fbpx

Какво вещае астро прогнозата за февруари?

Изключително се радвам, че започваме с нашата астрологична рубрика именно през февруари. От една страна, защото сме в зоната на Водолея, а именно той отговаря за астрологията, групите по интереси, приятелите, съмишлениците. От друга, защото периодът се синхронизира напълно с мисията на сайта ни, а именно да осигури едно безопасно пространство за споделяне и общуване между бъдещи и настоящи майки.

Моята мисия тук ще бъде да ти дам основни насоки за съответния месец, така че да се възползваме максимално от планетните енергии. А и за да започнем да се вслушваме по-често в женската си интуиция. И, надявам се, съвсем скоро сама да усетиш как вече си прогнозирала това или онова събитие в живота си.

Астрологията е само помощен инструмент, изборите са в нашите ръце.

Започваме февруари с Луна в Дева или както аз обичам да я наричам „Пепеляшка”. Дева е знак на Служенето, на необходимостта да бъдеш полезен със своите качества и умения на останалите, на вътрешната чистота и цялост. Дева в никакъв случай не значи девствена или пък непорочна. Ако имаш близки Деви около себе си или ти самата си Дева, може да го потвърдиш.

Дева означава вярна на себе си и своите вътрешни принципи и закони, чиста откъм външни влияния, недостъпна за притежание от другиго, освен от себе си. И с така поставените планетни разположение през февруари ми се иска да вярвам, че ни очакват много бебета – и в план, и в реализация. Пожелавам го на всеки, който го желае и очаква! Да бъде!

А сега – по същество. Февруари е посветен на грижата. Грижата за нашето здраве, за децата, за родителите, за близък, който се нуждае от нас. Не вярвам в случайностите и много се зарадвах, когато видях, че Луната, която отговаря за жените и майчинството, е в центъра на събитията през този месец. Е, може би не ми се иска да я виждам в ролята на Пепеляшка (в знак Дева), но пък всички знаем, че чрез грижата за някой друг се научаваме да служим, да се смиряваме пред обстоятелствата, които животът ни предлага и да проявяваме емпатия и съчувствие.

Някои от нас, преди да станат майки, не са изпитвали „майчинска” грижа – за съжаление, не всички имаме „силни” Луни в хороскопа си. За мен винаги основно притеснение преди да родя е било, че няма да съм достатъчно грижовна към децата си, защото ще имам нужда от своето собствено пространство. Радвам се, че след като родих в мен няма и капка съмнение, че съм грижовна майка. Даже, покрай грижите за децата, се уча да се грижа и за себе си – нещо, което никога не ми се е отдавало.

За нас, като майки, Луната, нейното положение и аспекти през предстоящите месеци, ще е особено важна, защото тя, също като нас, жените, е променлива и подвластна на емоциите и подсъзнанието. Още повече се подчертава Лунната тема и след като февруари започва в понеделник, а именно Луната управлява деня понеделник.

Ако си се чудила защо не обичаш понеделниците за започване на работа – ето това е причината. Луната обича да си почива, да не бърза, да реагира на околната среда, а твърде често в понеделниците се прави планинг на седмицата, започва се с една купчина задачи и т.н. Според мен работната седмица би трябвало да е от вторник до събота включително, но това е една съвсем друга тема.

Затова нека преминем към акцентите за месеца за всеки зодиакален знак:

ОВЕН

хороскоп
Кредит: Pexels

Скъпи дами-Овни, женската ви енергия през февруари ще отива в грижи за партньора. Той се нуждае от вас, може би му предстои промяна в работата, която го тревожи или пък не е сигурен във финансовите ви средства, а може и да е в период на криза. Ваша задача е да го успокоите и подкрепите. Вие сте изключително силни и активни личности и съм сигурна, че можете да предадете от вашите положителни качества и на него, така че да се справи с текущата ситуация. Най-малкото, което можете да направите за него, е да му вдъхнете смелост и да му помогнете да почувства вашата опора и подкрепа.

Също така на вас се пада и грижата за домашния уют, чистота и комфорт, както и грижата за децата.

Въобще не е лесна вашата, но пък вие сте Жената-Воин – кога сте търсили помощ или пък сте се оплаквали, че не можете да се справите? Не случайно сте се родили под знака на Овена – за да се справяте с трудни предизвикателства и много неща накуп.

За щастие, ще имате подкрепа от други жени – приятелки, колеги.

Друга област, в която ще имате голяма активност, Овни, са вашите кръгове по интереси, групите, в които членувате, обучавате се или пък извършвате доброволна дейност. Някои от вас могат да получат професионална възможност да работят за кауза, за която горят. Други могат да претърпят вътрешна трансформация и да почувстват нужда да вложат усилия в доброволческа дейност.

По отношение на здравето, дами, възможен е спад в жизнената ви енергия, затова винаги когато имате възможност – спортувайте и се движете активно. Занимания със „земни” дейности – градинарство, например, могат да повдигнат духа ви и да ви помогнат да презаредите батериите. Също така през февруари е много важно да се храните балансирано и здравословно. Уязвимо е гърлото – внимавайте какво казвате или пък не казвате.

ТЕЛЕЦ

астро прогноза
Кредит: Pexels

Мили дами, представители на зодия Телец, този месец при вас са възможни промени на работното място – за тези от вас, които са работещи в момента. От една страна ще можете да проявите вашата грижовност към останалите колеги от екипа. Може би ще организирате подаръците за рождениците или пък ще приготвите нещо вкусно – всички са наясно с вашите кулинарни умения!

От друга страна, ако през февруари проявявате безсмислен инат в работата – само и само да си докажете, че сте прави или пък изхождайки единствено от егото си – е възможно да имате сблъсъци и конфликти с началниците. От известно време за вас периодът не е особено лек и макар че обичате сигурността и стабилността, промените сякаш ви следват навсякъде.

Опитайте се да не бъдете твърде ексцентрични в изказванията си и да не сте нападателни. Подхождайте с мекота и използвайте вашата нежна женска енергия, за да се справите с потенциални трудности на работното място.

За вас също е важно да си създадете балансиран режим на хранене, спорт и почивка този месец, за да поддържате добро здраве. Вашият планетен управител – Венера, предстои да смени знака си – от Козирог във Водолей – още на 2 февруари, като ще пребивава там почти до края на месеца (до 25 февруари). През този период можете да решите да промените изненадващо външния си вид – прическата, например. Не правете обаче твърде драстични промени, защото е много възможно след това да не се харесате. Ще бъдете изпълнени с магнетичен заряд и определено няма да останете незабелязани.

През февруари успех ще имат дамите, които се занимават с хуманитарна дейност, обществени и доброволчески проекти, политика, наука и всичко, свързано с групови процеси. Някои от вас могат да получат повишение в работата – нещо, за което са се трудили дълго и упорито – и най-накрая получават заслуженото признание.

Възможно да имате конфликтни ситуации с децата – настроени са бунтарски и не се съобразяват особено с вашите правила и ограничения – бъдете отворени за нови гледни точки и подходи и се опитайте да се съобразите, доколкото е възможно, и с техните собствени граници и начини на себеизразяване и утвърждаване.

Занимания със спорт или работа с ръцете ще ви помогне да разпуснете и да си доставите удоволствие в свободното време.

БЛИЗНАЦИ

астро прогноза
Кредит: Pexels

Добър месец за вас, Близнаци! Основна грижа през февруари за вас се очертава да бъдат децата. Ще се втурнете като една перфектна майка да се уверите, че са нахранени, облечени, имат добър режим на сън и са здрави! И няма да сгрешите – месецът е подходящ за всичко това. Ако ви е било трудно да установите някакъв режим на децата – сега отново е време да опитате.

Тези от вас, които все още не са се сдобили с отроче, могат изненадващо да открият Двете чертички. А ако тази тема въобще не е актуална при вас – не се тревожете. Използвайте месеца за почивка, творческа дейност или такава, която ви е на сърце. Някои от вас могат неочаквано да получат предложение да превърнат своето хоби или страст в работа.

Каквото и да изберете, Близнаци, няма да си стоите вкъщи! Ще бъдете търсени заради вашите гениални и нестандартни идеи, заради вашия интелект и ще имате възможност да докажете, че сте отговорни, дисциплинирани и че и на вас може да се разчита.

През месеца на Любовта при вас са възможни трудности в общуването с интимната ви половинка във връзка с недовършени теми от миналото – къде са границите на всеки от вас и колко свобода е допустимо да си дадете.

Вашият планетен управител – Меркурий, е ретрограден в началото на месеца, което за вас значи да бъдете много внимателни при работата с документи, да проверявате всичко по няколко пъти и да се уверявате в посланията, които давате.

Дните 7-и, 8-и, 9-и и 10-и са по-критични за вас, тъй като Меркурий ще бъде много близко до Слънцето и тогава обстановката се нажежава. Възможно е тези дни да сте твърде бунтарски настроени и да не срещате разбиране. Мисленето не е обективно в тези дни, така че ако трябва да взимате важни решения за живота си – изчакайте.

Специално на 10 февруари бъдете особено внимателни по пътищата! На 21 февруари Меркурий отново започва да се движи директно, но изчакайте поне още ден, за да увеличи скоростта си. През целия месец Меркурий ще бъде в знак Водолей, което за вас, дами Близнаци, е прекрасно. Можете да се занимавате смело с писане, творческа дейност, изследователска и научна дейност, обучения и работа в група.

РАК

астро прогноза
Кредит: Pexels

Мили Раци, вашата основна грижа през февруари ще бъдат Домът и Семейството. Но не сте ли именно вие фурии в тези области? Месецът ви дава вдъхновение, за да създадете комфорт, уют и красота в дома си. Промени, които сте си мислили да направите отдавна – да разместите вкъщи или да изхвърлите ненужни неща, за да освободите пространство – сега е вашият звезден миг! Ще ви хрумнат нестандартни идеи за декорация или обзавеждане. Дерзайте!

През Февруари ще бъдете перфектните домакини на приятелски събирания в дома ви – насладете се!

Месецът е силно Лунен, а Луната управлява зодия Рак, така че при всички положения за вас ще бъде по-специален. На 1 февруари Луната ни посреща в последните градуси на знак Дева, така че се опитайте да довършите всички вече започнати задачи, погрижете се и за здравето си – най-вече за начина, по който се храните. Вие сте известни с грижовността и отдадеността си и понякога, в забързаното ежедневие, не се храните редовно или добре. Погрижете се за хранителната си диета и се опитайте да си създадете режим.

Не се претоварвайте – нито в грижи за семейството, нито в работата. Осигурете си ваше уединено пространство, в което да се отпуснете, да си помечтаете за бъдещето или просто да прочетете интересна книга. Възможно е, докато сте сами със себе си, да успеете да чуете тялото си по-добре и да му осигурите необходимото.

ЛЪВ

астро прогноза
Кредит: Pexels

Скъпи Лъвици, голяма част от вашата енергия през февруари ще бъде насочена към обучение и самоусъвършенстване. Всякакви курсове, които биха повишили вашата квалификация или биха ви помогнали да разберете себе си в дълбочина, са добре дошли! Мисълта ви ще тече светкавично и ще получавате вдъхновение и прозрение в моменти, в които най-малко сте очаквали. Също така, през този месец, ви очакват кратки пътувания, които ще ви помогнат да презаредите и да подишате на свобода!

Вашият планетен управител – Слънцето, е в противоположния ви знак Водолей и започва с нехармоничен аспект към Марс в Телец. Поради тази причина не ви препоръчвам да влизате в его-битки – няма какво да доказвате на света навън! Каквито и провокации да срещнете, винаги помнете, че имате неизчерпаем слънчев център, който ви топли дори в най-студените дни. А и знаете, че тези, които имат нужда да демонстрират силата си, реално нямат истинска такава. Силата е в това да покажем смирение и да смалим егото си в полза на по-доброто стечение на обстоятелствата.

По отношение на здравето – може би ще ви се наложи да промените начина си на хранене този месец – стомахът ви е уязвим.

Друга основна за вас тема, която ще е актуална за дълъг период от време, това е темата за Партньорството (бизнес и/или брачно партньорство). Ако обмисляте стартиране на съвместно бизнес начинание, внимателно проучете партньора си и се уверете, че не е с вас за кратко и няма да промени изненадващо плановете си.

Месецът е благоприятен за всички, които се занимават с писане, изследователска дейност, реклама, обучения, информационни технологии, консултиране, психология, творческа дейност.

През февруари е възможно да вземете решение за рязка смяна на работата – каквото и да изберете, знайте, че за вас е от изключителна важност да обичате това, което правите и да имате достъп до слънчева светлина!

ДЕВА

астро прогноза
Кредит: Pexels

Скъпи Деви, месец февруари започва с Луната във вашия знак. Какво по-хубаво начало!

Грижата ви е в кръвта, но този месец освен за другите – погрижете се и за себе си! Важно е да укрепите енергията си – бъдете повече на чист въздух този месец. В планината ще се чувствате прекрасно – намислете си някой връх и го покорете!

Темата за Здравето винаги е актуална и интересна за вас, може би през февруари ще ви се отдаде възможност да се запознаете с нов вид дихателни упражнения или пък изненадващо ще откриете информация, която сте търсили отдавна и която ще ви помогне да укрепите по-добре духа и тялото си.

Очакват ви вероятно нови финансови постъпления този месец, разбира се, плод на вашите постоянни усилия и усърдна работа. Също така ще имате възможност да излезете от сянката и да блеснете пред Колектива. Ще бъдете ценени именно заради вашата самодисциплина, отговорност, интелект и комуникативни умения. Ще получите топлота и разбиране от страна на колегите, така че именно сега е моментът да стартирате съвместен проект или пък да помолите за помощ. А тези от вас, които не са активно работещи в момента, ще изпитват удовлетворение от грижата за децата и със сигурност ще имат подкрепата на други жени – приятелки/роднини.

През февруари са възможни трудности при уреждането на правни въпроси, препоръчвам ви по възможност да ги отложите. Също така бъдете особено внимателни по време на дълъг път или ако ви се налага командировка в чужбина. Някои от вас пък могат да се сблъскат с напрегнати ситуации, свързани с роднините на партньора – опитайте се да запазите търпение и самообладание.

ВЕЗНИ

астро прогноза
Кредит: Pexels

Мили Везни, месец Февруари посветете на себе си!

Погрижете се за външния си вид, посетете козметик, фризьор, маникюрист, масажист – всичко, което ще ви помогне да се почувствате красиви и удовлетворени в собствената си кожа! Ще привличате хората около себе си освен с безупречния си вид и с дипломатичността си. Ще ви идва естествено да помагате и да се грижите, особено за семейството и децата си.

Този месец можете да сбъднете мечтата си за дете или ако вече си имате достатъчно, ще бъдете техният вдъхновител, учител и герой! Със сигурност имате на какво да ги научите и ще ви дойдат много и иновативни идеи за игри и за весело прекарване на свободното време.

Месецът е много благоприятен за творчество и за вашите хобита – всичко, което ще ви донесе удоволствие. Може би е време за ново хоби или отдавна ви се върти в главата идея за нов креативен проект – действайте. Може би няма да имате толкова много свободно време или пък ще се случи така, че цялото ви такова ще отива по грижи за дома.

Този месец уязвимо е гърлото при вас, така че се пазете и укрепвайте редовно имунната си система.

По отношение на финансите, не ви препоръчвам рискови инвестиции и необмислени големи покупки, свързани с дома или с децата. Вашият планетен управител Венера започва месеца в последния градус на Козирога като още на 2 февруари се премества във Водолей. След ограниченията и отговорностите по Козирога, ще можете да си отдъхнете и да вложите потенциала си в полза на другите. Може да почувствате силна нужда от свобода, прилив на енергия и желание да експериментирате.

СКОРПИОН

астро прогноза
Кредит: Pexels

Дами-Скорпиони, февруари е много важен месец за вас! Именно картата на целия месец започва с вашия знак, а той се свързва с Трансформация, Промяна, Освобождаване на всичко ненужно, Криза. Месецът на Водолей, преминаващ под енергията на Скорпион – интересен месец се очертава. Енергиите на Водолей и Скорпион не са хармонични, но този месец ще трябва да се съюзят в името на промяната и да действат заедно за общото благо.

Скорпиони, февруари ще ви насочи към дейности, които имат смисъл за обществото като цяло или пък за вашето близко приятелско обкръжение, група по интереси. Ще трябва да се издигнете над собствените си нужди и желанието да стане на вашето и да помислите за колектива/групата/обществото, сред което функционирате. И тъй като Луната е в Дева – да се смирите и да се потрудите за другите, дори и да не получите признание или заплащане за труда си.

Открийте някаква кауза – доброволец в болницата, например, или пък свързана с животни, и ѝ отдайте част от вашето време, енергия и страст.

Вие сте известни със силата, издръжливостта си и уменията да се справяте в най-кризисните ситуации – използвайте вашите най-положителни качества, за да помогнете на общността си.

Ще се почувствате много по-добре, а и чрез грижата за другите развиваме нашата състрадателност и съчувствие.

Друга област, която ще бъде особено активна при вас през този месец е вашият Дом, Корени и Семейство. Може би ще ви се наложи да работите от вкъщи или пък да продължите да работите от вкъщи, ако досега е било така. Но каквато и да е ситуацията при вас, вие ще бъдете човекът, който ще поддържа огъня вкъщи.

Някои от вас могат окончателно да вземат решение за преместване – нещо, което обмислят от известно време. При всички положения ви очакват промени във връзка с дома ви – нов дом, преместване, ремонт, обзавеждане или декориране. През февруари можете да се завърнете назад в миналото, да проучите рода си или просто да прегледате семейните фотографии – ще ви донесе удовлетворение.

През месеца на Любовта, при вас, Скорпиони, са възможни конфликти по битови въпроси в партньорските взаимоотношения. Не се налагайте само и само да стане на вашето, а се опитайте да погледнете на ситуацията обективно, без излишни чувства. От известно време при вас настъпват различни промени в интимните взаимоотношения и е важно да осигурите пространство и поле за развитие на човека до вас. В противен случай може да го изгубите.

СТРЕЛЕЦ

астро прогноза
Кредит: Pexels

Скъпи Стрелци, основен ваш фокус този февруари ще бъде кариерата, призванието в живота, както и отношенията с авторитетните фигури в него, включително и отношенията с родителите. През февруари можете да откриете, че вашето призвание на този етап е да бъдете майка и домакиня и че грижите за децата ви носят смисъл, удовлетворение и усещане за полезност и ефективност. Други от вас ще се запитат дали това, с което се занимават в момента, отговаря на тяхната същност и дали въплъщава мечтите и желанията им за бъдещето.

Може би във вас ще се появят стари мисли и желания – нереализирани планове, с които бихте искали да се заемете.

При всички положения ви очаква промяна, но вие сте подвижен знак и така или иначе сте свикнали, че животът е в постоянно движение.

Друга важна тема за вас през февруари се явява семейството, близките роднини, братята и сестрите. Възможно е да излязат наяве теми от миналото, които не сте преработили и на този етап да изискват разрешаване. Опитайте се да погледнете на ситуацията обективно и да изслушате и чуждата гледна точка.

Възможни са напрегнати ситуации с колектива на работа, не се опитвайте да убеждавате останалите непременно във вашата гледна точка. Слушайте повече отколкото говорите. Може да достигнете до нови разбирания и гледни точки за ситуацията.

КОЗИРОГ

астро прогноза
Кредит: Pexels

Скъпи дами, представители на зодия Козирог, февруари ви отвежда на далечно пътешествие – и в буквален, и в преносен смисъл. Много от вас могат да се замислят за по-широката картинка и смисъла на живота си и използвайки скритите ресурси на подсъзнанието, да достигнат до ново разбиране за собственото си предназначение и път. Можеш да ръководиш добре само, ако преди това си се научил да служиш. Защото какво е лидерът без хората, които го следват?

Някои от вас могат да решат да започнат да учат, за да усъвършенстват и развият личността си. А други – да заминат на далечно пътешествие в търсене на отговори.

Февруари обърнете внимание на своето здраве и по-конкретно на вашата жизнена енергия – как си почивате и възстановявате силите си. Също така за вас ще бъде важно да дефинирате ясно принципите си и ценностите си във връзка с така променливото време. Последните няколко години са нелеки за вас и макар че не обичате промените, ви се наложиха много такива.

Възможни са трудности и конфликти в дома ви – във връзка с финансовото ви положение или с въпроси, останали неразрешени от миналото. Също така са възможни внезапни премествания или необходимост от предприемане на ремонтни дейности. Прегърнете промяната и идеята, че всичко, което се случва в живота ви в момента има своя вселенски замисъл.

Вашият планетен управител Сатурн премина във Водолей и ще остане там в близките две години като в момента е в напрегнат аспект с планетата на промените Уран. Сатурн се стреми да запази, да съхрани нещата такива, каквито са били досега. Настоява за граници, за структура и ред. Докато Уран иска да разруши материалните граници, за да освободи място за духовно и личностно развитие. Във вас може да усещате това противоречие – желание за стабилност, срещу желанието за промяна или материално срещу духовно. Важно е да не преминавате в крайност като се опитате да съвместите и двете енергии.

ВОДОЛЕЙ

астро прогноза
Кредит: Pexels

Честит Рожден Ден, Водолеи! Вие сте проводници на Новата епоха!

Качествата като разбиране и приемане на човешките различия, желание за приятелство и работа в името на общото благо, свободния и бунтарски дух, които носите в една или в друга степен, са жизнено необходимо на цялото ни общество в момента.

Този месец вие ще сте Героят в блестящи доспехи! Именно вие ще се появявате, когато най-много има нужда и другите ще разчитат на вас в най-трудните и кризисни ситуации. Вашите разбирания за социално равенство и справедливост ще бъдат много положително оценени. Естествено, за някои хора си оставате твърде ексцентрични и революционно настроени, но вие сте свикнали с това.

През февруари се погрижете за здравето си – хранете се балансирано и ограничете храни, които усещате, че тялото ви не приема добре. Възможни са алергии или хранителни отравяния. Също така не злоупотребявайте с алкохол или други средства, които ви карат да забравяте и да се оттегляте в друга реалност (игри, филми, забранени субстанции). Засилете имунната си система – полезни са енергийни практики, плуване, бойни изкуства.

През февруари бъдете внимателни и претегляйте обмислено думите си при общуване с вашите братя, сестри и близки роднини. Възможно е да сте твърде резки и директни, убедени, че вашата позиция е най-правилната. Не забравяйте, че всеки се променя със своя собствен темп. Също така бъдете особено внимателни по време на път.

Месецът е добър за разкрасителни процедури – поглезете се!

РИБИ

астро прогноза
Кредит: Pexels

Мили Риби, вие сте последният знак в Зодиака – събрал по малко от всички 11 знака преди вашия. Неслучайно понякога ви е трудно да откриете себе си и успявате да се идентифицирате с чувствата и болките на всеки един човек. Странно, нали? За повечето хора вие сте една мистерия, но кой може да плува по-добре от вас на такива дълбочини, без да се удави?

Февруари ви потапя в света на подсъзнанието – месец преди рождения ви ден е време да направите равносметка на изминалата си лична година (от рожден ден до рожден ден). Какви бяха целите ви, колко от тях постигнахте, какви бяха неуспехите ви и какво научихте от тях? Нарисувайте или напишете това, което ви хрумва.

Чувствата ви може да са твърде силни, а изкуството е ваш пръв помощник в такива случаи. Обърнете внимание на сънищата си през този месец – можете да си отговорите на въпроси, които ви вълнуват от доста време. Ще имате нужда от уединение и време в самота, за да се изолирате от света и да се обърнете навътре към себе си и източниците си. През февруари вашият партньор ще има нужда от вас, но всички знаем, че сте ненадминати в грижата за другите. Само се уверете, че не проектирате върху него своето собствено Слънце.

Възможни са внезапни промени във финансовото ви състояние, не правете прибързани и необмислени покупки и инвестиции. Също така не се преуморявайте, намерете начин да съхранявате енергията си. Занимания със спорт, йога, танци ще ви помогнат да презаредите и да повишите настроението си.

И не забравяйте, че това, което отказвате да приемете в себе си и да изкарате на светло, срещате най-често у хората срещу вас. Независимо дали е положителна или отрицателна черта.

Този месец снимковият материал е посветен на жените в техните различни форми и цветове

Маргарита Джипова
Маргарита Джипова
Казвам се Маргарита и съм майка на две прекрасни момчета - на 2 г. и на 7 мес., и преоткривам себе си всеки ден. Преди година и половина със семейството ми се преместихме да живеем в Бургас и се занимавам с астропсихология. Откакто се помня това е моята страст, като постепенно се превърна и в моето Призвание. Обожавам да уча, да чета книги, да танцувам и да общувам. Темите, за които горя, освен Астрологията, са свързани с грижата за жената по време и след бременността, женското приятелство, спорта и кулинарните пътешествия (или екскурзии с цел опитване на нови храни).

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии