fbpx

Има ли втори шанс на пазара за срещи за жените с деца?

В месеца на любовта и виното ще ти разкажа историята на една жена на ъгъла между два важни периода в живота си  – след края на сериозна връзка, на път да започне отново да се среща с противоположния пол с цел секс, флирт, любов, връзка или просто удовлетворение, че всичко се случва точно както трябва.

„Напъхала си се в онази рокля, която купи за онова Коледно парти преди пет години, преди раждането на детето, преди РАЗДЯЛАТА. С две думи – онази рокля от предишния ти живот. Стори ти се символично с нея да отвориш нова глава: на single майка, с дете на четири години, провалена връзка зад гърба си, разпаднало се сърце и най-вече кураж да тръгне отново по срещи. Е, не че точно ти взе това решение – приятелки те записаха на нещо, наречено „бързи срещи”

Сигурно, ако имаше минусово ниво на ходенето по срещи, това щеше да бъде speed dating-ът. Единственото, което знаеш е, че трябва да си в малкото заведение, сгушено в пресечката на „Витошка”, в определен ден и час и че мъжете, с които ще се запознаеш, са във възрастта 35-45. Това е. Приятелките ти много настояваха да захвърлиш дънките, клиновете и панталоните, сраснали се като втора кожа и да отидеш с рокля. Още се проклинаш, че ги послуша, защото този стягащ чорапогащник в комбинация с тясната рокля те кара да се чувстваш като напращяла наденичка на Октоберфест. Ей сега дъхът ти ще спре, но се надяваш поне да не посинееш от пристягането. 

Та, издокарала си се, майка ти гледа детето, нервно влизаш в заведението. Усмихната дама ти обяснява правилата: сядаш на малка масичка, залепваш си стикер с името. Когато звънецът звънне, срещу теб ще седне кандидат номер 1. Ще имате три минути за разговор. Трябва на листчето да си отбележиш името му и съответно дали ти допада или не. След това звънецът отново ще звънне и срещу теб ще седне кандидат 2 и така нататък.

Мъжете се изреждат през масичките на жените. Като виенско колело на разбитите надежди или на депресираните самотни хора. Но както и да е. Тук си. Ще се возиш!

Виж още: 36 въпроса, с които истински да опознаеш важен за теб човек

пазар за срещи
Кредит: Pexels

Кандидат номер 1

Облечен е във вълнено елече, явно ръчно правено, с обилно количество животински косми по него, отдолу се показва поовехтяла ризка. Той е научен сътрудник от БАН със съмнителни хигиенни навици и силна връзка с майка си и с котката си – Венера. Кръстена е на скулптурата Венера Милоска (онази без ръцете), понеже котето имало проблем с лапите и т.н.

Три минути не стигат да ти обясни цялото сакрално значение на животното и мястото му в живота му. Пишеш „Не”. Ти за дете едва се грижиш, сега остава и за котка… 

Кандидат номер 2

Според теб е сбъркал адреса на заведението или си е помисли, че е кастинг за фолк певици. Държи слънчевите си очила на челото и демонстративно върти ключове от BMW в ръката. Облечен е в черна тениска с огромен надпис, обсипан с камъни.

Толкова си заслепена от всичкия този блясък, че едва следиш мисълта му. Говори ти на „бейби” и гальовно предлага да те черпи едно „Moet”-че по-късно. Търсел си някое добро момиче, да можело да готви, къщата да гледа, ама и да е хубавка – да си се показват заедно, снимчици в Инстаграм, туй-онуй. Все пак той е управител на нощен клуб, в кв. Орландовци. „Топ гъзария”, по неговите думи. Решаваш, че нямаш достатъчно камъни „Сваровски” в гардероба си за този лайфстайл

Кандидат номер 3

Облечен е горе-долу добре, без нищо да дразни. Изглежда чистичък, не е топ хубавец, но и ти не си. Или по-скоро толкова отдавна не си излизала с мъж, че си склонна на какъвто и да е компромис – без котката и камъните, както вече стана ясно.

На пръв поглед съвсем нормален самотник като теб. Провален брак зад гърба си, без деца. И идва голямото НО… хобито му е да плете. Плете всичко – от онези странни покривчици, които се слагаха по телевизорите до пуловери и терлици. Голямата му мечата е да участва в 24-часов маратон по плетене. Нещо като ултрамаратон, ама за плетачи.

Пишеш го в графата „Може би”.

Може би, защото вече се опитваш да се самоубедиш да не си твърде критична.

Звънецът отмерва трите минути. 

пазар за срещи
Кредит: Pexels

Има и още

След него сяда културистът, който се разочарова, че не знаеш какво е упражнение с мъртва тяга. Следва младежът с растата. Силно се съмняваш, че дори е завършил училище, но ти се вижда мило, когато те покани да свиете един джойнт. Последният кандидат е рокер, който живее буквално на мотора си. Търси си нещо неангажиращо и ако може диван за месец-два, докато се оправи времето и потегли пак. Поне е искрен.

Кандидатите за разбитото ти сърце се изчерпват. Трябва да решиш за кого от тях ще напишеш „Да” и да дадеш резултата на организаторите. Мъжете също посочват с коя жена биха се видели отново. На следващия ден получаваш имейл с имената на мъжете, с които е имало съвпадение – т.е. и двете страни са написали „Да”. Изкушаваш се дали да не посочиш всички кандидати, за да провериш колко от тях също са те харесали. Но решаваш, че не си чак толкова отчаяна за мъжко одобрение, пък и нямаш време за глупости. Ще пишеш „Да” само на онзи с плетката – струва ти се най-безопасен, пък и може да научиш нещо полезно.

На следващия ден идва мейлът – 

Нямаш съвпадения

Дори и плетачът не те е харесал. След разочарованието, че тези срещи са потвърдили, че не ставаш вече, всъщност въздъхваш с облекчение, защото никой не те е впечатлил истински, дори и само за три минути.  

Каниш приятелки, за да им разкажеш на по вино как е минало събитието, или по-скоро пълното фиаско на любовния хоризонт. И докато им споделяш, започвате да се смеете на цялата ситуация. И някъде там, след втората чаша вино, се усмихваш на себе си, защото

въпреки, че не би дали втори шанс на „бързите срещи”, осъзнаваш, че отново се харесваш и не си просто на финала на една раздяла, а на път да отвориш нова глава.

Какво следва? Може би tinder

Диана Йосифова
Диана Йосифова
Казвам се Диана и съм майка на Дария. Далеч съм от идеята за „перфектната майка", а съм по-близко до концепцията, че всички сме „провалени родители" по един или друг начин. Занимавам се с корпоративни комуникации и споделянето с една щипка хумор на женските и майчниските преживявания е начин да отпуша малко творческа енергия. Хобито ми е пиенето на вино, но на едно по-професионално ниво - с дълбок анализ на вкус, послевкус, нюанси и оттенъци. С две думи пия вино like a pro :) И като цяло съм почитател на хубавия живот.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии