предназначени да отгледат повече от едно дете. Затова ако търсиш продукти в Малки съкровища, следи и марките. 

ПОКУПКИ ЗА МАМА

Книги за родителство

Това са сравнително скъпи книги, които прочиташ веднъж и не са ни нужни повече в семейната библиотека, затова и няма смисъл да даваме пари за нови от книжарницата. Книги за родителство, захранване, кърмене, Монтесори занимания – всички тях можеш да откриеш налични за продажба в неразличимо от ново състояние в Малки съкровища.

Помпи за кърма

Помпите за кърма ти дават възможност да не си до бебето за няколко часа, за да можеш да свършиш и нещо извън дома или просто да облекчиш напрежението в гърдите. Електрическите помпи за кърма са най-мощни и лесни за използване. Безжичните помпи са по-малки и преносими. Работят с батерии и са идеални, когато нямаш лесен достъп до електрически контакт. Ръчните помпи са леки, преносими и евтини, само че не са толкова ефективни, колкото предните две.

Без значение дали търсиш ръчна или електрическа, дори безжична, единична или двойна помпа, в сайта ще откриеш различни варианти, на много по-достъпни цени, както и още аксесоари за кърмене. Провери тук.

Бебефон

Висококачественият бебефон, с голям обхват, цветна картина и други функции, не е евтина покупка. Ако искаш да спестиш пари и да оставиш по-голяма част от бюджета за бебето, избери използван бебефон в отлично състояние. Провери обхвата му, съвместимостта му с телефона и заложи на доказана марка. Преди да се запътиш към магазина, провери и бебефоните в Малки Съкровища.

Нощна лампа

След като бебето се роди, дните и нощите ще започнат да се сливат, ще цениш всяка минута сън и всяко нещо, което те улеснява, особено за грижите през нощта. За целта всяка мама трябва да има нощна лампа с мека светлина, която да ти помогне лесно да се ориентираш в тъмното. Може да избереш лампа, в комбинация с бял шум, който да помага в приспиването на бебчето. Друга много полезна покупка е портативната нощна лампа за кърмене, която да закачиш на дрехата си и така да не се налага да осветяваш цялата стая. Лампите без проблем могат да живеят втори живот, затова разгледай различните модели в сайта.

ПОКУПКИ ЗА БЕБЕ

Детски колички

Това е една от най-скъпите покупки за родителите, особено ако чакаш първо дете и не си сигурна кой модел ще бъде най-удобен за бебето, най-функционален за теб и лесен за управление. Детските колички на добрите марки са създадени да “отгледат” повече от едно детенце и затова е чудесна възможност да закупиш такава втора ръка, която ще ти спести значителна сума пари. Разгледай голямото разнообразие от колички в отлично състояние.

Стерилизатори

Стерилизаторът е особено необходим през първите 12 месеца от раждането на детето. В този период имунната му система все още не е напълно развита и е податлива на инфекции и заболявания. За да предпазиш детето от вредните бактерии по време на хранене, имаш нужда от стерилизатор за шишета. Стерилизаторите, особено тези на висококачествени марки, са уред, който може да се използва дълги години, затова те насърчаваме да избереш стерилизатор втора употреба в отлично състояние!

Бебешки дрешки

Всички искаме детето ни да е облечено 24/7 със сладурски костюмчета, но като станем родители осъзнаваме, че реално всяко костюмче се носи не повече от 1-2 пъти. Бебетата израстват с до 10 размера за една година, затова и голяма част от дрехите се носят за кратко. Не рядко дрешките са само изпрани и никога не са носени. Точно такъв е случаят с повечето дрехи, които ще откриеш в сайта. Разгледай бебешките дрешки, които спокойно могат да заживеят своя втори живот. Във филтрите можеш да зададеш и размер, за да откриваш само релевантни оферти за твоето съкровище.

Бебешка кошара

За новородени бебета легълцата next to me са една страхотна и удобна опция, която обаче се използва едва няколко месеца. В сайта ще откриеш този вид детско легълце на 30% до 50% по-ниски цени. Бебешките гнезда също са търсен продукт, който може спокойно да бъде предаден нататък. Разгледай различните алтернативи за спане, с които да спестиш от бюджета за голямото пазаруване.

Играчки за бебето

Играчките са нещо, с което много семейства буквално са заринати. Твърде много подаръци, твърде много покупки и накрая се оказва, че детето си играе веднъж с всяка нова играчка и повече не проявява интерес към нея. В сайта на фокус са Монтесори играчките, тъй като са много търсени от родителите, а тук ще ги откриеш на достъпни цени. Те създават солидна основа за учене през целия живот. Развиват творчество, увереност, независимост и самодисциплина у децата.

Люлка или шезлонг

Люлките и бебешките шезлонги са чудесни за успокояване на бебето и са безопасно място, където до го оставиш за кратко, ако имаш нужда от малко почивка или да сготвиш нещо на бързо. Истината обаче е, че не всички бебета обичат да стоят в тях. Дори да го правят, това рядко продължава повече от 4-5 месеца. Ако не си сигурна дали ще постигнеш успех с люлка или шезлонг, купи ги от някоя майка и виж как ще се чувства детето в тях. Така ще си спестиш ценен бюджет, който да вложиш в нещо, от което със сигурност имаш нужда.

Слинг, кенгуру, раничка

Какво да избереш, за да носиш своето бебе – слинг, кенгуру, раничка? Откриването на точния модел, който да е удобен за теб и детето, може да отнеме дълго време или пък да инвестираш голяма сума в нещо, което не ползваш. Разгледай достъпните предложения за различни видове слинг, кенгуру и раничка в сайта. Спести си много неуспешни и скъпи опити в търсене на най-доброто оборудване за бебеносене.

Дай втори живот на много от вещите за новородено. По този начин се грижиш не само за твоето дете и твоето семейство, но и за средата около теб. Помни, че най-важното, за да расте детето здраво и щастливо, е твоето отношение, внимание и любов!

Боряна Момчилова
Боряна Момчиловаhttp://patepisanici.com
Обичам думите, затова станах журналист, обичам движението, затова станах пътешественик. От тази любов се роди блогът ми „Пътеписаници", а професионалното ми пътешествие в медиите продължава. За мен е важно думите ми да имат смисъл и да вълнуват. Колкото повече пътувам, толкова по-ясно виждам, че няма нищо по-хубаво от това да бъдеш жена, майка, да създаваш уют и да даваш любов! Затова създахох своя сайт, който е извор на женска сила - "Животворна".

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии