fbpx

Интересни събития, посветени на жената, този март

Тази година месец март наистина е най-женският месец, не само заради наближаващия 8-и март, променливото като женско настроение време, но и заради прекрасните предстоящи събития, посветени на нас – жените. Темата ни за месеца е „Изкуството да бъдеш жена” и събитията, които съм събрала в този импровизиран календар, напълно съвпадат с това послание. 

Лекции, курсове, обучения, енергийни практики, йога, медитация, изкуство – всичко това те очаква през март, а идеята е една – да се свържеш с женската си същност и да ѝ се насладиш. Разделила съм събитията в три групи – Събития в София, в страната и онлайн събития. За твое удобство съм поставила и линкове към всяко от тях, за да откриеш по-лесно информацията, която ти е необходима. 

Ето кои са едни от най-интересните събития, които да очакваме този месец!

Виж още: „Моменти за мама” – запознай се със свещта, която заслужаваш

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Ателие за създаване на личен аромат и серум за сияйна кожа

Кога: 6 март (неделя) от 15:00 часа
Къде: Pure Chocolate and Wellness на ул. „Княз Борис I” 72

Свържи се със силата на етеричните масла и се включи в създаването на свой личен аромат и серум за сияйна кожа. Съживи женската си енергия с помощта на ароматите. Разбери каква е връзката между емоциите и различните ухания и кои са базовите етерични масла за кожата. По време на събитието ще усвоиш основите на лицевия масаж и йога за лице. Ще има дегустация на здравословни рецепти с етерични масла, танци за изразяване на емоциите, а на финала ще отнесеш сътворените от теб аромат и серум.

Повече информация за ателието открий ТУК.

събития март жена
Кредит: Freepik
Практика „Рефлекс на оргазма”

Кога: 7 март (понеделник) от 19:00 часа
Къде:
OM Yoga & Lifestyle на бул. „Евлоги Георгиев” 169 – 

„Рефлекс на оргазма” е енергийна практика, създадена от австрийския психотерапевт Вилхелм Райх. Тя е насочена към премахването на психологически блокажи, комплекси, страхове и напрежение, натрупани в тялото. Практиката позволява да се освободиш от минали преживявания и спомени, които блокират твоята сексуалност. С нейна помощ ще разкриеш естествената си женственост, ще научиш тайните на щастливата връзка и благополучие, ще се научиш да се отпускаш, ще се наслаждаваш повече на близостта и оргазмите, ще живееш в удоволствие и наслада.

Разбери повече за събитието ТУК

Виж още: Знаеш ли какво ти харесва в леглото и как да го кажеш на партньора?

СЪБИТИЯ В СТРАНАТА

Пробуди жената в теб – женски кръг за себеразгръщане

Кога: 5-6 март
Къде: Стара Загора

Отправи се на едно пътуване към целостта на твоята многопластова женска природа с женски кръг за себеразгръщане и подкрепа с Динка Колева, с която те запознахме скоро. Тя използва разнообразни психологически методи, медитативни процеси и красиви ритуали, които помагат да трансформираш своя потенциал и да усетиш лечебната сила на женския кръг. В него ще си отговориш на въпроси като: Как най-често губиш връзката си с женската енергия и как да я преоткриеш; Кои са основните качества на пробудената женска същност и как да ги развиеш; Как да се наслаждаваш на живота, да бъдеш по-свързана с емоциите и нуждите си.

Женският кръг се осъществява в условия на поверителност на споделеното от участниците в него.

Повече информация за събитието виж ТУК.

Пътуване към сърцето с КАКАО

Кога: 6 март (неделя) от 14:00 часа
Къде: Перник, ул. „Търговска” 13, ет. 2 – Център за личностно развитие „У дома”

Потопи се в сладостта на сърцето си чрез свещената медицина на какаото. Празнувай живота и се докосни до истинската си същност. На събитието те очаква кръг на споделяне, какао ритуал, медитация върху свещеното сърце, както и красива суфи поезия, разпяване и музикална терапия

Ще опиташ церемониално какао, запазило в себе си естествените си антиоксиданти, флаваноли и натурални антидепресанти. Какаото създава приповдигнато настроение, загрява сърцето и цялото тяло. Хората, които ще те приведат през това приключение, са Диана, която ще те потопи в света на музиката, сетивния театър, молитвата и Лала, която е музикален лечител и учител, живяла в Централна и Южна Америка.

Допълнителна информация за събитието виж ТУК

събития март жена
Кредит: Freepik
Интегрални практики и натурална медицина за добро женско здраве –
Въвеждащ курс Натурална Гинекология

Кога: 12 март (събота) от 15:00 часа
Къде:
Перник, ул. „Търговска” 13, ет. 2 – Център за личностно развитие „У дома”

Целта на този курс по натурална гинекология е да предложи един по-задълбочен и холистичен подход за лекуване на заболявания на женските полови органи, женската сексуалност и същност. Ще се запознаеш с основите на натуралната гинекология, менструалната осъзнатост и хормоналния баланс. Ще научиш какви техники и билки да използваш, както и какви храни да избереш, според фазата на менструалния си цикъл. Курсът ще ти помогне да усетиш и разбереш по-добре своята циклична женска природа и да се погрижиш за хормоналния си баланс.

Курсът е с водещ Мила Банкова, която сигурно познаваш от статията ни „Най-ценните съвети за женско здраве от натуралната гинекология”. Понастоящем тя е докторант с тема „Женско здраве и женско тяло” към Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН.

Още за събитието виж ТУК

Тантра за жени – 4-те елемента – Земя

Кога: 18-20 март (петък-неделя)
Къде:
Сандански, хотел Шарлопов”

Това е първи модул от обучението „Тантра за жени”, посветен на удоволствието и чувствеността. Той ще ти припомни за силата и уязвимостта да бъдеш жена, ще разбереш как да се свържеш съм своята творческа енергия, да живееш в радост и да усилиш сексуалната си енергия. Тантра ще ти помогне да заобичаш тялото си, да се наслаждаваш и да черпиш изобилие отвсякъде.

По време на обучението се създава пространство на подкрепа и приемане. Работи се с женските енергийни центрове, а танците и споделянето са неразделна част от този толкова красив процес.

Разбери повече за събитието ТУК

Виж още: Кратък наръчник по тантра масаж за начинаещи

Йога почивка „Блаженство”

Кога: 24-27 март (четвъртък-неделя)
Къде:  Панагюрище, хотел „Каменград” 

Ако си уморена от работа, задължения, рутина и имаш нужда от истинска почивка, включи се в това йога пътешествие. Неговото име е „Блаженство”, защото включва движение и покой, приятна компания, разходки сред природата, СПА преживявания и много йога практики. Всички те ще бъдат водени от Елица Гърбевайога инструктор и организатор на ритрийти.

Още полезна информация за събитието виж ТУК

В съзвучие с Живота – семейни констелации и лечебни медитации

Кога: 19-20 март (събота и неделя)
Къде:
Стара Загора 

Наскоро ти разказахме за метода Семейни констелации, с който можеш да откриеш корена на твои проблематични модели и ситуации назад в рода си. По време на терапевтичния кръг ще намериш решение на сложна житейска ситуация. Можеш да поставиш индивидуална тема и да участваш в мини констелации за себеизследване. Освен констелации, двудневният процес включва и медитативни процеси, които помагат да интегрираш изводите, до които стигнеш, в живота си.

Събитието е подходящо за теб, ако: имаш трудности в отношенията деца-родител; в партньорските отношения; здравословен проблем; трудности от личен характер като тревога, страх, повтарящи се неуспехи, депресии, зависимост, репродуктивни проблеми; финансови проблеми и други. Решенията, които откриеш по време на констелация, носят дълбока релаксация, баланс, повече лекота, радост, успехи и здраве в твоя живот и този на децата ти.

Повече информация за събитието виж ТУК

събития март жена
Кредит: Freepik

ОНЛАЙН СЪБИТИЯ

Излекувайте травмите в енергийните центрове

Кога: 10 март(четвъртък) от 19:30 до 21:00 часа
Къде:
Онлайн

Ако чувстваш, че нямаш достатъчно енергия, сила и мотивация, възможно е това да се дължи на травма или блокаж в някой от енергийните ти центрове. С помощта на космоенергетика и хюман дизайн можеш да разбереш откъде идват проблемите ти, както и да започнеш една цялостна трансформация. Двудневното събитие включва различни упражнения, медитации и други интересни практики, които ще ти помогнат да заживееш един по-истински, свободен и пълноценен живот, изпълнен с хармония и любов. Водещи на събитието са Елена Калевска (космоенергетика) и Лили Маркова (хюман дизайн), която вече познаваш от интервюто ни с нея.

Още полезна информация за събитието виж ТУК

Грижа за Жената: 7-дневно Женско Потапяне

Кога: 8-14 март
Къде: Zoom

Това 7-дневно онлайн предизвикателство за потапяне в женските тайнства чрез лекции и практики за женско здраве и личностно развитие е първото по рода си в България. Всеки един от тези дни, между 19:30 часа и 21:00 часа, ще имаш среща с жени – преподаватели и лектори, които изцяло да се посветили на женското поле. В това прекрасно пътуване към твоята женственост ще се срещнеш със Стефи Божилова (психолог, хипнотерапевт, лектор на теми за здравословния начин на живот); Деви – йога преподавател и холистичен терапевт; Мила Банкова – основател на „Нежно биле” – инициатива за натурална гинекология; Божена Иванова – астролог, хипнотерапевт, дула и фасилитатор на женски кръгове.

Цялата програма на събитието виж ТУК

Модерна Магьосница – практичен курс за жени

Кога: 8 март (вторник) от 20:00 часа
Къде: кв. Лозенец, ул. „Криволак” 45 – Wellness Center Ganesha CLUB

На този курс за модерни магьосници ще научиш, че твоят женски енергиен ресурс е неограничен, че не е нужно да се бориш с живота, защото има лесни и научно обосновани методи, с които да постигнеш целите си. Всичко се свежда до управление на енергията, което е женският принцип, а не до управление на времето, което е мъжкият принцип. По време на курса ще научиш как да се зареждаш, съхраняваш и използваш женската си енергия в ежедневието. Ще се запознаеш по-добре със себе си и с неподозираните способности, които пазиш някъде дълбоко и дори не подозираш за тях. Ще получиш практични съвети и методи за постигане на целите и задачите от ежедневието и със сигурност ще развиеш своите енергийни сетива.

Допълнителна информация за събитието открий ТУК

Партньорство и родителство – онлайн уъркшоп

Кога: 22 март (вторник) от 18:30 часа
Къде: Zoom.us

Когато станеш майка, ти съвсем естествено си погълната от новата си роля. Какво обаче се случва с партньорските ти отношения в този момент? Този уъркшоп ще ти помогне да съвместиш ролите на „родител” и „партньор”, ще научиш какви функции са присъщи за тях, за да може семейството да функционира хармонично. По време на онлайн събитието ще разбереш за значимостта от поставянето на граници в грижата за себе си, за партньора и децата. Негови водещи са Наталия Николова и Милена Ненкова – психолози и фамилни терапевти с дългогодишен опит в областта.

Научи повече за събитието ТУК

Мъдра жена – безплатен онлайн семинар 

Кога: 26 март (събота) от 10:00 часа

Фокусът на семинара е как да постигнеш мир със себе си и да се радваш на живота. Той ще обърне специално внимание на женските благословии; предизвикателства; удоволствието и грижата за себе си. Събитието има както теоретична, така и практическа част, за да можеш по-лесно да приложиш получените знания в живота си.

Повече информация за събитието виж ТУК

Да си жена е най-голямата благословия. През март отдели време, за да разгърнеш скрития си потенциал и да се насладиш на необятната си женска същност!

Боряна Момчилова
Боряна Момчиловаhttp://patepisanici.com
Обичам думите, затова станах журналист, обичам движението, затова станах пътешественик. От тази любов се роди блогът ми „Пътеписаници", а професионалното ми пътешествие в медиите продължава. За мен е важно думите ми да имат смисъл и да вълнуват. Колкото повече пътувам, толкова по-ясно виждам, че няма нищо по-хубаво от това да бъдеш жена, майка, да създаваш уют и да даваш любов! Затова създахох своя сайт, който е извор на женска сила - "Животворна".

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии