fbpx

Звездните двойки, за които възрастта няма значение

Тази година започна с една тъжна новина от светските среди, а именно – раздялата на Джейсън Мамоа и Лиса Бонет. Тяхната любовна история беше като от романтичен филм и в продължение на 16 години те опровергаваха скептиците, които обричаха връзката им заради разликата във възрастта. Но какво са 12 години, когато до теб стои любовта на живота ти?

Вдъхнових се от тяхната раздяла, за да поговорим именно за разликата в годините между двама души. От значение ли е тя? Защо винаги обществото е толкова скептично, когато види по-възрастна жена с по-млад мъж, но обратното изглежда като перфектното условие за начало на всяка връзка?

Днес ще те пренеса в Холивуд, за да ти представя няколко от „най-скандалните” двойки по отношение на разликата във възрастта и ще видим какво имат да кажат звездите за този… социален феномен.

Виж още: Кои известни родители стартираха бизнес с детски стоки?

16 години заедно и две прекрасни деца – Лиса Бонет и Джейсън Мамоа определено няма за какво да съжаляват; Кредит: Wagmtv

Какво казва науката?

Преди да се потопим в блясъка и славата на звездите ще ти споделя малко любопитна информация за разликата във възрастта между двойките и има ли „златна среда”, която гарантира безоблачен брачен живот.

Според проучване на Journal of Population Economics брачното удовлетворение е по-постижимо за двойки със сходна възраст, вместо при такива със значителна разлика. Двойки, които имат разлика до три години свидетелстват за по-голямо задоволство от партньорите си в сравнение с двойки, при които разликата е между четири и шест години. Тези с разлика от четири до шест години били пък по-удовлетворени, в сравнение с тези, между които разликата вече се увеличавала на седем и повече години и т.н., и т.н. Според една теория, това се дължи на факта, че двойки, които имат голяма разлика помежду си са по-малко устойчиви на т.нар. „негативни шокове” във връзката – като например финансови и здравословни проблеми, отглеждането на деца, пенсиониране.

Интересен факт от проучването е, че

и мъжете, и жените, които имат по-млади партньори са по-удовлетворени от връзките си, в сравнение с тези, които имат по-възрастни партньори.

Разбира се, в края на деня, възрастта не е най-определящият фактор за щастието на една двойка. Но определено е интересно да се помисли какво значение оказа върху хората и техните отношения ежедневно.

А сега, ето и обещаните холивудски двойки, които загърбват всякакви предразсъдъци, що се отнася до възрастта на партньора им.

Приянка Чопра & Ник Джонас

Никой не предполагаше, че само два месеца след като се събраха, индийската фурия и младоликият певец ще поемат към олтара. Точно това обаче се случи, за да последва в края на 2018 година може би най-пищната сватба, която Индия, а и целият свят е виждал.

11-те години разлика в полза на Приянка определено изненадаха мнозина и продължават да са основна причина, поради която светските хроникьори не спират да пускат слухове, че двойката или е пред раздяла или вече се е разделила. Но 39-годишната актриса и 29-годишният актьор затвориха устите на всички с най-прекрасната новина, която обявиха в края на януари, а именно – че са станали родители. Двойката съобщи, че сурогатна майка ги е дарила с дете и молят всички да уважат личното им пространство в този така специален момент. Аз пък им желая дълъг семеен живот, защото са ми изключително симпатични. 🙂

Сара Полсън & Холанд Тейлър

Ето на това му казвам аз впечатляваща разлика във възрастта! 31 години делят актрисите Сара Полсън (41 г.) и Холанд Тейлър (72 г.), но изглежда те са влюбени като ученички и откриват една в друга много неща, които ги свързват.

За първи път за връзката потвърди госпожица Полсън през 2016 година: „Мога само да кажа, че съм влюбена и така се случи, че съм влюбена в Холанд Тейлър”.

След признанието за връзката им, двете се сблъскват със сериозна критика и т.нар. ейджизъм или възрастова дискриминация. Интересното е, че тъй като са от един пол реално няма стереотип, който да разбиват – дали мъжът или жената трябва да е по-възрастен. Въпреки това стереотип се оказва самата разлика. Но защо някой го интересува изобщо това, си остава непонятно не само за мен, но явно и за Сара Полсън:

„Ако някой каже нещо за човек, когото обичам, това е проява на неуважение и грубост и на мен просто ми идва да го нараня!”

Блейк Лайвли & Раян Рейнолдс

И двамата са толкова красиви и прекрасни, че кой дори забелязва разликата помежду им?! Но такава има – Раян е с 11 години по-възрастен от Блейк. Тя е на 23, той на 34, когато започват да се срещат. Женят се година по-късно, през 2012-а. Тайната на успешната им връзка Раян определя така:

„Да се влюбиш е чудесно, но харесваш ли човека? Ние винаги сме се харесвали. Тя е най-добрият ми приятел. Учим се един от друг и растем заедно!”.

Е, и чувството за хумор не вреди. Двамата с Блейк са известни със забавните си постове, с които се бъзикат един друг. Определено са ми в графа #couplegoals!

Елън Дедженерис & Порша Де Роси

15 години делят Елън и Порша, но изглежда нищо друго не може да ги раздели! Това е една от любимите ми холивудски двойки. Историята им е пример как любовта може да дава криле. Благодарение именно на Елън, Порша събира смелостта да бъде себе си и да бъде с човека, когото обича, напук на всички стереотипи и притеснения, които живеят не само в обществото, но и в собствената ѝ глава.

През миналата година обаче именно Порша е тази, която подкрепя Елън в най-трудния ѝ момент, когато се появиха обвинения за токсична работна среда в шоуто на известната водеща: „Беше ужасен период! Нямаше да се справя без Порша, тя беше моята скала. Даде ми сили да продължа и да видя нещата в перспектива.”

Актрисата, която е по-младата от двете, изглежда е открила тайната на щастливата връзка с Елън:

„Израснахме много като двойка. Внимателни сме към чувствата на другия и винаги поставяме връзката си на първо място. По този начин станахме по-силни. Не мога да си представя да прекарвам времето си с някой друг, освен с нея!”

Хайди Клум & Том Каулиц

Може би тайната на неостаряващия супер модел е именно в младите ѝ половинки. През 2018 година тя е на 45 години, когато започва да се среща с 29-годишния китарист на групата Tokio Hotel. А само няколко месеца по-рано се е разделила с предишния си приятел, който също е с повече от 10 години по-млад от нея.

И макар сега да изглежда, че Хайди е заинтересована единствено от по-млади мъже, в миналото любовният ѝ живот изглежда по-съвсем различен начин. Баща на първото ѝ дете е италианският бизнесмен Флавио Бриаторе, който е с 23 години по-възрастен от нея, а една от най-дългогодишните ѝ връзки е с музиканта Сийл, който е с 10 години по-голям от нея.

Така че ще се отнася до разликата във възрастта Хайди наистина познава и двете страни на монетата. Затова може се доверим на мнението ѝ:

„Напомнят ми възрастта ми хора, които не е нужно да го правят. Само аз трябва да мисля за възрастта си, а аз не го правя особено често. Трябва да се наслаждаваш на живота, без да се тревожиш особено какво мислят хората за теб, защото това само ще ти докара бръчки!”.

Катрин Зита Джоунс & Майкъл Дъглас

Тази година тези гълъбчета ще отпразнуват 22 години заедно! И явно 25-те години разлика определено не са пречка за любовта им. Макар всяка година тя да им се напомня задължително, тъй като двамата са родени на един и същи ден – 25 септември.

Бракът им продължава да е един от най-стабилните в Холивуд, а семейството им е за пример. И макар на Катрин също да ѝ се е налагало да се сблъсква с негативни коментари заради избора си на по-възрастен партньор, тя няма скрупули по този въпрос:

„Да, съпругът ми е с 25 години по-възрастен от мен. Това не е тайна. Но за нас важните константи са любовта и уважението. Ние прекарваме много време заедно, забавляваме се заедно и просто ни е хубаво да споделяме компанията си. Останалото няма значение.”

Хю Джакман & Дебора-Лий Фърнес

На тази двойка със сигурност не ѝ е било лесно! Заради звездната кариера на Хю те са постоянно под прожекторите и често се сблъскват с критика. Особено Дебора. Тя е по-възрастна от съпруга си с 13 години и пресата не спира да ѝ го напомня, както и че не изглежда толкова добре, колкото той, нито че не е така успяла, колкото той, макар, когато се запознават, тя да е по-успешната актриса.

На мен обаче тази двойка ми е любима, защото е доказателство, че любовта е единственото, което има значение. И че да, един мъж може да обича жена си без значение на колко години е и колко килограма тежи! Така че адмирации за Хю, но и за Дебора, която също изтърпява много в името на любовта си. Tази година двойката ще празнува 26 години семеен живот. И за цялото това време заедно Джакман с усмивка заявява:

„Аз съм възрастният в нашата връзка. Тя се държи като малко дете. Аз ѝ казвам да не паркира на забранено място, а тя се смее и ми казва: „Ооо, стига де, господин Примерен”.

Харисън Форд & Калиста Флокхарт

На първата им среща той е на 60 години, а тя на 38. Но какво са 22 години разлика в Холивуд?! На господин Форд му трябват седем години и половина преди да предложи брак на госпожица Флокхарт (явно на неговата възраст не е смятал, че трябва да избързва с тези решения…). Двойката се жени през 2009 години и до днес продължава да е пример за щастливо семейство, заедно с осиновения си син.

„Разликата във възрастта не ме притеснява. Понякога дори забравям, че той е с 22 години по-възрастен от мен. Това не е фактор във връзката ни.”

И явно наистина не е, щом Калиста също така споделя, че все още харесва Харисън най-много рано сутрин. „Тогава не е толкова красив, колкото сладък. Прилича на малко момче!”. Дай боже всички да ни гледат с такива очи като сме на 70+!

Алек и Хилария Болдуин

Миналата година завърши кошмарно за семейство Болдуин след нелепия инцидент с фатален край на снимачната площадка на последния филм на Алек. И докато полицията продължава да разследва случилото се, двойката остава плътно заедно!

Те вече имат 11 години зад гърба си и 6 деца (само през 2020 година Алек и Хилария посрещнаха две от тях – едното, родено от нея, а другото от сурогатна майка). 26-те години разлика в полза на Алек (63 г.) изглежда не са пречка за разрастващото им се семейство, но въпреки това аз не спирам да се чудя откъде господин Болдуин намира сили??? Аз съм на 34 с едно дете и съм изтощена през по-голяма част от времето 🙂

Но явно именно в разликата във възрастта се крие балансът за семейство Болдуин: „Целта ми не беше да се оженя за по-млада жена. Срещнах жена, в която се влюбих, която се оказа невероятна! Уцелих джакпота с нея! А и имам много деца с жена, която е страхотна майка. Тя ме поучава повече отколкото децата. На времето баща ми ни смразяваше само с поглед. Сега тя ми прави забележка дори за начина, по който гледам децата”.

Арън и Сам Тейлър-Джонсън

Запознай се със семейство Тейлър-Джонсън – сбъдната мечта на всяка феминистка. След като Арън Джонсън (18 г.) и Саманта Тейлър (42 г.) се запознават на снимачната площадка през 2009 година, искрата между тях пламва (колко е било законно е друг въпрос…). През 2012 година те се женят и двамата приемат обща фамилия, комбинация от имената им. През 2010 година се ражда първата им дъщеря, а две години по-късно – втората.

Днес, 13 години след първата среща, двамата оборват всякакви скептици, които гледат със съмнение на такива големи възрастови разлики в двойката и то в полза на жената. И както казва самата Сам:

„Този брак е по-щастлив и трае по-дълго от първия ми, трае по-дълго и от браковете на много мои приятели”.

Самият Арън изглежда също си е научил ценни уроци от връзката им: „Вниманието, което беше насочено към нас беше ужасно. Но това, че се наложи да се справя с това толкова рано в живота, ме научи да казвам доста бързо „Майната ти”, вместо да искам да откъсна главата на някой, който задава въпроси, които не харесвам”.

Мадона & Ахламалик Уилямс

Тук няма да си правя дори труда да запомня името на поредния младеж в списъка със завоевания на Кралицата! Факт е, че тя предпочита мъжете до нея да са по-млади и адмирации затова. Но след развода си с Гай Ричи в далечната 2008 година, изглежда те стават все по-малки и все по-бързо отношенията ѝ с всеки следващ приключват.

Към момента обаче господин Уилямс изглежда се е настанил удобно в сърцето и леглото ѝ, а това, че е 36 години по-млад от Мадона определено е само в негова полза. На никой вече и не му прави впечатление каква е разликата между една от най-известните певици и нейните половинки, така че в това отношение може да сме ѝ благодарни. Със своите завоевания

Мадона проправя път в обществото за идеята, че няма нищо скандално в това жената да е по-възрастна от мъжа.

Ето, дори бащата на сегашната ѝ тръпка изглежда е доволен от връзката на сина си: „За любовта няма граници – казва той. – Синът ми живее живота си и аз съм щастлив за него!”.

Елтън Джон & Дейвид Фърниш

Ако си гледала биографичния филм „Рокетмен”, то знаеш, че Елтън Джон не е имал най-големия късмет в любовта, но ето, че сляпата неделя идва и за него. На 47 години звездата среща своя настоящ съпруг – Дейвид Фърниш, тогава на 31 години. Едва през 2014 година двамата сключват брак, тъй като дотогава еднополовите бракове не са разрешени във Великобритания. Към днешна дата двамата са щастливи родители на двама сина, родени от сурогатни майки.

Но началото не е било никак безоблачно за двойката. И макар Елтън да е по-голям с 15 години, явно той е този, който е трябвало да „порасне”, за да бъде с Дейвид.

„Той беше възрастният и ако исках да бъда в тази връзка – а аз исках, трябваше и аз да порасна и да осъзная, че в отношенията има двама души, не съм само аз, Елтън.”

А не е ли това смисълът на всяка връзка – да се обогатим и развием, партньорът ни да ни дърпа напред, а не назад

Оливия Уайлд & Хари Стайлс

Трудно ми е да се зарадвам за любимата ми Оливия, тъй като много я харесвах с бившата ѝ половинка – актьора Джейсън Съдейкис. Но пък явно е дошло време за нова любов и защо това да не е някое младо гадже… Макар че можеше да има всеки секси младеж, Оливия направи странен избор, поне за мен, хвърляйки се в обятията на това момченце, в което трудно мога да видя нещо… неустоимо. Но всеки с вкуса си, нали?

Важното в случая е, че двойката изглежда супер щастлива и влюбена и се наслаждава на компанията си. Това, че Оливия (37 г) и Хари (27 г.) ги делят 10 години разлика не е проблем, защото и двамата са в една индустрия и са свикнали да бъдат под светлините на прожекторите. Може би затова не са така разговорливи за връзката си, а я пазят далеч от публичното внимание. Дори в скорошно интервю, в което Оливия говори за връзката си и колко е щастлива, не си позволява да спомене любимия си по име:

„Когато си щастлив няма значение какво мислят непознати хора за теб. Всичко, което има значение е това, което е истина за теб, твоите чувства – какво и кого обичаш! А в момента аз съм по-щастлива от всякога!”.

Мик Джагър & Мелани Хамрик

Тази двойка си я оставих за финал, защото и разликата във възрастта им е като за финал – 43 години, в полза на господин Джагър, разбира се! Макар да са доста потайни, двамата обявяват официално връзката си през 2014 година. През 2016 година, когато Мик е на 73 години (!), Мелани му ражда син. Изглежда не само за любовта няма граница, но и за репродуктивните способности на рок звездата…

И макар разликата в годините им да е доста фрапантна, обществото ни все още е настроено така, че да поздравява мъже като него за младото завоевание, а да упреква и дори унижава жени като Сам Тейлър-Джонсън за техните житейски и сърдечни избори. Дано ни предстоят по-добри времена…

След като видях любовта през очите на тези двойки, за пореден път си дадох сметка, че възрастта си остава само цифра, а не барометър за щастието в една връзка! А ти какво мислиш по въпроса? Не забравяй да споделиш в коментар!

Мария Малчева
Мария Малчева
Професионалният опит на журналист и личният опит на майка на двегодишна дъщеря превърнаха този сайт в мой нов „дом". Обичам да откривам света, различните гледни точки, вълнуващи истории, да търся своята истина и да я споделям. Ще се радвам заедно да изградим една общност, в която всички да се чувстваме в свои води.

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии