fbpx

Как да разпалим сексуалния си апетит?

Хората са го казали – „Апетитът идва с яденето“. Но ако продължим с метафорите, то някой трябва да приготви това ядене, да сложи масата… А всички тези дейности стават изключително трудно постижими след появата на наследниците в семейството. Въпреки това, именно сексуалните отношения с партньора ни (а и с нас самите) са безкрайно ценни за съхраняване на връзката с предишното ни аз, за разпалване на женския ни огън, който ни дава увереност и самочувствие

Особено предизвикателство обаче е да открием отново път към човека до нас, след като тялото ни е преживяло раждане, след като вече не принадлежи изцяло на нас, а го споделяме с детето си, което може би кърмим или просто не спираме да държим близо до нас, защото то още се нуждае, търси и познава само нас… 

Моментното отдалечаване не е нещо, което да ни тревожи, стига да не оставим един нов период да се превърне в новото ни нормално. Понякога може да се сблъскаме неусетно със „сухи” периоди, без дори да има някаква видима причина или обяснение, което можем да си дадем. Дори в тези случаи обаче, пак може да се почувстваме изгубени и объркани. Важното, както ни каза сексологът Гинка Георгиева, е да съумеем да не изключваме изцяло темата за секс от живота ни. Тя сподели нещо много интересно в своето интервю за сайта ни, свързано с възвръщането на сексуалния интерес между партньорите, а именно че е важно сексът да продължи да бъде актуален за нас, да ни вълнува, да го желаем, да ни е интересен

А как да се случи това? Предлагам ти няколко идеи, но за мен най-важна винаги остава комуникацията между партньорите. Затова, през каквото и да преминаваш, не забравяй, че не си сама, търси своя човек, търси пътя към него. За останалото на помощ идвам аз. 😉

сексуален апетит
Кредит: Freepik

Потърси вдъхновение

Фантазиите разпалват безотказно сексуалния апетит или поне в моя случай. Вдъхновението за тях може да дойде отвсякъде – сериали, филми, книги… Това спомена и Гинка Георгиева в разговора ни – че трябва да дадем свобода на фантазиите си. Именно те ни помагат да не изключим секса от живота си изцяло, дори когато не го практикуваме толкова често, колкото би ни се искало…

Дали ще избереш да заложиш на художествена интерпретация или на буквалистика с порно – пълна свобода. Но може дори с опитите за вдъхновение да излезеш извън зоната си на комфорт и да гледаш нещо, което ти и партньорът ти не сте опитвали. Не е ли точно това смисълът на фантазиите?

Ето няколко визуални и литературни вдъхновения от мен:

1. „Обществото на Жулиет” от Саша Грей

Познаваш ли своите граници в секса? Готова ли си да ги пристъпиш, за да видиш какво се крие отвъд тях? Тези и още много други въпроси възникват в читателя, докато проследява историята на Катрин, студентка по филмова режисура, която става част от тайни клубове, в които членовете осъществяват заедно своите най-дълбоки сексуални желания. Всичко, написано със стил, без наивни образи и нереалистични очаквания. Не случайно критиците го определят като роман с интригуващ сюжет и „сцени, които могат да разпалят и най-вледенилите се страсти”.

2. „Открита пред теб” от Силвия Дей

Добрата новина е, че тази книга е само първа част на поредицата „Кросфайър”. Ако ти хареса това, което прочетеш, те очакват още четири с историята на Ева и Гидиън. Критиците определят романите на Силвия Дей като доста по-добрата версия на „50 нюанса сиво”. В тях липсва дразнещата наивност на Анастейша Стийл, а секс сцените са значително по-реалистични и възбуждащо описани.

3. „Експерти по секс”

Сериалът е вдъхновен от живота на д-р Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън, които през 60-те години на миналия век започват своите проучвания върху човешката сексуалност. Те са истински революционери в своята област, но и личният им живот е не по-малко интересен и вълнуващ. От колеги се превръщат в партньори с изключително сложни взаимоотношения. Животът и работата им ще те държат прикована към екрана докато не изгледаш и последния епизод.

4. „Тайният дневник на едно момиче на повикване”

И този сериал е вдъхновен от истински събития. Заснет е по едноименния роман, превърнал в книга блог на лондонско момиче на повикване, известно като Бел. Сериалът те пренася в английската столица, където героинята на Били Пайпър навигира живота си между своите клиенти, семейство и приятели. На мен ми харесва, защото е свежа комбинация от лична история, секси сцени, хумор, драма, емоция и изненадващи обрати.

Виж още: 12 начина да се сближим с партньора

Почувствай се секси

Не веднъж съм инвестирала не малко пари в бельо! Дори да не съм се чувствала перфектно в тялото си, това не ме е спирала да се поглезя. И някак странно, но с правилното бельо, сякаш се съсредоточавам повече върху него, а не толкова върху проблемните зони, които не спирам да гледам.

Новото бельо няма как да остане незабелязано от партньора ти и намекът ще му стане повече от ясен. И да, може да не остане дълго върху теб, но дори бързо да се озове на пода, значи е свършило работата си.

Бих те посъветвала тук също да експериментираш. Разгледай различни модели, различни цветове от това, на което обикновено залагаш. Изненадай себе си, а и половинката си. А защо не опиташ бельо без дъно, провокативен корсет или мрежа, с която да покриеш цялото тяло? Ако сте фенове на ролевите игри (ако пък не сте опитвали – още по-добре!), то защо не пробваш да се превъплътиш в някой образ, който ще нагорещи обстановката? Понякога да спрем да бъдем себе си, дори за малко, може да се окаже изключително освежаващо не само за връзката ни, но и за нас самите, за въображението и либидото ни. Така че експериментирай смело! 😉

И не забравяй

тялото ти е секси точно такова, каквото е! Спри да се тревожиш за излишни килограми, стрий и паласки. Сексапилът е състояние на ума!

* Селекцията с продукти e направена с помощта нашите партньори от Passion.bg. Ако искаш да поръчаш от представените модели или от разнообразните предложения на сайта им, можеш да се възползваш от промоционалния код MAMMI20 за 20% отстъпка при пазаруване, валиден до края на 2021 година! Passion.bg гарантира дискретност при всяка поръчка и над 7000 артикула, от който да избираш.

Играчки за големи

Секс играчките най-лесно могат да ни припомнят, че сексът си остава едно невероятно… забавление. Ако имаш вече любими, но не си ги ползвала отдавна, може би е време да им обърнеш внимание. Ако пък до сега, по една или друга причина, не си давала шанс на неща като вибратори, топчета, клитор стимулатори и други, то може би е дошъл моментът да се довериш на „магическите им способности”

И да, понякога половинките може да са скептични към подобни нововъведения в спалнята, но човек трябва първо да опита, преди да откаже, нали? Ако пък твоят човек е твърдо против секси джаджите, то нищо не пречи ти да ги тестваш. Защото

сексуалният живот на една жена не се изчерпва със сексуалните отношения, които има с половинката си.

Особено след като родим, имаме нужда ние самите отново да опознаем тялото си, новите усещания, които може би изпитваме. И ако се чувстваме по-спокойни това да се случи еднолично, то в това няма нищо лошо. Важното е, в подходящия момент, все пак да включим и партньора си в забавлението, а да не да останем на частното парти сами… Сексуалното удоволствие е още по-удовлетворяващо, когато е споделено. И дори да си открила нови ерогенни зони или да ти харесват различни неща – не се притеснявай да ги споделиш с половинката си, защото именно в споделянето се крие ключът към пълноценната интимност.

Виж още: Женското сексуално удоволствие отблизо

Екстра влага

Малко помощ никога не е излишна, дори в секса. Затова може да опиташ и еротична козметика като олиа за масаж или лубриканти за увеличаване на удоволствието.

Ако решиш да отделиш повече време на сексуалната увертюра, то защо не започнете с един масаж. Тук изобщо не е нужно някой от двама ви да е професионалист, нужно е само да сте много нежни един към друг и да оставите магията на масажните олиа да подейства. Кожата на цялото тяло се овлажнява, ръцете се плъзгат по всяка извивка и фантазиите започват да стават реалност. Подходящият аромат пък ще преобрази обстановката и затваряйки очи лесно ще се пренесете на съвсем друго място.

Лубрикантите също не са за подценяване. Понякога съвсем малко количество може да даде старт на една паметна вечер. Не забравяй, че с тях също можеш да експериментираш смело. На пазара има огромно разнообразие от продукти, които създават различни усещания. Може да опиташ затоплящи, охлаждащи или пък такива с вкус – на ягода, ванилия, шоколад… Има дори билкови лубриканти, такива с антисептично действие, с хидратиращи свойства, подходящи за чувствителна или раздразнена кожа… Опциите са наистина многобройни, така че всеки да може да намери подходящия за себе си и кожата си продукт!

Нуждата от лубрикант не е повод за притеснение. Особено след раждане, вагината може да бъде по-суха и да отнеме време да възвърне своите овлажняващи свойства. затова потърси продукт, с който да гарантираш комфорта ѝ.

Виж още: Кратък наръчник по тантра масаж за начинаещи

Подходящ реквизит

Вече ти предложих костюм за ролеви игри, но аксесоарите също не са за подценяване, когато говорим за малко по-различно сексуално преживяване. Ще ти дам два примера.

Връзването е интересна опция, защото е свързана с контрол. А в секса това може да бъде много възбуждащо – както за този, който получава контрола, така и за този, който го дава. Моментът с болката е опционален и допустим само по взаимно съгласие. Но ако оставим него настрана и говорим само за връзване (било то с шал, вратовръзка или пухкави секси белезници) и произтичащата от него възбуда, то може да се окаже, че ни е харесало повече, отколкото сме предполагали. Да се оставиш изцяло в ръцете на другия, на неговите желания и фантазии определено си заслужава да се опита – дори веднъж. А ако ви хареса – и повече пъти, по различни начини…

Използването на маска, шал или нещо друго за закриване на очите също не е за подценяване. В този случай, освен, че отново се лишаваме от контрол, се наслаждаваме изцяло на изненадите, които партньорът ни е подготвил. Не знаеш къде ще бъде следващото докосване, нито с какво, нито кога точно… Ако си обещаете в този момент дори да не си говорите с думи, а да оставите само телата да комуникират, то със сигурност ви очаква взривоопасни усещания…

Безопасни експерименти

След раждането периодът без менструация при всяка жена е различен. Ако кърмиш, той може да продължи месеци. Но това далеч не означава, че не можеш да забременееш. Напротив.

Може овулацията отново да е настъпила, а ти дори да не си разбрала. Затова безопасният секс си остава приоритет номер 1, освен ако не искате бързо да увеличите семейството си.

И макар презервативите да са доста досадна част от сексуалното преживяване, без тях не може, освен ако целта не е нов наследник… Затова може да се насладиш на употребата им, тествайки различни видове. На пазара има огромно разнообразие – презервативи, които отлагат преждевременната еякулация; презервативи с оребрения за допълнителна стимулация; ултра тънки презервативи; светещи презервативи; презервативи с вкусове

Дори самото тестване на различните модели може да се превърне в забавление. Купете си няколко вида, които до сега не сте пробвали и си направете свое „клиентско проучване”. Споделете след този отзиви помежду си за усещанията, за качеството. Може дори да си направите класация и така да откриете новите си любимци. 😉

* Статията е реализирана в партньорство със сайта Passion.bg, чийто екип споделя нашата мисия за повече открити разговори, повече информираност и споделяне на темата за женска сексуалност.

сексуален апетит

Мария Малчева
Мария Малчева
Професионалният опит на журналист и личният опит на майка на двегодишна дъщеря превърнаха този сайт в мой нов „дом". Обичам да откривам света, различните гледни точки, вълнуващи истории, да търся своята истина и да я споделям. Ще се радвам заедно да изградим една общност, в която всички да се чувстваме в свои води.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии