fbpx

Подкрепи мама предприeмач – избери коледен подарък за по-големи деца (3+)

Ще се съгласиш ли с твърдението, че „По-хубаво от това да си дете на Коледа, е да си родител на Коледа!”? Ние подкрепяме с две ръце! Защото няма по-прекрасно чувство от това да зарадваш дете с дълго чакания подарък. Да видиш радостта в очите му, вълнението, да съпреживяваш с него емоцията на коледното чудо. Но преди това трябва да избереш този така вълнуващ подарък и тук, ние родителите, често срещаме затруднения. Затова какво ще кажеш за малко помощ?

Подбрахме страхотни предложения за малко по-големи деца (3+), от нашите майки предприемачи. През годината те срещнахме с невероятни жени, които развиват своя бизнес и правят всичко възможно да дадат най-добрите образователни и занимателни ресурси на децата. В инстаграм профила ни, можеш да видиш видео интервюта с майките, а тук можеш и да прочетеш разговорите ни с тях. Така ще се запознаеш по-добре с историите им и ще видиш кого подкрепяш с избора си.

Решихме тази Коледа всички идеи за подаръци, които даваме, да бъдат именно от бизнесите на майки предприемачи, защото искаме да ги подкрепим и да изпълним коледните подаръци под елхата със смисъл. Затова, ако и ти искаш да им вдъхнеш кураж, разгледай и останалите ни селекции. Очакват те и страхотни коледни промоции от тях, като жест към нашата мамми общност.

Виж още: Подкрепи мама предприемач – избери коледен подарък за жена от нашата селекция (част 1)

коледен подарък по-големи деца

В търсене на образователни ресурси?

Изборът на подобни продукти гарантира не само забавление, но и много ползи за развитието на децата. Защото е важно от съвсем малки да разберат, че ученето може да бъде забавно, че то ги кара да се усмихват и им разкрива един непознат и прекрасен свят. За целта, обаче, са необходими правилните ресурси и ние знаем къде можеш да ги откриеш.

Избери подарък от Гюлен и Зообука

Добре дошла в света на буквите! Там всяка от тях е чуден герой, който иска да бъде приятел на децата в процеса на учене на азбуката. Откакто се запознахме с Гюлен и нейните творения се убедихме, че продуктите на Зообука са една от най-полезните инвестиции, която можем да направим за развитието на децата ни. Със създадените от нея ресурси детското въображение се развихря и им измисля най-различни приложения. На нас, родителите, остава само да изберем.

На сайта ще откриеш комплекта с 30 карти Зообука, прекрасно подредения плакат Зообука, книжки за оцветяване, тематични игри и забавления. С тяхна помощ мъниците ще учат буквите като на игра, неусетно и с удоволствие, ще се запознаят и с различни животни и техните най-характерни белези.

Продуктите на Гюлен са подходящи за деца от 3 до 12 години, изработени са от висококачествени материали и са чудесна идея за подарък по различни поводи, не само на Коледа. Но специално за празниците Зообука са подготвили коледен пакет с няколко от най-емблематичните им предложения. Очакват те и намаления, така че не пропускай да разгледаш сайта.

В търсене на преживяване?

Ако търсиш подарък за малко по-голямо дете (6+), задачата определено е трудна. Вече най-вероятно има всичко, а поредното лего просто не ти изглежда като опция? Спокойно, помислили сме за теб и твоята безизходица и сме тук, за да ти предложим две възможности, с които да осигуриш качествено забавление за своето дете или това на близки приятели.

Избери подарък от Златина и 365 идеи

Няма друг такъв календар на пазара! Но не само това го прави различен и специален, а цялото внимание, професионален и личен опит, вложени от Злати в създаването му. На всяка страница от календара ви очаква идея за активност, която да направите през съответния ден от годината. Така имате на разположение 365 идеи как да прекарате пълноценно време с децата си, да ги забавлявате, да ги образовате, да ги опознаете

Заниманията стимулират творческия талант и научното любопитство и са подходящи за малчуганите между 6 и 11 години. Те развиват наблюдателността им към околния свят, себепознанието и личностното им развитие.

Можеш да поръчаш само календара (цена: 39 лв) или пък невероятната интерактивна кутия (цена: 55 лв.), в която, освен него, те очакват и подготвени материали, шаблони и ресурси за изпълнение на предизвикателствата. Злати ни предостави и специален промо код – mammi10, с който получаваш 10% отстъпка от стойността на поръчката си.

коледен подарък по-големи деца
Избери подарък от Поли и Mindhub

Да учиш децата да… програмират? Да, възможно е и Поли е доказателството. Тя създава MindHubмеждународна мрежа от иновативни центрове за обучение на деца и младежи по програмиране. В тях те се учат как се използват технологиите, за да създават собствени игри, програмират поведението на роботи, контролират различни обекти, като пишат програми в различни среди. „Уменията, които развиват, са свързани с начина им на мислене и как подхождат към решаването на различни проблеми“, споделя Поли. Но също толкова важно е, че децата истински се забавляват, докато навлизат в света на програмирането. А това е преживяване, което си струва да се подари, нали?

Затова, ако търсиш оригинален начин да зарадваш дете на възраст между 6 и 15 години, то курсовете на MindHub са една чудесна опция. Освен в София, те имат и франчайз партньори в Русе, Кюстендил, Гоце Делчев, Шумен, Сливен, Варна, Бургас и Пловдив.

Може да се възползваш и от възможността за демо уроци – подходящи са за деца от 6 до 11 и младежи от 12 до 15 годишна възраст, както за начинаещи, така и за напреднали. Демо заниманията се провежда под формата на уъркшоп с децата, а родителите участват в кратка дискусия в последните 15 минути на урока, който трае 60 минути.

В търсене на книжка?

Без значение от повода – книгата винаги си остава прекрасен подарък! Историите дават толкова много на децата, героите се превръщат в техни най-добри приятели, а приключенията са споделени. Затова имаме предложения и от родни автори, с които да зарадваш малчуганите.

Избери подарък от Мария и Mishi&Mashi

Приключенията на двете сестрички Миши и Маши са вдъхновени от историите, които Мария и дъщеря ѝ си измислят по време на своите пътувания по света. С помощта на артистични илюстрации малките читатели опознават различни страни и техните култури – Великобритания, Гърция, Италия, Германия. А ние сме в голямо очакване и на новата книжка от поредицата, в която Миши и Маши ще опознават… България!

Всички книжки са на английски, защото са публикувани и разпространявани от Amazon. Добрата новина е, че вече могат да бъдат открити и закупени и в България. Техен „дом” е книжарница Fox Book Cafe.

Избери подарък от Константина и „Малката мечтателка”

Книжките с поука винаги дават храна за размисъл на малчуганите. Това прави много успешно и „Малката мечтателка в бонбонения град” (цена 16,90 лв.). Историята и илюстрациите са изцяло дело на Константина и грабват вниманието както на децата, така и на възрастните.

Приказката за мечти, приятелство и за важните избори в живота ще се превърне в любима на всяко дете. Малката мечтателка ще ни отведе в един вкусен свят. Град, пълен с бонбони. Кой ще срещне там и пред какви избори ще бъде изправена ще разбереш на страниците на тази толкова артистична книжка.

Изданието е с твърди корици, което го превръща в един много красив подарък, който да попълни домашната библиотека.

Виж още: Най-хубавите детски коледни книжки

В търсене на играчки?

Да си дойдем на думата! Какво е Коледа без играчки? Все пак джуджетата на Дядо Коледа цяла година се трудят именно върху тях в работилницата, нали? Ако си в търсене на качествена изработка, образователен и артистичен елемент, то ние сме събрали всичко това в нашите предложения. Изборът ти ще е труден, защото предложенията на нашите мами предприемачи са повече от страхотни!

Избери подарък от Гергана и Знайко

С появата на Знайко Гери материализира убеждението си, че именно чрез играта децата учат най-добре – за себе си и собствените си емоции, за света наоколо и своето място в него. Затова тя иска да събере „под един покрив” образователни играчки, които да стимулират развитието им. В онлайн магазина ѝ ще откриеш активни практически играчки, които стимулират усъвършенстването на различни умения през различните периоди на развитието – фина и обща моторика, говорни и слухови умения, пространствено мислене, логическо мислене, творческо мислене и креативност

Това, което безспорно отличава Знайко, е подходът в предлагането на играчките. На сайта те очакват секции, в които лесно да се ориентираш при избора на играчки – интересите на детето свързани ли са с математика, с природни науки, с конструиране? А може би търсиш играчки за развитие на емоционалната интелигентност или пък искаш да опитате ролеви игри? В сайта ще откриеш и подходящи пособия за любителите на музиката, изобразителното изкуство и настолните игри.

Тази Коледа Гери и Знайко са подготвили и специална изненада – при покупка на 2 игри Toys for life получаваш подарък – пъзел от серия „Сезони” по избор. Трябва само да посочиш кой сезон си избрала в коментар към поръчката.

Избери подарък от Ирина и Munda Mundi

Едно малко семейно производство от Бургас твори красоти за малките и по-порасналите деца. Ирина и съпругът ѝ създават Munda Mundi, защото вярват, че развиващите играчки могат не само да бъдат обучаващи, полезни и качествени, но също така и красиви, интересни и уютни. На сайта им можеш да откриеш разнообразие от оригинални детски артикули – къщички за кукли и дървени гаражи за колички, камиони, рицарски и кралски замъци, cортери, пъзели за най-малките, мозайки за изучаване на форми, цветове и много други съвременни играчки за любопитни деца. Комплектите за творчество от типа „Направи си сам” пък са подходящи за всяка възраст и повод.

Munda Mundi предлага развиващи и обучаващи материали по различни методики – Монтесори, Фребел, Френе, по Валдорфския метод. Всички играчки са изработени от екологични материали, а сглобяването им става без лепило. Отделните елементи могат да се оцветяват и да се декорират допълнително, което е още едно забавно занимание за малки и големи.

Очаквай и селекция с идеи за подаръци за най-малките. Там сме ти подготвили ръчно изработени плюшени играчки, занимателни ресурси, качествена козметика. Разбира се, всичко от нашите прекрасни мамми предприемачи!

Виж още: 24 идеи за забавления с децата вкъщи преди Коледа

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии