fbpx

Моята козметика за лятна семейна ваканция

Почти 20 години работа като козметичен редактор в лицензионни женски издания са ми позволили да се докосна до безброй много различни и впечатляващи козметични формули и иновации. И без преструвка споделям, че съм била завладявана нееднократно от въздействието на прекрасно разказани маркетинг приказки.

Когато родих първото си дете обаче, това вече не ми беше достатъчно и започнах да се вглеждам с подозрение в малкия шрифт, където, скрити зад абревиатури, се криеха ужасяващи неща. В това море от токсичност, и докато се подготвяхме за първото реално такова в живота на сина ми, открих Wooden Spoon.

Oсвен в мир със съдържанието на слънцезащитата се прибрахме след почивката и в пълна хармония с резултатите. Затова повторих покупката с други формули на чистата козметика, които бетонираха усещането ми за спокойствие, което времето и действието на продуктите превърна в доверие.

ИЗБИРАМ ЧИСТИТЕ ФОРМУЛИ НА WOODEN SPOON, ЗАЩОТО АКО НЕ МОЖЕШ ДА СИ ИЗЯДЕШ КРЕМА – НЕ СИ ГО СЛАГАЙ НА КОЖАТА!”

Затова днес, на прага на лятото, с удоволствие разкривам какво слагам в семейния несесер, когато ни предстои да прекараме топлите месеци в летния ни дом – караваната.

Независимо от дължината на ваканцията, приготвянето на багаж, когато имаш деца, е цяла епопея, в която никой не вярва преди да я преживее, както и повечето казуси, свързани с родителството. Затова, ако можеш да спестиш място с Baby & Family продукти, не се колебай нито за миг. Селекцията на Wooden Spoon с лекота решава този проблем, без да прави компромис в изискванията от кожата на цялото семейство. Този наглед малък ход също издава и култура на консумация с мисъл за утрешния свят, който често забравяме, че оставяме на децата си.

И преди да ти представя подробно съдържанието на моя Less is more избор, ще те зарадвам с новината, че партньорствoто между Мammi.bg и Wooden Spoon създаде специален Семеен пакет за пътуване (от любимите ми задължителни четири продукта за лятото), който може да закупиш с код MammiSummer (валиден до 17 юли) за 10% отстъпка от цената и безплатна доставка, .

Виж още: Личната история на Силвия Павлова – създател на Wooden Spoon

лятна козметика wooden spoon
Семеен пакет за пътуване, цена 85,80 лв. (ще получиш 10% отстъпка от цената и безплатна доставка с код MammiSummer) / Кредит: Wooden Spoon

СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ЛОСИОН BABY&FAMILY SPF 50

В семейната икономична (150 мл.) опаковка от захарна тръстика се крие ефективна минерална слънцезащитна грижа за бебета 0+, деца и възрастни с иновативен прозрачен цинк. По-лесна за нанасяне формула, без бели следи и с по-добра UVA и UVB защита. Без алергени, без химични филтри и без изкуствени аромати. 

лятна козметика wooden spoon
Слънцезащитен лосион BABY&FAMILY SPF 50, 150 мл, цена 39,95 лв. / Кредит: Wooden Spoon

ЛОСИОН ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ BABY&FAMILY

Повечето родители с малки деца съобразяват излагането на слънце извън опасната часова зона между 11 и 16 часа и използват необходимата слънцезащита, но пропускат грижата за след слънце.

Време е да променим това с нежен био лосион, комбиниращ масла от кокос, бадем, макадамия и жожоба. Той ще подхрани, омекоти и успокои и най-деликатната бебешка кожа.

100% сертифициран био състав.

лятна козметика wooden spoon
Лосион за след слънце BABY&FAMILY, 50 мл, цена 19,95 лв. / Кредит: Wooden Spoon

НАТУРАЛЕН СПРЕЙ „ЧИСТИ РЪЦЕ”

Изключително практичен и икономичен почистващ продукт по време на път и абсолютно задължителен в условията на новата реалност. Отново подходящ за ползване от цялото семейство, дори от бебета (1+).

С био сертифицирани базови и етерични масла, които не само не изсушават, а подхранват и хидратират кожата на ръцете. Две впръсквания на ръка са достатъчни за почистване. Един флакон е достатъчен за около 400 впръсквания.

Не е необходимо изплакване и избърсване след употреба, защото няма да усетиш неприятен горчив вкус.

лятна козметика wooden spoon
Натурален спрей „Чисти ръце”, 50 мл, цена: 12,95 лв. / Кредит: Wooden Spoon

НАТУРАЛЕН РЕПЕЛЕНТ ПРОТИВ КОМАРИ И КЪРЛЕЖИ

Ако прекарвате лятото на къмпинг като нас, със сигурност знаеш, че досадното жужене (особено посред нощ) и сърбеж се превръщат в изпитание за цялото семейство и в истински кошмар за малките деца. Ако търсиш алтернатива на стандартните тежко химизирани формули, то спреят с тропическата билка „коча трева” е естествено решение. С уникална комбинация от мощни етерични масла, без никакви химикали и пестициди, той доказано отблъсква комари, кърлежи и всякакви насекоми.

Подходящ е за употреба от цялото семейство (за деца над 1 година).

Натурален репелент против комари и кърлежи, 50 мл, цена 12,95 лв. / Кредит: Wooden Spoon

Виж още: 8 съвета за грижа за лицето през лятото

___________________

* Сайтът Mammi и неговите материали не са предназначени за лечение, диагностика или предотвратяване на заболявания. Всички материали на Mammi са написани само с образователна цел. Винаги търси съвет от своя лекар или друг квалифициран здравен работник за въпроси, свързани с медицинското ти състояние, както и преди да предприемеш каквато и да е диета, упражнения или други програми, свързани с твоето здраве. 

Кристина Гочева
Кристина Гочева
През последните близо 20 години, изключително последователните ми участия в жанра „бг лицензионно женско издание" се надградиха с ново по-удовлетворяващо житейско повторение - два пъти се родих като майка. Две момчета Риби по-късно, опитите да приветстваш, изразиш и обикнеш себе си в нова роля продължават своето възможно най-естествено развитие в Братството на Мамите.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии