fbpx

Как да планираш цялата година още днес?

Аз съм от хората, които постоянно правят списъци, планират в ума си предстоящата седмица и въпреки това, често ми се случва да се хващам за главата от хаоса около мен. А имам себе си за сравнително организиран човек…

Времето понякога просто не стига, нали? През изминалата година обаче разбрах, че времето винаги стига, може дори понякога да се случи така, че да е в излишък. Всичко е въпрос на това как го управляваме, как подреждаме целите и приоритетите си.

До това прозрение не стигнах сама. Имах помощ от Златина Георгиева – основател на платформата „Има време”. В нея Злати споделя инструменти за управление на „времето, енергията и задачите си; как да правим избори, които ни удовлетворяват; как да казваме „Не” на задачите, които не ни водят към мечтания живот или работа“. 

През 2020-а тя създаде авторска онлайн програма със седмични предизвикателства, с които помогна на хиляди хора да са по-организирани и продуктивни, да преборят стреса, да се наслаждават на моментите с близките хора и да си осигурят повече такива.

През същата тази година самата Злати се присъедини към мамми отбора и успя успешно да жонглира с всички лични и работни ангажименти. Затова я поканихме за първото ни видео. В него тя споделя с нас няколко трика за добро планиране на цялата година! Да, на цялата. Звучи плашещо, но всъщност е доста лесно и е въпрос само на няколко прости стъпки. С тяхна помощ ще успеем да вместим в графика си всичко, което понякога забравяме, за което не намираме време или дори желание. Защото ние управляваме времето, а не то нас.

Слагаме линк към видеото ни със Злати от 2021 година, чиито съвети важат с пълна сила и за тази:

А чеклиста към видеото за още по-лесно планиране на задачите, можеш да изтеглиш от тук:

Ето ти и няколко идеи какво да включиш към планирането, за да направиш новата година незабравима!

Мария Малчева
Мария Малчева
Професионалният опит на журналист и личният опит на майка на двегодишна дъщеря превърнаха този сайт в мой нов „дом". Обичам да откривам света, различните гледни точки, вълнуващи истории, да търся своята истина и да я споделям. Ще се радвам заедно да изградим една общност, в която всички да се чувстваме в свои води.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии