fbpx

Атанаска Троплев от Yomama fashion – за страстта да създадеш модна линия за бременни

Бременността и майчинството могат да бъдат страхотен катализатор за промяна, вдъхновение и поемане в нова посока. В тази рубрика споделяме историите на майки предприемачи, които преоткриват себе си с появата на децата и тръгват смело по нелекия път на собствения бизнес. 

Дрехи за бременни…Почти няма мама, която не се е ядосвала на лимитирания асортимент дрехи за бременни по магазините и онлайн. Но днешната мама предприемач приема тази лимитация като предизвикателство и своя мисия и създава бранд, с който иска да дари красота и комфорт на всяка бременна мама. 

С Атанаска Троплев ни свързва група за майки предприемачи и веднага се влюбваме в нейния заряд и позитивизъм. Една много красива жена, поела много дини под една мишница, но носеща ги с финес и елегантност. Атанаска е майка на две породени дечица – съответно на 2 години и половина и на 1 годинка, родом от Бургас и е един от тези редки хора, които не се предават веднъж усетили своето призвание. 

Поканихме я да ни разкаже за своя път като предприемач, за вдъхновението и за знаците, които намира по пътя и благодарение на които не спира да твори. 

Как започва всичко? 

По време на своята първа бременност Атанаска усеща, че това е моментът да създаде нещо свое, нещо в унисон с творческата й същност. Нейната детска мечта е да има своя модна линия и именно нуждата да изрази себе си като бременна мама накланя везните именно към модна линия за бременни. 

“Вдъхновението ми дойде от това, че самата аз не откривах на пазара нищо по-различно, по- модерно, но и на приемлива цена. Затова реших да го създам аз.” 

Създаването на своя модна линия се оказва нелека задача, но Атанаска е твърдо решена и не се отказва. Впуска се смело в намирането на качествени платове, на правилните шивачи и маркетирането на проекта. Всяка трудност я стимулира да продължава да търси и да твори. 

Нарича своя бранд “Yomama fashion” и споделя, че цялата концепция за него си е изяснила буквало за минути. Посланието на бранда е всяка жена да бъде нежна, женствена и силна, дори и в периода на бременността. 

“Силно вярвам, че когато нещо е твоето, то ти идва като идея някак свише. Ако става трудно, бавно, мудно, значи не е моето.” 

И наистина се оказва, че пътят на шивачеството е предопределен за нея. Взимайки фамилията на съпруга си “Троплев”, тя открива че неговите баба и дядо са били шивачи и нейната дейност е именно продължение на занаята на семейството. Атанаска приема това като знак и усеща приемането на фамилията като поемане на щафетата да продължи в този бизнес. 

Атанаска със съпруга си и двете им деца. Кредит: Личен архив

С какво Yomama fashion е по-различен като бранд? 

Да се откроиш като бранд в днешния конкурентен свят е много трудно. Затова Атанаска залага на качествени хипоалергенни материи, които са и топлопроводими. Набляга на естествените материи като памук, лен, вискоза и държи изключително много на качеството на кройките и изработката. Развива серии за бременни дами, но също така и координирани сетове за майка и бебе и във всеки продукт се усеща нежност, елегантност и желание да бъдеш красива. 

Атанаска: Моят идеален клиент е модерната майка. Тази, която иска да бъде красива дори и в периода на бременността. Затова моделите са предимно изчистени, но много удобни. В момента на сайта дамите могат да открият клинове за бременни, които са тотален хит и bestseller. Също така нощници и халати, които могат да се носят както у дома, така и по време на престоя в болницата. Често шием в малки серии, понякога и лимитирани.

Кои са най-големите трудности, пред които се изправяш като мама предприемач? 

Атанаска: Най- трудното беше и все още е, да намеря правилните хора, с които да работя. За момента мисля, че отсях дистрибуторите на платове, шивачите и кроячите, но никога не казвам – край това е! Винаги се стремя да подобря нещо в процеса, ако мога, разбира се! Сега съм изправена пред препятствието наречено – популяризиране.

За мен това е най-трудната част. Хората да научат за теб и да се установиш като бранд. Затова просто си трябва постоянство, качествена услуга и време.

На какъв урок те научи родителството? 

Да бъдеш мама и предприемач едновременно е едно от най-трудните за балансиране неща. Да прегърнеш своето ново аз и да обрижиш бизнеса си, както обгрижваш семейството, е огромно предизвикателство, но и школа, която те учи на някои от най-важните житейски уроци. Затова не можем да не попитам Атанска и за уроците, на които я научи родителството и как то я направи по-добра в бизнеса си.  

Атанаска: Мисля, че каквито и курсове да изкара човек, каквито и консултанти да попита, никой не е напълно готов за трансформацията, която претърпява по време на майчинството и отглеждането на дете. Това, което открих за себе си като работеща формула, е да се опитам да бъда по-спокойна, да се отдам с любов на процеса без да вкарвам излишно напрежение, да гледам малко по-отгоре на нещата, никога да не спирам да бъда дейна и да изразявам себе си, защото това помага не само за здравата психика на майката, но за спокойствието на всички вкъщи.

Какви са следващите цели за тази година? 

Тъй като все още сме в началото на годината, ни интересно дали Атанаска си е поставила нови цели за 2024 година и как вижда своето развитие. 

Атанаска: Тази година съм си поставила няколко лични цели, всички те са свързани с бизнес развитието ми, тъй като съм на години, в които не мога да си позволя да се отдам просто на почивка, за мен тя винаги трябва да е заслужена. 

Поставила съм си няколко големи цели, отчасти свързани с развитието на моя личен бранд “Yomama fashion”, но и личностно надграждане на знания в сферата на нутрициологията, защото това е другата дейност, с която се занимавам. Скоро ще бъда сертифициран нутрициолог и ще мога да бъда в полза на много изтощени физически и психически мами, които искат отново да влязат във форма и да се чувстват добре в кожата си.

Казахме ви, че Атанаска е впечатляваща жена! Две деца, собствен бизнес и страст, която не спира да я мотивира да се развива и да бъде своята най-добра версия. Ние й пожелаваме много успех, здраве и късмет, всичко останало сме убедени, че ще постигне! 

Ако историята на Атанаска Троплев ви е вдъхновила и вас, можете да я последвате в Instagram на: https://www.instagram.com/atanaska.troplev/

Не пропускайте да разгледате сайта на “Yomama fashion” : yomamafashion.bg, както и да ги последвате в социалните мрежи @yomamafashion.bg.

Да покрепяме и даваме глас на вдъхновяващи майки предприемачи е нашето призвание. Ако познавате мама, която твори, развива своя бизнес заедно с грижите за семейството – пишете ни!

Полезни статии, от които може би се интересувате

Коментари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най-четени статии